Når narsissisten får smake sin egen medisin

 

Fra ganske tidlig av vil du kjenne at noe skurrer, men du klarer ikke å sette fingeren på det, for du er gjerne så forelsket at logikk og intuisjon skyves til side, for du føler at du har funnet den rette, den du har lett etter i hele ditt liv. Du kunne ikke tatt mer feil. Den “rette” er ikke noe annet enn et monster som har skjult seg bak en fin fasade, og som vil bruke deg til du ikke er noe mer å bruke. 

Man kan få inntrykkk av at slike overgripere nesten har en overnaturlig evne til å lese tanker, for når magefølesen begynner å si ifra til deg om at noe er galt, så kan narsissiten omtrent samtidig si at han/hun har en dårlig følelse når det gjelder forholdet de har til deg, men at han/hun er så forelsket at han/hun ikke vil ta den følelsen til ettteretning fordi han/hun er så glad i deg, at den følelsen ikke kan stemme, og på den måten så vil også du skyve den gnagende følelsen du kjenner til sides, for du har jo truffet den rette, ikke sant ?

Og når narsissisten forstår at han/hun har fått deg hekta, så vil han/hun gradvis vise deg mindre og mindre interesse, til du blir desperat og han/hun kan tvinne deg rundt lillefingeren med hver lille smule han/hun aller nådigst gir deg. Og når det ikke er noe mer å hente hos deg, så vil narsissisten gå til neste offer som vedkommende allerede har klargjort lenge før du ble ubrukelig for han/henne. 

Og hvis du blir syk, ja til og med hvis du skulle bli så deprimert at du gikk bort og tok ditt eget liv, så ville det vært den ultimate seier for en narsissist, det vile vært det ultimatet “fixet” for vedkommende, inne i seg vil da narsissisten juble, ha en stor fest i sitt indre, mens vedkommende utad ville tatt på seg en trist maske, ja kansje til og med grått noen krokodille tårer, og de fleste ville trodd på maskepsykopat. 

Men hva hvis det nå begynner å gå motsatt vei, hva hvis narsissistene nå vil komme til å få smake sin egen medisin, hva om de begynner å savne dem de forgrep seg mot, eller som kom seg unna før narsissiten fikk gjort for stor skade ? Hva om de begynner å innse at de har skøvet fra seg det de trengte, det eneste som kunne heale dem. En slik innsikt vill jo bli den ultimate straffen for deres ondskap, særlig hvis den de forsøkte å forgripe seg mot ALDRI vil ha noe å gjøre med dem mer.

Psykopater kan ikke leve uten oss, men vi kan fint leve uten dem – http://olehartattordet.blogg.no/1459108787_psykopater_kan_ikke_l.html

http://psykopaten.info/2015/06/den-skjulte-narsissisten-blant-oss/

 

 

Bokanmeldelse – den ultimate guiden i kamp og beskyttelse mot narsissister

Selv om Anita Sweeney sin bok Null kontakt og motmakt – Narsissister – medløpere og flygende aper i utgangspunktet går under kategorien faglitteratur, så vil jeg kalle det en kamp og overlevelses håndbok som gjør deg i stand til å bekjempe og beskytte deg mot narsissistenes grenseløse ondskap. Bokens innhold hjelper deg til å forstå hvordan du kan avsløre narsissistens skitne spill, og den gjør det på et språk som er forstålig for alle, man behøver ikke være utdannet psykolog for å skjønne hva forfatteren vil fram til.

Det finnes mennesker som med viten og vilje går inn for å mishandle og bedra andre, ja som bygger hele sitt liv på det, og som slipper unna med det pga deres nesten overnaturlige evne til å få andre til å tro at deres løgner er det samme som sannhet. Jeg har selv i mange år hatt en narsissist tett innpå meg som var i min nærmeste familie, i jobbsammenheng, og jeg har også vært i et kjæreste forhold med en. Men det var først da jeg hadde vært i kjæreste forholdet at jeg jeg kjente at noe skurret veldig.

Jeg ble sittende igjen med mange spørsmål, jeg var forvirret, lei meg og sint, mest fordi jeg følte meg utnyttet og grundig lurt av en menneskelig kamelon, som gjemte seg bak en maske som jeg trodde var den virkelige henne, men det var bare noe hun brukte for å skjule den djevelen hun egentlig var og ikke ville vise frem. Men til slutt glapp masken hennes, hun hadde feilberegnet og undervurdert meg. Hun trodde hun hadde taket på meg, at hun hadde klart å manipulere meg dit hen hun ville ha meg. Hun hadde fått meg ut av balanse men ikke ut av fatning.

Og når man kommer i en slik situasjon, så vil man begynne å lete etter svar. Hva skjedde og hvorfor ? Hva var det jeg gjorde galt ? Hvorfor gjorde hun det hun gjorde, ja en endeløs rekke med spørsmål man har et stort behov for å få svar på dukker opp. Og har man ikke vært borti slike ondskapsfulle vesener i fra før så vil man bli enda mer forvirret.

Jeg hadde i mange år før jeg ble sammen med den kvinnelige narsissisten lest meg opp både på psykopati og narsissisme, men teori og praksis er ofte to vidt forskjellige ting, noe jeg har fått erfare etter å ha vært offer for en skjult (covert) narsissist som er svært vanskelige å avsløre.

For selv om en av mine nærmeste familiemedlemmer også var en narsissist da hun levde, så koblet jeg ikke de to sammen, da deres personlighet var som natt og dag. Narsissisten fra min familie var en voldelig og svært utagerende narsissist, men narsissisten jeg var i et kjæreste forhold med holdt en lav profil, gjorde ikke noe særlig vesen av seg og fremstilte seg som en snill og god kvinne, en fremstilling hun fremførte med glans.

Etter endt forhold så fikk jeg et stort behov for å friske opp det jeg tidligere hadde lest om narsissisme, og jeg leste meg enda mer opp på emnet enn det jeg hadde gjort tidligere da jeg kom over boka til Anita Sweeney. Her var alt det man trengte å vite om narsissistenes misbruk og sadisme, her fant jeg alle svarene som jeg hadde vært på utkikk etter for å forstå hva det var jeg hadde vært utsatt for, hva slags destruktivt relasjon jeg hadde vært i.

Jeg har snakket med flere som har vært utsatt for det samme som meg, og fellesfaktoren er at ingen forsto hva det var som traff dem, noe som har gjort dem desperate etter svar. Men nå er det svar og hjelp å få, for i Anita Sweeney sin bok så settes det hale på grisen, her får man dyp kjennskap til narsissistens mentalitet og hvordan de opererer, og hvordan man kan komme ut av deres klør. Terningkast seks.

Hva boken inneholder:
 

Hva er narsissisme ? 11

«Søskenbarna» narsissistene og psykopatene  17  

Narsissismens kjerne  22  

Sexguden, Geniet, Donald Trump og Den engleaktige nabokjerringa  32

Makt og motmakt 45

Mishandlingens syklus 62

Narsissister er passiv aggressive 75

Familien, klekkeriet for narsissisme 79

Gullungen og syndebukken 86

«Flygende aper», medløpere og moralske prostituerte 96

Kaos på arbeidsplassen 108

Når høytider blir ødelagt 113

En mors ettermæle, den nakne sannhet 118

Null kontakt, lite kontakt 122

Snakk «narsissistisk» 130

Hjelpeapparatet og det offentlige 135

Reis din indre bauta 136

Boken kan bestilles her: http://www.1stwavebooks.com/nettbokhandel/null-kontakt-og-motmakt-narsissister-medlopere-og-flygende-aper/

En saftig smakebit på bokens innhold, en introduksjon til den skjulte (coverte) narsissistens hemmeligheter og væremåte og forsvar mot dem, den mest destruktive og farligste av de farligste blant alle narsissist og psykopat typer:

“Den skjulte/innadvendte (covert) narsissisten, viser en hyper-sensitiv og sårbar karakter, i tillegg sies det å være flest kvinner med denne type narsissisme. Når jeg bruker ordet innadvendt, betyr det at de skjuler sin narsissisme bedre enn den utadvendte typen, de trenger ikke å være introverte ellers. Jeg skal gå mer i dybden på denne typen narsissist, nettopp fordi de er mye vanskeligere å avsløre og de kan gjøre desto større skade på omgivelsene, om de får herje fritt i det skjulte.

Dårlig selvtillit preger dem, de er gjerne usikre og over-sensitive for kritikk, men snakker ofte ned seg selv, aller mest for å få ros og bekreftelse på det motsatte. Selv ubetydelige bemerkninger som slett ikke er ment som kritikk, kan de blåse opp til enorme personangrep og deres forsvarsverk reises kraftig.

Som regel er innadvendte narsissister høflige, korrekte og imøtekommende. Dessuten klarer de å late som om de er både snille, empatiske, troskyldige, hjelpsomme og selvoppofrende i den grad at de kan holde dette skuespillet gående selv for noen av de nærmeste gjennom hele livet. Men de er egentlig ingen av delene. Alt er et spill, et skadelig, selvtjenende spill der de jakter etter makt og kontroll over narsissistisk forsyning, og for å få sine ønsker og behov tilfredsstilt, gjerne på bekostning av andre.

