David mot Goliat, den gang da journalister faktisk var journalister

“So here to the heroes come on and come all, without them then who knows, who knows at all.”
“you can stand me up to the gates of hell, but I wan`t back down, no I wan`t back down.”
Jeg har akkurat sett den danske filmen Idealisten fra 2015 som er basert på en sann historie og som jeg kan anbefale på det sterkeste. Finnes det noen journalister i Norden i dag som har det motet som journalist Poul Brink viste i Thule saken der han ikke bare utfordret den danske regjeringen men også NATO? Hvem trenger superhelter når man har slike som Brink?
“Et amerikansk B-52 bombefly styrter i 1968 nær Thule-flyplassen på Grønland. Flyet har fire hydrogenbomber om bord, men regjeringen får raskt ryddet opp etter ulykken. 20 år senere ser gravejournalisten Poul Brink sammenhengen mellom ulykken og alvorlige sykdomstilfeller blant de tidligere ansatte på Thule-basen. Både den amerikanske og danske regjering legger lokk på saken, men Brink lar seg ikke stoppe av den grunn, og sannheten bak flystyrten er langt mørkere og omfattende enn antatt.
 
Regissør Rosendahl bygger filmen på autentiske begivenheter, støttet av overbevisende arkivmateriale, og filmen høstet meget god kritikk etter premieren.”
 
Vil man se filmen, så google “Watch Idealisten 2015 online”, så vil man finne flere alternativer.
 
0 kommentarer

Siste innlegg