Du må aldri tolke denne mer nedtonet og beskjedne væremåten som et tegn på at de er mindre infame og utspekulerte enn de utadvendte, støyende narsissistene. Prioriteringen til alle varianter av denne personlighetsforstyrrelsen er og blir den samme. Først meg selv, så meg selv og alltid meg selv først som sist. De forstår ganske enkelt ikke at andre har behov, det er ikke på radaren deres.

Innadvendte narsissister skaper en illusjon av uselviskhet og beskjedenhet. Selv om de deler samme grunnleggende trekk med en utadvendt narsissist, det vil si behovet for oppmerksomhet, bekreftelse, godkjenning og anerkjennelse, er de flinkere til å skjule sine egoistiske og egosentriske motiver.

I motsetning til den utadvendte narsissist som spiller ut hans narsissisme i åpenhet, vil den innadvendte narsissist skjule sine egentlige motiver og identitet. Disse narsissister er i stand til å lure andre til å tro de er ærlige, altruistiske, elskelige og empatiske individer.

Dr. Sam Vaknin som selv er narsissist forklarer; «Innadvendte narsissister er også redde for å vise sine ferdigheter til andre og undervurderer ofte sine egne evner. Deres skjulte oppførsel projiserer vanligvis en uskyldig engleaktig «god som gull» person som gir dem et troverdig rykte, men de klarer ikke å nå sitt sanne potensial på grunn av manglende selvtillit.

Noen av dem går videre til å bli nesten tilsynelatende zombifiserte og gradvis mister all interesse for sine hobbyer og bestemmer seg for å ikke gjøre noe med livene sine.» Med andre ord er den innadvendte narsissisten i større grad avhengig av å knytte seg til andre for å få selvtillit og opprettholde en fasade de ønsker å reflektere ut i verden.

En innadvendt narsissist kan langt på vei gi seg ut for å være hvem som helst i hverdagen. Den lune, inkluderende presten alle liker. Læreren barn og kolleger elsker og beundrer og den engleaktige, empatiske og omtenksomme nabokjerringa som baker kaker for idrettslaget, og deler ut hjemmelagde julegaver til hele nabolaget med et beskjedent smil.

Når narsissisten kommer hjem til det kjente og kjære og maskene faller, vil de nærmeste kunne oppleve en utspekulert intrigemaker og løgner som skader dem slik at det setter dype spor. «Narsissister er bare opptatt av seg selv,  alltid. De innadvendte typene er selvsentrerte, følsomme, sårbare og defensive, eller fiendtlige og paranoide.

De utnytter gjerne andre om enn i smug og skjult og har grandiose fantasier eller luftslott de aldri virkeliggjør, men gjerne kan snakke om lidenskapelig og overbevisende. I tillegg har de som de andre typene en iboende følelse av berettigelse. Utad kan de også fremstå som, «deprimert», hjelpeløs, sosialt sky og får lett andres medlidenhet og sympati som de bruker mot den normale i en konflikt.

Få har kunnskap om dette, aller minst psykologer og dommere. De tror virkeligheten er slik narsissisten viser gjennom en falsk maske, som alltid er en grandios fantasifigur. Felles for begge undertyper er deres manglende evne til sunn kjærlighet der flukten fra dette enten er en overopptatthet av seg selv eller andre.

Innadvendte narsissister er klar over sine medfødte begrensninger og mangler, og sliter derfor stadig med stress over sin manglende evne til å oppfylle sine urealistiske drømmer og forventninger. De unngår anerkjennelse, konkurranse og rampelyset i frykt for å bli avslørt som falske eller feilbarlige. De er demonstrativt beskjedne og kan være rødmende sjenerte, men gjerne flinke til å få sosial innpass der de vil, med sin overfladiske kunnskap og påtatte vennlighet.

 

Selv om de virker forsiktige og beskjedne kan de være flørtende og åpenlyst seksuelle i selskapeligheter. Plutselig kan de finne på å være utro for å få bekreftelse og skylde på for mye alkohol. Utroskap er kun en bekreftelse på at de er verdifulle og skulle du oppdage det, vil de gi deg skylden for å ikke ha gitt dem nok oppmerksomhet.

En innadvendt narsissist vil ha som mål tidlig i forholdet, å binde partneren til seg mest mulig så raskt som mulig. De har det travelt med å suge opp alle finanser i forholdet og avskjære partnerens kontakt med familie og venner. De manipulere dem inn i en situasjon der de ikke har ressurser til å forlate forholdet eller har noen kontroll.

Følgelig er de sjenerte og unnvikende, intenst selvkritiske eller perfeksjonistiske. Denne indre konflikten mellom en overveldende følelse av verdiløshet og en grandios, falsk Selv resulterer i humør- og angstlidelser. Store humørsvingninger, utbrudd av raseri og depresjon følger ofte deres adferd, som vil belaste de nærmeste på en evig følelsesmessig – berg og – dalbane. Det er også gjennom deres ustadige og uberegnelige humør at de får kontroll på andre som går på tå hev for å unngå deres vrede og anklager.» Sam Vaknin.

Hvorfor er innadvendt narsissisme så skadelig?

Det mest ødeleggende aspektet av skjult narsissisme er den kontrollerende og manipulerende oppførselen de påtvinger sine nærmeste. Er de i et forhold vil det nesten utelukkende være partneren som får gjennomgå. De viser mangel på empati overfor dem samt sine barn. Partneren og barn blir ansett som en forlenget del av dem selv, som de skyver foran seg for å vise hvor fantastiske deres nærmeste er, som igjen reflekterer tilbake på dem.

Vanligvis er de eneste personene som innser at det er et alvorlig problem, de som lever tettest på en innadvendt narsissist, som blir tvunget til å lide under deres narsissistiske overgrep, som veldig skjult emosjonell utpressing, psykisk mishandling og manipulering.

Alt andre sier til dem blir bokstavelig talt vridd på og slengt det tilbake i en ny versjon til deres utvalgte forsyning. Dette misbruket er så godt skjult i deres engleaktige og troskyldige oppførsel, at partneren og barn ofte ikke klarer å gjennomskue det og vil klø seg i hodet og lure på om det er noe galt med dem selv istedenfor.

Med tiden vil partneren som er utsatt for denne mishandlingen begynne å skjønne at de er utsatt for manipulering, men da er det ofte for sent å få støtte fra omgivelsene, for narsissisten har allerede satt i gang svertekampanjer mot partneren og fremstilt dem som problemet.

Svertekampanjer kan pågå i flere år før et brudd med en narsissist. Dette er også en hovedgrunn til at de isolerer sin forsyning om de kan. Da kan ikke byttet og andre sammenligne informasjon og oppdage at narsissisten lyver og forteller ulike historier til ulike mennesker. Narsissisten vil at partneren skal tro at de er problemet mens de selv projiserer en uskyldsren, engleaktig personlighet til alle rundt seg.

De vil ta i bruk alle midler for å sverte partneren, stille dem i et dårlig lys og ødelegge deres rykte for å beskytte deres falske Selv. På dette tidspunktet har narsissisten allerede fått andre rundt seg til å tro på deres versjon av «sannheten». Skulle partneren prøve å be om hjelp fra omgivelsene, vil de få en kald skulder. De er lurt og bedratt til å tro at narsissisten er det uskyldige offeret.

Partneren føler at de lider alene og at ingen kan se hva narsissisten egentlig holder på med. Innadvendte narsissister bruker gaslighting/tåkelegging, en stygg form for psykisk mishandling, for å forvirre den utsatte og andre rundt seg. Partneren skal tvile på sin egen dømmekraft ved at narsissisten fordreier sannheten, lyver om den eller nekter for den.

De kan for eksempel påstå at de fortalte deg om en hendelse for to dager siden uten at de har sagt ett ord. Eller at du husker noe helt feil og erstatter sannheten med et falskt minne. De kan påstå du aldri har sagt noe du vet du har sagt og motsatt. Teknikken bruker de også på omgivelsene for å sette den utsatte i et dårlig lys og projisere deres egne egenskaper over på den de faktisk har som mål å knuse.

Mange mennesker rundt narsissister og spesielt innadvendte narsissister, har store problemer med å fatte at de ønsker å knuse den utsatte, deres navn, rykte, suksess, økonomi, vennekrets, familie, ja selve livet. For mister de kontrollen over noen eller sparker noen ut av livet, vil det nesten uten inntak følge hevnaksjoner og stygge svertekampanjer, der målet er at du skal lide mest mulig og bli nullet ut.

 

Narsissistens falske Selv, bruker de til å slite ned alle rundt seg. Partneren kan bli psykisk nedbrutt, deprimert og ha lav selvtillit som følge av det stadige kaoset, straff, humørsvingninger og umenneskelige krav narsissisten slynger mot dem. Nettverket rundt partneren som narsissisten utspekulert har løyet til om partneren, ser kanskje en nedbrutt person, som blir beviset for at de må være problemet og ikke narsissisten. En ond sirkel det er vanskelig å komme ut av, da narsissisten blir gjort til offeret og offeret til overgriperen.

Partneren er så låst i denne fellen og sliten, at de har problemer med å løsrive seg, enda de vet de burde. Til tross for at de vet noe er riv ruskende galt med narsissisten. Og selv om de føler seg elendig, blir de værende med et forsvinnende håp om at gode dager vil komme tilbake. At idealiseringsfasen skal ta til igjen. Som nevnt tidligere, er idealiseringsfasen som en hypnose eller kanskje en suggesjon. Mange utsatte for narsissisme snakker om en slik følelse etter de har kommet seg ut av forholdet. En følelse av å være hypnotisert eller hjernevasket.

 La oss gå litt mer i dybden på hvordan disse menneskene ter seg og hva du kan gjøre strategisk for å motvirke deres skadelige adferd. Ha alltid i bakhodet at narsissister har som overordnet mål å ha makt og kontroll over deg, og vil bruke hvilken som helst midler for å få og opprettholde det. Å bryte loven spiller ingen rolle for dem som ingen respekt har for lover, regler, gjengse normer eller menneskers private og intime grenser.

Så lenge de tror de slipper unna straffen, peiser de på, selv om noen narsissister er mer fryktsomme for å bli tatt enn andre. De vil ha makt for å misbruke det og du skal bruke motmakt for å nøytralisere deres maktspill og komme deg unna dem en gang for alle. En annen ting det er viktig å ha i tankene er, at narsissister som regel er utrolig feige. De er livredde for mangt og mye, først og fremst fasaden, at mennesker de har løyet til og lurt trill rundt, skal få vite sannheten om dem.

Derfor langer de ut hardt og heftig mot deg og andre for å skifte fokus og unngå ansvar. Angrep er det beste forsvaret til en narsissist som kan bjeffe høyt og intenst for å skremme deg, men de biter ikke så mye. Narsissister er egentlig slett ikke konfronterende og vil heller løpe med halen mellom beina og stikke hodet i sanden enn å stå opp for seg selv på en real og sannferdig måte. Det bor et livredd barn bak deres falske Selv.

Ikke synes synd på dem av den grunn, bare husk at du egentlig står opp mot et vettskremt og mest sannsynlig totalt bortskjemt barn, pakket inn i en voksen kropp som tror de kan gjøre hva de vil for å få viljen og slippe unna alt ansvar. De mener de kan unnslippe alt galt de har gjort, mens andre skal rydde opp kaos og søppel de slenger etter seg.

Slik fungerer ikke livet i de voksnes verden. Narsissister er umodne følelsesmessig og tåler ikke å få tilbake det de raust øser ut til andre, i form av negativitet og mishandling. Med andre ord tåler de ikke å smake sin egen medisin. Poenget er at du kan se for deg et utagerende barn som langer ut mot alt og alle når livet ikke går slik de vil.

Da er det kanskje lettere for deg å legge fra deg frykten de skaper hos deg og drama de spiller ut, for å slippe unna ansvar for egen dårlig oppførsel og valg av handlinger. De vil alltid skylde på andre. I tillegg vil de uten unntak gjøre seg selv til offeret og offeret til overgriperen, såpass troverdig at mange biter på.

 

Å spille på din medfølelse og samvittighet, noe de selv mangler for andre enn seg selv, er de mesterlige til. Ikke bit på. En narsissist, om de er på den lette eller tunge siden av denne personlighetsforstyrrelsen, vil ha flere av kjennetegnene skissert under i ulike grader og sammensetninger. Her får du tydelige trekk de kan vise, som er røde flagg du kan gripe tak i når du har begynt å skjønne at noe slett ikke stemmer med det aktuelle mennesket.

Du vet faktisk at noe må være galt, men klarer ikke helt å sette fingeren på det. For de har lokket deg inn i den ene tankefeilen etter den andre og lurt deg til å tvile på din egen forstand og dømmekraft, gjennom gaslighting/tåkelegging og løgner.

Selv om du har tatt dem i å lyve og kan bevise det, vil de på forunderlig vis klare å ro seg i land igjen og benekte alt. Du sitter igjen med stadig større tvil og mer og mer mistenksomhet, mens narsissisten vil klare å redde seg unna – så lenge du lar deg lure. Å ikke la seg lure mer, er en ypperlig motmakt.

Fremtredende personlighetstrekk hos narsissister: Den patologiske løgneren. De er gode til villede andre og er veldig overbevisende. Nettopp fordi de mangler empati og samvittighet, kan de lyve lett og troverdig. Narsissister er livredde for sannheten først og fremst om seg selv og det som er ekte, derfor lyver de. De lyver fordi deres eget liv er en løgn og sannheten vil skade dem.

Om du spør dem ut når de påstår noe og blir for nærgående, vil de slippe unna ansvar, avlede fokus fra seg selv, vende diskusjonen over på deg og unnvike spørsmål som kan avsløre dem, samtidig som de dikter opp nye løgner, bløffer og trusler på rullende bånd. Narsissister lyver uavlatelig, selv om sannheten hadde gagnet dem bedre.

Noen går så langt som å si at snakker en narsissist, lyver de. Det er ikke langt unna sannheten. Tåkelegging (gaslighting) er en stygg strategi de bruker for å forvirre deg og få deg til å tvile på din egen hukommelse og mentale tilstand.

Narsissistens egen hukommelse tjener alltid dem selv, og de kan benekte tidligere uttalelser, hendelser og fakta. I tillegg kan de påstå at du husker feil, lyver og dikter opp ting, for å avlede og forvirre deg. Slik skaper de bevisst, kaos og forvirring.

 

«Sjelsfrenden/superstjernen» populært kalt soulmaten er en klassiker blant narsissister på «frierføtter». Instinktivt vet de hvem de skal søke ut og hvem de skal unngå. Når de har plukket deg ut –  for det er som regel slik det skjer –  de jakter på deg, vil denne narsissisten gi full gass og løfte deg til himmels med oppmerksomhet, smiger, penger, materielle goder, sex, sex og mer sex, konstant bruk av sosiale medier og kontakt døgnet rundt om mulig.

I tillegg vil de speile deg og dine innerste ønsker, fremstå som om de har samme interesser som deg, verdier, mål, smak og vaner. Du skal føle at du har møtt mannen eller kvinnen i ditt liv.  Du blir beundret og sett opp til som en superstjerne og gitt akkurat den oppmerksomheten de selv forventer og etterhvert forlanger du skal gi dem.

Beundring, idealisering og konstant oppmerksomhet blir som en «rus» narsissisten selv higer etter. De vil gjerne gifte seg eller flytte sammen raskt. De sier de elsker deg etter altfor kort tid og vil gjerne få barn med deg. De beundrer ditt intellekt, ambisjoner, ærlighet og oppriktighet og later som om de selv har integritet, moral og standarder de slett ikke har.  

Om det er kvinne eller mann har du blitt sugd inn i nettet til en Dr. Jekyll og Mr. Hyde.  Når de føler de har fanget deg, begynner devalueringen, mobbingen og kritikken, mens de gjerne er utro for å få ekstra mye oppmerksomhet.  Kanskje du oppdager deres dobbeltspill eller går lei den forferdelige behandlingen du får og forlater dem.

Narsissisten har som regel luktet dette for lenge siden og sørget for å ha et nytt bytte eller flere på beite, klare til å overta din rolle som den «perfekte sjelevennen».  Narsissister er emosjonelle parasitter og de sørger for å lure til seg det meste av hva du måtte eie å ha, på veien fra «himmel» til «helvete». 

 

Personlig oppfordrer jeg alle som har vært viklet inn i ett forhold til en narsissist over tid, til å søke veiledning og støtte hos en dyktig terapeut. En som har erfaring med gruppe B personlighetsforstyrrelser, for uten denne type kunnskap altfor mange behandlere mangler, kan de bidra til at du blir verre fremfor bedre og bli traumatisert igjen.

Du opplever nemlig ingen normal kjærlighetssorg etter ett forhold med en narsissist, for du er lurt på de fleste plan, bedratt, fortært, tygget og spyttet ut igjen. Du ble glad i en illusjon. En ikke-eksisterende personlighet som lurte og bedro deg. Det vekker skam, fortvilelse, dyp sorg og stor forvirring hos mange ofre.

En rekke utsatte opplever, traumatisk binding til narsissisten, *Stockholmssyndrom, *PTSD/*CPTSD, angst, depresjon, søvnproblemer og andre tilstander som kan trenge profesjonell behandling. Ikke se på det som et nederlag å oppsøke støtte og veiledning, se på det som en styrke. Vi oppsøker en lege eller et sykehus om vi trenger en operasjon eller har brukket en arm, så hvorfor verger vi oss for å få hjelp til skader på følelseslivet?

Fortsett å skaffe deg kunnskap om denne personlighetsforstyrrelsen og gjerne alle typene i gruppe B, da de ligner på og overlapper hverandre. Lær de røde flaggene som avslører deres adferd. Husk at om de virker for gode til å være sanne i starten, stemmer det ofte. Lytt til magefølelse og intuisjonen. Ikke rasjonaliser bort magefølelser som strider imot inntrykket de forsøker å gi deg.

Går ting veldig raskt fremover, er det lurt å trekke pusten og ta en time-out for å orientere og jorde deg igjen.  Ikke la narsissister se at du lider, ikke vis at du reagerer på noe av det de gjør om du har kontakt etter bruddet.  Mer enn noe ønsker de å se deg lide, få deg til å tro de har det som plommen I egget og hente ut forsyning fra deg videre gjennom dine reaksjoner på deres motbydelige oppførsel.

Bit det i deg alle følelser i deres nærvær, til du kan slippe dem løs uten dem som tilskuere. Det er nesten umenneskelig, men det er det beste du kan gjøre for deg selv til du har kommet deg på beina igjen. Vis ett steinansikt som ikke røper noe som helst for dem.   

 

«Den ensomme ulven» er en narsissist som er sosialt tilbaketrukket og liker å være mye alene. De er også som regel innadvendte narsissister. Som de fleste narsissister klarer de ikke å organisere livet alene spesielt bra, om de aldri så mye vet hvordan de skal og gir inntrykk av at de er usedvanlig selvstendige. Husk de vil gjerne bli båret på gullstol og hylles for at de er til i ditt liv. Du skal jobbe for dem, sørge for at de har det bra, koste hva det koste vil for deg.

Belønningen er at du får være i deres nærhet og tjene dem som «kongelige».  Disse gir ofte blaffen i utseende, er skitne og uflidde, tenker merkelig og oppfører seg ofte eksentrisk. De kan bli samlere av alt mellom himmel og jord, samt søppel som hoper seg opp rundt dem i hjemmet de ikke steller mer enn nødvendig.  

Å fremstå som ynkelig og fattigslig skal skaffe dem sympati og empati fra andre som gjerne vil «redde» dem. Det er selvsagt en felle. De kan gjerne fiffe seg opp for å gjøre inntrykk på deg og late som om du har «reddet» dem fra undergangen, leke «nystrøken» og ryddig en periode, for så å falle tilbake til gamle unoter.

Det er tross alt ikke deres jobb å holde skipet flytende, det er og blir din. Deres jobb er å sitte på dekk i en fluktstol i solen med en paraplydrink i hånden.  

Motmakt og strategi. Forhør deg med mennesker narsissisten nevner, om det er nær familie, slekt, venner, naboer eller arbeidskolleger om de har vært på besøk hos dem siste året. Ofte har narsissister som dette sørget for at ingen vet hvordan de egentlig har det rundt seg og ter seg i det daglige.

Hjemmet deres har gjerne forfalt over lang tid, kanskje i flere år om de ikke har vært i lengre forhold med noen som har giddet å ta hele ansvaret for hjemmet. Husk likevel at de få de antagelig har igjen i sin lille sirkel av medløpere og fanklubb, også vil lyve for dem og dekke over ting narsissisten ikke ønsker du skal vite.  

Den beste hjelpen de kan få av deg, er veien til en god terapeut, noe de neppe er interessert i. Enten har de ikke råd, ingen tillit til terapi eller andre unnskyldninger for å ikke oppsøke hjelp. Kanskje de nedlater seg å gå til en psykolog noen ganger for å vise deg at de er villige, og lyve om hvorfor de må slutte. Følg dem gjerne til legen om så er, men ikke involver deg i dem, for du vil sitte igjen med svarteper, bokstavelig talt.   

Den emosjonelle støvsugeren er kanskje den verste egenskapen til narsissister som slår hardt under beltestedet når du opplever det. Ved sin utspekulerte evne til å etterligne menneskelige emosjoner de selv ikke har eller later som de føler, får du erfare deres mangel på empati.  Nummen av sjokk går det opp for deg at personen du trodde du kjente er en falsk etterligning av et menneske som har skapt en illusjon om seg selv du har trodd på. Det gjør smertelig vondt og er nesten umulig å fatte.  

I ettertid kan du minnes de gangene de hadde et kullsvart, kaldt og tomt blikk, «edderkoppblikket» til både narsissisten og psykopaten. Du minnes flere og flere episoder der de reagerte underlig, feil og irrasjonelt. De som står dem nærmest er kun objekter. Spillebrikker i deres selvopptatte, gemene spill og alle kan kastes og erstattes når som helst, tror de.  

Motmakt og strategi. Realiteten er vond, nesten umulig å bære, men du må innse den og komme deg vekk. Langt vekk, for selv profesjonelle psykologer og behandlere kan bli lurt og bedratt av dem. 

Den største fellen utsatte for narsissister går i, er å tro på det de sier, uten å stille inngående spørsmål, be om bevis, eksempler eller snakke direkte med personer de snakker nedlatende om. Vi er rett og slett for godtroende og sløve og dette vinner narsissister, psykopater og andre manipulerende mennesker på.   

 

Den angrende synder er en narsissist som sier alle de rette tingene for å få deg tilbake i nettet. De kan si de er glad i deg, elsker deg, innrømme at de gjorde forferdelige ting mot deg, mishandlet deg, løy til og bedro deg, men nå skal de gå i terapi og bli friske. De ber om tilgivelse og virker svært overbevisende. Er det for godt til å være sant?  Etter å ha kjent deg lenge vet de hvilke knapper de skal trykke på og hvor du har din sårbarhet og svakheter, hva din drømmer og lengsler er.

Innerst inne vet du at du har lengtet etter nettopp dette, at de en dag kommer krypende og ber om tilgivelse, innser hvor grusomme de har vært mot deg og ønsker å gjøre hva som helst for å gjøre det godt igjen. Slik spiller de på våre ønsker, vårt sårede ego og behov for å forstå det uforståelige, nemlig at et menneske vi en gang elsket og kanskje fremdeles elsker, kunne gjøre oss så mye vondt og urett uten grunn.

Endelig har de våknet og «sett lyset».  Klarer narsissisten å lure deg atter en gang. Setter de inn «dødsstøtet». Forakten for deg vil vokse til uante høyder og de vil nyte hvert sekund de har deg fanget i sitt terrorvelde atter en gang. For hver gang de klarer å narre deg tilbake vil idealiseringsfasen bli kortere og mishandlingen verre.

Motmakt og strategi. Gå null kontakt (NK). Skriv ned alt du husker de gjorde mot deg da dere var ett par, familie eller venner. Hver minste lille faenskap de påførte deg, skriv det ned og les det for deg selv igjen og igjen. Du blir lurt. Du vet det er lite samsvar mellom ord og handlinger fra før. Hvorfor tror du dette har endret seg nå? Fordi du så inderlig vil tro det. Fordi det gir deg oppreisning, men det er kun et spill.  

Les om denne personlighetsforstyrrelsen, hør på tidligere ofre fortelle om sine erfaringer på Youtube. Husk at narsissister ikke forandrer seg! Den promilles sjanse for at akkurat «din» narsissist er den ene ytterst sjeldne som sprenger seg ut av sin livslange narsissisme er lik null. Løp, kom deg vekk og bank det inn at de aldri brydde seg om deg, bare om hva du kunne gi dem og hva de kunne stjele fra deg.

De bryr seg kun om seg selv og slik er de ennå. Husk, de orker å lure deg om de syns leken er god nok og premien verdifull. Nemlig å få makt og kontroll over deg, ydmyke og pine deg, mishandle deg og suge deg tom for alt de kan, og slenge deg fra seg når de kjeder seg eller det ikke er mer å hente.  

I motsetning til psykopater som egentlig ikke trenger andre til å bekrefte sin eksistens, er narsissistene totalt avhengig av andre mennesker. Deres dop er den oppmerksomheten og de reaksjonene de får av oss. Uten dette krymper de, tørker inn og forgår.  De trenger å speile seg i deg for å justere selvbildet, for å få bekreftelse på at deres falske Selv er perfekt og allmektig.  

Husk dette og la det hjelpe deg å ta tilbake din egen makt og stå i din egen kraft igjen. Narsissistene trenger oss ? vi trenger egentlig ikke dem. Faktisk ikke. Husk det. Du er sterkere enn de noensinne kan drømme om å bli, og derfor hater de deg intenst.  

Når et menneske blir forelsket, glad i noen og elsker noen, er de sårbare. Dette vet narsissister instinktivt og de vil ha deg dit så fort som mulig, forelsket, sårbar og villig til å satse på en person du føler en intens samhørighet med uten å skjønne hvorfor.  Mange kjenner faktisk på seg at noe er for godt til å være sant.

At ordene er vakre og varmende, men formidlet med tomhet og kulde. Røde flagg blafrer og smeller i vinden, men du rasjonaliserer bort tvilen med at du er for skeptisk, redd og antagelig bare misforstår, for dette menneske er da så intenst interessert i deg at du svever på en sky. De kan umulig skjule noe ondsinnet? Når narsissisten intuitivt føler de har deg i garnet, begynner devalueringsfasen. Da drar de frem flere metoder for å trykke deg ned og opprettholde kontrollen over deg.

Det kan skje nesten umerkelig over mange år og det kan skje bokstavelig talt over natten, som om de skrur av en lysbryter og du må famle rundt forvirret i mørket. Nå skal de ha full makt og kontroll over byttet og vise sitt sanne jeg. Og sitt sanne jeg viser de når de føler seg trygge på at de ikke trenger å late som mer.

Det koster tross alt energi og anstrengelse og kanskje penger å spille skuespill. Narsissisten gjør bare en innsats av de mer glitrende for å fange deg, for så å synke ned i godstolen og overlate jobben og regningen til deg. Begynner du på noe vis å gjøre opprør mot deres terrorvelde eller koste dem mer enn de får, starter helvete

 

Du er deres emosjonelle næring. Istedenfor blod, trenger de dine følelser og reaksjoner for å eksistere som vampyrer. Den emosjonelle næringen du representerer er som narkotika for dem. De blir «høy» på det og de er avhengige av det som en heroinist. Om du ikke gir dem god forsyning, en rus, må de nøye seg med en «fix» for å føle seg noenlunde vel og da er negativ forsyning akseptabelt for dem også. En «fix» til de kan bli ruset igjen så fort som mulig.  

Du er også deres emosjonelle bokse-bag. Det er mot deg de tar ut all sin emosjonelle bagasje som stress, sinne, hat, misunnelse, sjalusi, fortvilelse. Alle følelser de føler de må holde tilbake i hverdagen på jobb eller i omgang med andre, også deg – banker de ut på sine aller nærmeste, runde etter runde og du vil aldri vite når neste slag kommer eller når de slår knockout på deg.

Du som deres forsyning, skal i realiteten tåle absolutt alt narsissisten slynger mot deg av gode og for det meste dårlige følelser de nærer, og likevel elske dem betingelsesløst, mens de hater deg. Du skal finne deg i dritten deres og være deres emosjonelle søppelkasse. Takken for at du finner deg i alt, blir kontrollert av dem, lar dem tråkke på deg, mishandle deg, gjøre deg fortvilet, opprørt, deprimert, syk og trist er – ingenting.

Gevinsten er null i realiteten. Faktisk sitter mange tidligere ofre med en svær regning etter narsissisten, i form av tapt økonomi, helse, jobb, nettverk med mer. De vil ha et menneske de kan kontrollere fullt ut, behandle som møkk, som aldri klager, som ikke bare elsker dem ubetinget, men ber om en ny runde i mishandlingens sirkel når de lurer deg igjen og igjen.  

Slik ønsker narsissisten du skal være. Deres slave. Og når du begynner å innse at du er fanget i et giftig forhold med et menneske som ikke vil deg vel, og stiller spørsmål ved deres adferd, vil narsissisten føle seg truet. De har som regel en velutviklet radar og intuisjon som gjør at de aner lenge før du har tenkt bevisst på å forlate dem, hvilken vei forholdet bærer.

Slaven deres er i ferd med å frigjøre seg og det vil de selvsagt ikke ha noe av. Straks du begynner å gjøre motstand og vise tegn til løsrivelse, vil de endre spillet og mishandle deg mer.  For innerst inne vet de – de vet at eneste grunn til at de har klart å fange deg, er at de har lykkes med å manipulere deg til å tro de er noe de slett ikke er og holde deg nede ved å misbruke dine svakheter.

Som du skjønner er narsissisme en sammensatt personlighetsforstyrrelse med ulike undergrupper og kombinasjoner. Likevel vil alle typer narsissister følge samme hovedmønster og de vil gjenta dette mønsteret gjennom hele livet.  Fordi narsissisme er en tilnærmet uhelbredelig personlighetsforstyrrelse, vil de gjenta om og om igjen den samme syklusen i forhold, uansett hvem de dater eller har tett på livet, uavhengig av hvor lenge et forhold varer. Fordi de ikke har evnen til selvrefleksjon og lærer ikke av sine feil.

Den euforiske idealiseringsfasen der du følte deg ett med narsissisten, er over. Nå ønsker du desperat å få den tiden tilbake og dette vet de. Narsissisten vet instinktivt når du er ved å ikke orke mer. Da vender de plutselig om igjen, er sukkersøte, blide og kjærlige. Hva enn de gjorde for å fange deg, gjentar de nå. Noen timer, dager eller kanskje uker med idealisering tar til igjen, akkurat nok til å holde deg på plass. Så er det brått slutt igjen, og devalueringen blir verre enn noensinne. 

Narsissister er parasitter som suger andre tom for ressurser, penger, status og energi. De vil helst gjøre intet, bare baske i sin egen storhet mens du får slavejobben. Fordi narsissister mangler ekte mål og mening med eget liv, styrer de heller ditt. Du blir fokus for deres egen egoisme og tilfredsstillelses skyld. Du er deres mat, energi og livskraft. Uten andre som speiler deres grandiose selvbilde eller gjør dem overlegne ved å vinne, er de ingenting. Derfor frykter de også å miste deg, for det betyr en ny og ofte anstrengende og kostbar jobb med å finne et nytt offer de må forme, bearbeide, smiske med, smigre og idealisere inn i deres motbydelige spill.

Hvorfor mishandler de menneskene de egentlig er avhengig av? Fordi de hater nettopp det faktum at de er totalt avhengige av andre mennesker og spesielt mennesker som innehar kvaliteter de selv mangler som gjør dem til mennesker. Som empati, samvittighet og evne til ekte kjærlighet.”

 

Kun her og nå er viktig for psykopatene, er ikke da alt dette maset om å være i nuet psykopatisk ?

Lånt fra http://psykopati.blogg.no/

“Psykopaten lever ikke i en dynamikk hvor nåtid spiller sammen med fortid og fremtid. Kun her og nå er viktig for psykopaten. Den harde sannhet er at psykopaten ikke ofrer deg en tanke når han/hun har fått ny forsyning i form av en ny partner, og/eller befinner seg et sted geografisk løsrevet fra der du befinner deg.

Når du plutselig en dag – lenge etter bruddet – dukker opp i psykopatens tanker, så opplever han/hun deres brudd som helt ferskt. Sågar kan psykopaten resonnere at et brudd aldri har skjedd, og at dere fortsatt har en aktiv relasjon.


Når psykopaten i tillegg ikke har samvittighet eller evne til refleksjon, så slår det ham/henne aldri at de bedro deg, at du kan bære nag og at det mest fornuftige vil være å la deg være i fred. Derfor kontakter psykopaten deg som om ingenting har skjedd.


Oppsummert; det sirkulære tidsperspektivet henger altså tett sammen med to faktorer.


1) Den manglende evnen til refleksjon og bearbeiding av relasjoner og hendelser. Når relasjoner og hendelser ikke bearbeides, så blir psykopaten heller aldri ordentlig ferdig med dem.
Dette er i strid med den gjengse oppfatningen av at psykopaten slår strek over personer og hendelser som om de aldri har forekommet. Psykopaten slår egentlig ikke en slik strek, men at det virker slik henger sammen med det andre punktet; 


2) Måten å lagre minner og erfaringer på (kompartmentalisering). Kompartmentalisering fortrenger, adskiller og distanserer. Dette gjør at hendelser og relasjoner momentant kan stues vekk, “konserveres” og oppfattes som ferske når psykopaten henter dem fram igjen.
Begge disse psykiske mekanismene bidrar til å forstyrre psykopatens persepsjon av tid, erindring og oppfattelse av andre.


Den manglende fleksibiliteten  dømmer psykopaten til å gjenta sitt mønster, igjen og igjen. Psykopaten lærer aldri av sine erfaringer, for det foregår ingen indre analyse eller refleksjon. Psykopaten lærer riktignok å forfine og perfeksjonere sine manipulasjonsteknikker, likevel vil hans/hennes relasjoner alltid gjennomgå den samme syklusen – idealisering, devaluering, forkasting.

 

Det sirkulære tidsperspektivet i kombinasjon med psykopatens grandiose selvbilde forsikrer at han/hun aldri lærer av sine feil, eller i det hele tatt erkjenner at han/hun har dem.  Psykopaten står slik sett på stedet hvil og kommer aldri videre i livet, selv om han/hun tilsynelatende beveger seg meget hurtig, fra relasjon til relasjon, fra jobb til jobb, fra by til by. Ikke bare mennesker blir forkastet, men også karrierer og hjem. Er det ikke paradoksalt?


Psykopaten forandrer seg aldri, og kan ha problemer med å forstå at omgivelsene gjør det. Psykopaten stiller seg undrende til forandring og aldring hos andre, og er sjelden forberedt på sin egen alderdom.

For mange psykopater innebærer det et sjokk og alvorlig livskrise og depresjon når han/hun selv eldes og mister sin ungdommelige energi og karisma. En psykopat vil sjelden entre alderdommen med verdighet. Psykopaten har aldri reflektert over at alderdommen kommer, det sirkulære tidsperspektivet forhindrer dette.”

Les videre her: http://psykopati.blogg.no/1459959852_psykopaten_og_tiden.html

Vil to psykopater kunne leve sammen i harmoni ?

Psykopater er veldig gode til å bedømme hvordan andre menneske er. Når de møter noen for første gang vil de med en gang se om vedkommende er et lett offer eller ikke, hvor lett de kan utnytte vedkommende og hvor mye energi de vil måtte bruke for å klare å tvinne det potensielle offeret rundt lillefingeren. De kan lukte usikkerhet og desperasjon på en mils avstand.                                           

 

Studier har visst at de er dyktigere enn de av oss som ikke er psykopater til å bedømme menneskelige emosjoner, selv om psykopatene selv bare kan etterligne emosjoner og ikke føle dem. Mange av dem er også dyktigere til å fremføre følelser enn oss ikkepsykopater og de kan også skru følelsene av og på når de vil. http://forskning.no/kriminalitet-psykologi-sosiale-relasjoner/2013/07/psykopater-kan-sla-pa-empatien                             

Man kan sammenligne dem med dyktig skuespillere, men det betyr selvfølgelig ikke at alle skuespillere er psykopater, men at psykopater stort sett er dyktige skuespillere.

 

Psykopater kan også gjenkjenne en psykopat mye raskere enn oss ikkepsykopater da de vet nøyaktig hva de skal se etter, men et samspill mellom to psykopater vil være ubehagelig for dem begge, da ingen av dem vil kunne gi hverandre det den andre trenger, og de vil heller ikke kune lese hverandre på samme måte som de gjør med et menneske som ikke er psykopat.

Det vil bli for dem som å se i et speil, og vanskeligere for dem å oppretteholde masken som skjuler hva de egentlig er, men det vil også bli vanskeligere for dem å forutse hva den andre kommer til å gjøre. 

 

Psykopater liker som regel ikke å være i selskap med andre psykopater. Det kan bare være en nummer 1. For en psykopat er andre mennesker kun der for å at de skal kunne dra nytte av dem. Og andre psykopater, som jo også er ute etter det samme, vil da bli en konkurrent. En slik situasjon kan bli uutholdelig, da særlig på en arbeidplass og for de ansatte der.

I en famile kan det av og til forekomme at en psykopatisk forelder har et psykopatisk barn. De to vil som regel ikke komme overens. Forelderen vil enten overse barnet fullstendig eller så vil moren/faren være veldig dominerende overfor barnet, noe som vil føre til at barnet vil hate moren/faren sterkt.

Alt i alt så er hat mot hverandre den vanligste følelsen mellom to psykopater.

 

Men en sjelden gang hender det at to psykopater “forelsker seg” i hverandre. Det som egentlig skjer er at de blir betatt av hverandre. En alpha han møter en apha hun, det er sannsynligvis slik de ser det. Endelig noen som matcher opp til dem, endelig noen som forstår dem. En de kan kaste masken for å vise sitt egentlige jeg.

 

Hvordan vil et slikt forhold mellom to psykopater utvikle seg ?

Det vil selvfølgelig ikke kunne fungere over tid, fordi en psykopat vet ingen ting om kjærlighet. De vil være utro mot hverandre, gjøre hverandre sjalu, utøve vold mot hverandre, de vil lyve, og deres dårlige og usunne forhold vil gjøre at alle andre lurer på hvordan de i det store og det hele klarer å holde sammen.

Det som sannsynligvis holder dem sammen er den konstante spenningen og utfordringen de utgjør overfor hverandre. Disse utfordringene hindrer dem i å kjede seg.

 

I mer uheldige situasjoner, kan de bli et farlig par som søker alle slags grusom spenning. Det har vært virkelige saker der slike par har drept og voldtatt sammen, og noen ganger har deres ofre for deres syke lyster vært deres egne barn.

 

Til slutt så ender alle slike forhold i hat og hevn. To psykopater kan aldri bare “være venner”. De vil ta igjen, de vil alltid hevne seg.

 

Heldigvis for oss alle, så er det mest sannsynlig at psykopater vil ta knekken på hverandre istedet for å gå sammen om å nå et egoistisk mål.

Oversatt av meg fra denne artikkelen her: http://signsofapsychopath.com/when-psychopaths-meet/

Relaterte artikler: 

http://olehartattordet.blogg.no/1459293561_jeg_slapp_med_nd_og_n.html

http://olehartattordet.blogg.no/1459108787_psykopater_kan_ikke_l.html

http://olehartattordet.blogg.no/1459118823_psykopater_er_den_str.html

http://olehartattordet.blogg.no/1458596407_jeg_blir_beskyldt_for.html

http://olehartattordet.blogg.no/1459425872_psykopater_i_ledersti.html

http://olehartattordet.blogg.no/1461094060_kunnskap_beskytter_de.html

http://olehartattordet.blogg.no/1460801915_psykopater_og_narsiss.html
 

Kunnskap beskytter deg mot narsissistene og psykopatens overgrep

 

Narsissister og psykopater er det verste av det verste man kan komme borti, og utenforstående som ikke har blitt misbrukt av dem vil ikke kunne sette seg inn i hva ofrene har opplevd. Men allikevel er det mange som tror de vet fordi de kan noe om det toretisk. Mange av dem tror også at det ikke kan være så ille som ofrene fremstiller det, noe som jo rett og slett er en hån mot mot de misbrukte. 

 

Jeg har funnet to artikler oversatt av Anita Sweeney, som er de to beste artiklene jeg til dags dato har lest om psykopatene og narsissitenes bedrag, tortur og ondskap. Alle som har vært utsatt for deres djevelskap vil kjenne seg igjen i dette, for slik det er beskrevet her slik er også realitene når det gjelder disse parasittenes overgrep. Og den beste beskyttelsen mot narsssister og psykopater er kunnskap, for kunnskap er makt og beskyttelse. Og det er akkurat det disse to artiklene her er, og de kan også være med på å opplyse dem som ikke har vært berørt av dette i praksis slik at de kan forstå psykopatene og narsissistenes ofre bedre.

Psykopatens syklus i forhold : idealisere ? degradere og kaste av Claudia Moscovici oversatt av Anita Sweeney

 

Under manipulasjons-fasen, konstruerer psykopaten en «psykopatisk fiction.» De smører på sjarmen for å hekte sine ofre følelsesmessig og få deres tillit. De presenterer seg som godhjertede individer. Selvsagt, og for å klare det tyr psykopater til vanvittige løgner, siden de i virkeligheten er det stikk motsatte.

I romantiske forhold spesielt, fremstiller de seg selv ikke bare som kompatibel med deg, men også som en sjelefrende. Som et tilsynelatende kompliment til deg, presentere de også seg selv som ditt speilbilde. De hevder å dele dine interesser og følelser. Denne psykologiske bindingen fester seg på og utnytter din indre personlighet, gir et løfte om større dybde og muligens intimitet, og tilbyr et forhold som er spesielt og unik og evigvarende.

 

Fordi psykopater er gode manipulatorer og overbevisende løgnere, har vi sett at mange av deres ofre ikke enser faresignaler. Under de tidlige fasene av et romantisk forhold, vil folk generelt ha en tendens til å bli altfor blendet av eufori og forelskelse til å fokusere på og legge merke til røde flagg. I denne innledende fasen, viser psykopater seg frem med sin beste atferd. Generelt sett går de lei altfor lett til å være i stand til å opprettholde masken av tilregnelighet konsekvent veldig lenge.

Bryllupsreise-fasen av forholdet varer vanligvis inntil psykopaten intuitivt føler at han/hun har deg på kroken eller inntil han/hun er blitt lei av forholdet og flytter til andre mål. Han/hun viser sitt sanne jeg, når han/hun ikke har noen grunn til å late som lenger. Når psykopater har tømt et offer for all verdi, det vil si når offeret ikke lenger er nyttig, forlater de offeret og går videre til noen andre.

 

Dette reiser spørsmålet om hvorfor en psykopat idealiserer sine ofre i begynnelsen. Hvorfor investerer psykopater så mye krefter, tid og energi på å gi en illusjon av intimitet og mening i et forhold, gitt at de egentlig aldri knytter seg ordentlig til andre mennesker i første omgang? Et opplagt svar vil være at de gjør det for moro skyld og utfordringen. De nyter både å jakte og drepe, forførelse og svik.

Det ekstra krydderet er å skape illusjonen av at de er noe de ikke er. De liker også å observere hvordan de lurer andre til å tro denne illusjonen de har skapt. Dessuten, når en psykopat uttrykker beundring, smiger eller viser entusiasme for noen, er det alltid fordi han ønsker noe fra denne personen. 
 

Deres tap av interesse vises som en degradering. Fra å være sentrum i psykopatens liv, blir man plutselig bare et hinder for deres neste jaktstart. Siden psykopater er intuitivt dyktige på «dosering», gir de deg akkurat nok validering og oppmerksomhet til å holde deg på kroken, slik at du ikke umiddelbart merker degraderingen. Det er som om psykopaten intuitivt vet når han skal være sjarmerende igjen (for ikke å miste deg) og når du skal presse dine grenser, lenger og dypere.

 

Din degradering skjer gradvis, jevnt og trutt. En dag legger du endelig merke til det, og lurer på hvordan du har tillatt deg selv å synke så dypt. Av og til kaster han/hun deg et bein og tar deg med ut, planlegger en romantisk kveld, sier snille og kjærlige ting for å avlede deg til å avfeie din sunne intuisjon på at du blir mishandlet.

Hvis psykopaten tillater seg å behandle deg verre og verre er det ikke bare fordi du er mye mindre spennende i hans/hennes øyne. Det er også fordi han/hun har programmert deg til å tenke mindre godt om deg selv, og akseptere hans/hennes tvilsomme oppførsel. Fordi du ønsker å holde på fantasien om det ideelle forholdet han/hun dyrket, går du inn i fornektelse. Du aksepterer hans/hennes usannsynlige unnskyldninger. 

 

Psykopater projiserer ofte sine egne feil på andre. Hvis de forteller deg at de ble forført, var det mest sannsynlig det motsatte. Hvis de forteller deg at deres tidligere kjærester mishandlet dem, var utro mot dem, gikk lei av dem, forlot dem, hør godt etter for det er nok det de selv gjorde mot disse kvinnene. Deres løgner tjener en dobbel funksjon. De bidrar til å etablere troverdighet hos deg, så vel som å gi dem den ekstra spenningen ved å lure deg enda en gang.

 

Så hvorfor ble du kastet, lurer du kanskje på? Du ble degradert og kastet fordi du aldri ble virkelig verdsatt for den du er. Som vi har sett er relasjoner med psykopater midlertidige avtaler, eller rettere sagt svindel. Analogt, for dem representere andre mennesker objekter for avledning og kontroll. Den mest flatterende og trivelig fasen av deres kontroll, den eneste som føles euforisk og magisk, er forførelsen- / idealiserings fasen.

 

Det er når de bøtter på sjarmen og gjør alt de kan for å overbevise deg om at du er den eneste for dem, og at de er perfekt for deg. Det er veldig lett å forveksle denne fasen for ekte kjærlighet eller lidenskap. Men det som uunngåelig følger i intime forhold med en psykopat er verken behagelig eller flatterende.

Når de blir lei av deg fordi spenningen med den første erobringen har forsvunnet, opprettholder de kontrollen over deg gjennom bedrag, isolasjon, misbruk, gaslighting og ved å undergrave din selvtillit.

 

Det viser seg at han/hun har helt glemt de kvaliteter han/hun en gang så i deg. Hvis og når han/hun snakker om deg til andre, er det som om han skammer seg over deg. Det er ikke bare fordi han mistet interessen for deg. Det er også det instinktive og strategiske trekket til et rovdyr. 

 

Hvis og når han/hun gjør noe fint, er det alltid for å oppnå noe: et middel som helliger hans mål eller for å styrke hans/hennes falske gode ansikt utad. Dr. Jekyll er i virkeligheten alltid Mr. Hyde på innsiden. Og selv om du kan være i stand til kjærlighet, er du ikke forelsket i den virkelige ham/henne, men bedrageren, løgneren, manipulatoren, spilleren, den hule, hjerteløse mannen/kvinnen han/hun er, men som den sjarmerende illusjon han/hun skapte og som du først trodde, som blir stadig mer usannsynlig å tro over tid.

Fra begynnelse til slutt, er det eneste dette falske forholdet kan tilby deg, en giftig kombinasjon av falsk kjærlighet og reell mishandling. Han/hun lager den psykopatiske bindingen gjennom bedrag og manipulasjon. Du opprettholder den gjennom selvoppofrelse og fornektelse.

 

Etter idealiseringsfasen er over, er det ingen måte å behage en psykopat. Du taper, han vinner. Men husk at hans/hennes kritikk er enda mindre sann enn hans/hennes opprinnelige overdrevet smiger. Når alt er sagt og gjort, er den eneste sannhet igjen, at hele forholdet var et rent bedrag.

 

Prosessen med den psykopatiske bindingen er programmatisk. Den er utrolig elegant og enkel gitt kompleksiteten av menneskelig atferd. Idealisere, degradere og kaste. Hvert trinn er fornuftig når du tar tak i den psykologiske profilen til en psykopat, et (u) menneske som lever for gleden av å kontrollere og skade andre.

 

For deg, er denne prosessen ulidelig personlig. Det kan ha kostet deg din tid, ditt hjerte, dine venner, din familie, din selvfølelse eller din økonomi. Du kan ha satset alt du hadde og gitt alt du kunne for dette forholdet. Det kan ha blitt hele livet ditt. For psykopaten, er imidlertid hele prosessen ikke helt personlig. Han/hun kunne ha gjort det samme med omtrent alle som tillot ham inn i deres intime liv. Han/hun vil gjøre det igjen og igjen med alle han/hun forfører.

 

Det handler ikke om deg. Det handler ikke om den andre kvinnen/mannen eller kvinnene/mennene som ble satt opp mot deg for å konkurrere om ham/henne og validere hans/hennes ego, for å gi ham/henne nytelse, for å møte hans/hennes ustadige behov. Han/hun var ikke sammen med dem fordi de er bedre enn deg. Han/hun var sammen med dem av samme grunn som han/hun var sammen med deg.

For å bruke dem, kanskje for ulike formål enn han/hun brukte deg, men med den samme ødeleggende effekten. Han/hun vil alltid behandle andre på en lignende måte som han behandlet deg. Idealisere, degradere og kaste. Skyll og gjenta. Denne prosessen, dette forholdet var, er og vil alltid bare handle om psykopaten, så lenge du bor hos eller er sammen med ham/henne. http://frilanser.tjenester.org/psykopatens-syklus-i-forhold-idealisere-degradere-og-kaste/

Tortur ved triangulering- psykopatisk trekantdrama 

av Robert Green oversatt av Anita Sweeney
 

Psykopater, som de fleste rovdyr, søker makt og kontroll. De ønsker å dominere sine partnere seksuelt, følelsesmessig og fysisk. De gjør dette ved å utnytte sårbarheter. Dette er grunnen til at de kjærlighets-bomber (love bombing) deg (og alle de vil vise sin «snille og gode» maske til), med oppmerksomhet og smiger i begynnelsen av forholdet-fordi uansett hvor sterk eller trygg du er, er alle sårbare når de er forelsket.

 

Psykopater trenger ikke fysisk aggresjon for å kontrollere deg (selv om de noen ganger bruker det). I stedet er et forhold for dem en perfekt mulighet til å fortære deg ved å skape en illusjonen av kjærlighet. Dette er grunnen til at det er så skadelig når utenforstående sier: «Hvorfor gikk du ikke bare fra ham»?

Du gikk aldri inn i et forhold  med psykopaten med forventninger om å bli misbrukt, fornedret, og kritisert, for du ble lurt til å falle for psykopaten med kjærlighet, som er den sterkeste menneskelige bindingen i verden. Psykopater vet dette.

 

Teknologi gjør det så mye lettere for psykopater å manipulere ved hjelp av triangulering. Det kan være så enkelt som at de liker en kommentar fra en gammel eks, og overser en fra deg. De vil «tilfeldigvis» laste opp et fotoalbum hvor de omfavner en eks de en gang hevdet å hate. Alt ser ut til å være utilsiktet,  du avskriver det som ufølsomhet, men ikke gå i fella, for det er nøye kalkulert.

 

De vil ha deg til å konfrontere dem om disse tingene, fordi de er så tilsynelatende bagatellmessige at de mener du oppfører deg som en gal og sjalu ved å ta det opp. De vil rolig gi en unnskyldning for alt, og deretter klandre deg. Skjulte overgrep er umulig å bevise, fordi de er alltid strategisk tvetydige.

Du kan ikke bevise at de lokker inn sin eks på grunn av en sang de har lagt ut, men du vet det intuitivt. Slik får du den endelige dommen på at du er gal. For la oss være ærlige, å klage på Facebook-statuser og kommentarer virker umodent. Det er nøyaktig  det de vil at du skal føle.

 

Psykopater er også dyktige til å omgi seg med givere, usikre mennesker som finner egenverdi  gjennom å ta vare på andre. Dette er grunnen til at din givervilje virker så ubetydelig og utskiftbar i løpet av forholdet. De elsker  egenskaper andre har som du ikke har og noen ganger også det stikk motsatte av deg. Budskapet er enkelt,  du er ikke lenger spesiell. Du er utskiftbar.

 

Hvis du ikke gir dem den tilbedelsen de fortjener, vil de alltid ha andre som vil. Og selv om du gir dem positiv energi, vil de bli lei av deg til slutt. De trenger deg ikke. Deres nåværende gjeng av fans vil alltid skjemme dem bort og beundre dem,  som igjen gir deg inntrykk av at de virkelig må være en flott person. Men ta en nøye titt på denne «fanklubben». Du vil merke at de alle synes å ha en uuttalt aura av elendighet rundt seg.


Den endelige triangulering skjer når de har bestemt seg for å forlate deg. Dette er når de fritt vil begynne å  snakke til alle om hvor mye dette forholdet sårer dem, og hvordan de ikke vet hvordan de skal håndtere din oppførsel lenger. De vil vanligvis nevne samtaler med en nær venn om forholdet ditt og gå i detaljer om hvordan de begge er enige om at forholdet ikke er sunt.

I mellomtiden har de  åpenlyst ignorerert paniske meldinger fra deg. Du vil bli sittende og lure på hvorfor de ikke prater med deg om disse bekymringene,  da det gjelder deres forhold. Vel, grunnen er at de allerede har bestemt seg for å dumpe deg, og bare torturerer deg. De søker bare råd fra folk de kjenner som vil være enig med dem. Denne «vennen» de snakker med er trolig deres neste offer.


Etter bruddet, vil de åpenlyst skryte av hvor fornøyd de er med sin nye partner, der de fleste normale mennesker ville føle seg veldig flau og  tilbakeholden med å legge ut om et nytt forhold så raskt. Og enda mer overraskende, de forventer at du skal være glad for dem. Ellers er du bitter og sjalu.

I løpet av denne perioden, gjør de en etter-dump- vurdering. Hvis du kryper eller tigger, vil de sannsynligvis finne noe verdi i din energi. De vil bli både foraktfull og glad av din oppførsel. Hvis du langer ut og begynner å avdekke deres løgner, vil de gjøre alt i deres makt for å få deg suicidal.  Selv om du kommer tilbake senere med en unnskyldning, vil de permanent forakte et offer som våget snakke dem imot. Du har sett for mye ?  rovdyret bak masken.


Dette er grunnen til at de stadig vifter sin nye partner i ansiktet ditt, legge ut bilder i sosiale medier og å erklære sin lykke på nettet. Som beviser for hvor glad og perfekt de er. Det er et siste forsøk på å gjøre deg gal med triangulering. For at du skal skylde på det nye offeret, i stedet for den sanne overgriperen. Så hvordan kan du beskytte deg mot deres skadelige emosjonelle overgrep?

Først må du lære selvrespekt.  første bud er at du må vite hva som er akseptabel og uakseptabel atferd i et forhold. Du bør vite at en partner som er utro og fiendtlig er ikke verdt din tid. Du bør aldri kalle deg selv gal for å gjøre rede for deres ekstremt jævlige atferd. Men det er vanskelig med subtile, skjulte, gjør-deg-gal overgrep.


Så her  introduserer jeg «Dektektiv-regelen». Ideen er enkel, hvis du oppdager at du leker detektiv med noen, fjerner du dem fra livet ditt umiddelbart. Husker du dine ekte venner? Spiller du detektiv med dem? Cyberstalker du deres Facebook-side, og gransker deres hver eneste  intensjon? Nei, selvsagt ikke.

Så du vet at fellesnevneren er ekstern. Selv om denne følelsen av mistillit føles obskur og urimelig, stol på magefølelsen. Hvis du er konstant bekymret eller tviler på dine tanker, er det på tide å slutte å skylde på deg selv og begynne å handle.

 

Triangulering gir langvarige følelsesmessige arr, og  gjør at du føler deg som et sjalu, trengende, usikkert monster. Begynne å hele sårene og forstå at de ble konstruerte. Du var ikke deg selv, du ble manipulert. Den virkelige deg er snill, kjærlig, åpensinnet, og medfølende. Still aldri spørsmål ved disse tingene igjen.

http://frilanser.tjenester.org/tortur-ved-triangulering-psykopatisk-trekantdrama/

Psykopater og narsissister er voldtektsforbrytere av verste sort, de voldtar våre sinn http://olehartattordet.blogg.no/1460801915_psykopater_og_narsiss.html

Psykopater og narsissister er voldtektsforbrytere av verste sort, de voldtar våre sinn

Dette er de giftigste og jævligste vesnene man kan komme borti, og de fortjener ikke betegnelsen mennesker, selv om de ser ut som oss andre utad. De er på lik linje med de som forgriper seg på barn og andre voldtektsforbrytere, for de er mestere i voldta andre sitt sinn. Og har man ikke erfart dem, så har man ingen ide om hva disse er istand til å gjøre, for skal man forstå så må man nettopp ha gjort det, man må ha hatt et forhold til dem.

De er mestere i å finne ut hva det er vi reagerer på, for så å trykke på de rette knappene for å få frem reaksjoner hos oss som de ønsker å fremkalle. Og når vi viser helt menneskelige reaksjoner etter at de har manipulert fram den eller de reaksjonene de ønsker fra oss, så skyver de skylden over på oss og får oss til å føle skyldfølelse og skam.

Disse individene er en så stor trussel mot samfunnet at det skulle eksistert et søkbart register på nett der man kunne ha funnet navnene deres slik at det var mulig å ungå dem, men slikt noe finnes dessverre foreløpig ikke, og dermed så får de fortsette å herje blant oss. Skal man ha en sjanse til å avsløre dem, så må man tilegne seg kunnskap om dem.

Den teoretiske biten er viktig når det gjelder psykopater og narsissister, men har man vært i et forhold med en eller flere av disse, enten at man har vokst opp med dem (familimedlemmer), vært i et kjæresteforhold eller har hatt dem som venner og avslørt dem uten å bli knekt av dem, så er det den beste og mest verdifulle erfaringen man kan få når det gjelder slike. For teori og praksis er i mange tilfeller to forskjellige ting, også når det gjelder disse parasittene vi har med å gjøre her. For det er nettopp det de er, parasitter. De kan ikke leve uten oss, men vi ville fått et mye bedre liv uten dem.

Anbefalt litteratur

http://www.amazon.com/Passport-Magonia-Folklore-Flying-Saucers/dp/0987422480/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460363478&sr=1-1&keywords=passport+to+magonia

http://www.amazon.com/Masquerade-Angels-Karla-Turner/dp/0964089912/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460365172&sr=1-1&keywords=karla+turner+masquerade

Interdimensional Universe

https://www.adlibris.com/no/bok/interdimensional-universe-9780738713472

http://www.amazon.com/Djinn-Connection-Nephilim-Reptilians-Entities/dp/0985724331/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460374173&sr=1-1&keywords=the+djinn+connection

http://www.amazon.com/Eighth-Tower-Ultraterrestrials-Superspectrum/dp/193839819X/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1460376381&sr=1-5&keywords=john+a+keel

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/7e592c5aeb176220bf1881cf89d2a622?index=1#0

http://www.amazon.com/UFOs-National-Security-State-Chronology/dp/1571743170/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460374837&sr=1-1&keywords=Ufos+and+the+National+Security+State

Dark Mission

https://www.adlibris.com/no/bok/dark-mission-9781932595482

"Alien, den åttende passasjer" av Alan Dean Foster

http://www.amazon.com/2012-War-Souls-Whitley-Strieber-ebook/dp/B000UZQIB0/ref=sr_1_sc_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460384267&sr=1-1-spell&keywords=whitley+streiber+2012

Ansvaret

https://www.adlibris.com/no/bok/ansvaret-9788292773666

Makt, plast, gift & våra barn

https://www.adlibris.com/no/bok/makt-plast-gift-vara-barn-9789197814201

Appelsinpiken

https://www.adlibris.com/no/bok/appelsinpiken-9788203258916

Sofies verden

https://www.adlibris.com/no/bok/sofies-verden-9788203254147

http://www.amazon.com/Wrong-us—Scientists-relationship-consultants/dp/0316023787/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1460363927&sr=1-2&keywords=wrong+why+experts

The Seven Deadly Spins: Exposing the Lies Behind War Propaganda

https://www.adlibris.com/no/bok/the-seven-deadly-spins-exposing-the-lies-behind-war-propaganda-9781567512717

Johnny Got His Gun

https://www.adlibris.com/no/bok/johnny-got-his-gun-9780808514732 boken kan lese på norsk i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/b541d3f866920d73e386dbeedcd71c5d?index=2#0

Ordbok for underklassen

Trauma and Recovery: The Aftermath of Violence--From Domestic Abuse to Political Terror

https://www.adlibris.com/no/bok/trauma-and-recovery-the-aftermath-of-violence–from-domestic-abuse-to-political-terror-9780465061716

The Rise of the Fourth Reich: The Secret Societies That Threaten to Take Over America

https://www.adlibris.com/no/bok/the-rise-of-the-fourth-reich-the-secret-societies-that-threaten-to-take-over-america-9781400158164

Dogmatism in Science and Medicine

https://www.adlibris.com/no/bok/dogmatism-in-science-and-medicine-9780786463015

Språk er makt

https://www.adlibris.com/no/bok/sprak-er-makt-9788253028514

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/37ecb612188d1c4af6f327eded431d9f?index=1#0

Kunnskapsbløffen

https://www.adlibris.com/no/bok/kunnskapsbloffen-9788292866443

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/8ac782af24ba73b18415983d7eec7d42?index=1#0 

http://www.amazon.com/Dirty-Electricity-Electrification-Diseases-Civilization/dp/193890818X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460374458&sr=1-1&keywords=Dirty+Electricity

http://www.amazon.com/End-All-Evil-Jeremy-Locke/dp/0977745104/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460374538&sr=1-1&keywords=the+end+of+all+evil

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/83d783bc9930ea781e1d62907ccb533a?index=1#0 

http://www.amazon.com/Level-7-Library-American-Fiction/dp/0299200647/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1460375110&sr=1-1&keywords=level+7

Predators

https://www.adlibris.com/no/bok/predators-9780465071739

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/e3a2838942b706797be336e2ee50bd13?index=1#0


Kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/48fcce780884eadefff6f927bafc5135?index=1#0

"Tur retur helvete" av Audie Murphy

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/cd35b2a81ce803b630635d3e65c8f98f?index=1#0


De superrike

https://www.adlibris.com/no/bok/de-superrike-9788292866306

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/efae0582df4908df992bc2fe9e86991a?index=5#0

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/cc79d9466a8c1c628e25fbb20bc7cf4b?index=1#0

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/726a1a2a9552d5977d0798d389a77b08?index=2#0

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/abc448ad0c7b876f6ea7a06d6c6f9735?index=3#0

http://www.kolofon.com/index.aspx?pid=1980&docid=77

Boken kan leses i sin helhet her http://www.nb.no/nbsok/nb/265d9ba81155cdc06417446862053a7a?index=1#0

 

Vaksiner, korrupsjon, legemiddelindustrien, vitenskapsmenn og kvinner

Å ta et informert valg når det gjelder å vaksinere sitt barn er for mange veldig vanskelig fordi den informasjonen man får fra helsemyndighetene er mangelfull og bivirkningene blir bagatelisert. 

Høyeste prioritet hos vaksineindustrien er profitt, og man skal vel være rimelig bra naiv for å tro at en slik industri ikke kjøper seg innflytelse. Det er både politikere, leger, vitenskapsmenn og kvinner som har bindinger til legemiddelindustrien, som ikke burde hatt slike bindinger. Slike bindinger (korrupsjon, kameraderi) skaper jo ikke akkurat tillit, og det skaper heller ikke mer tillit at informasjonen myndighetene får når det gjelder vaksiner, den kommer fra produsentene som produserer vaksinene. 

At foreldre blir usikre på om de skal vaksinere barna eller ikke, det har jeg ingen problemer med å forstå, men det er mange som ikke forstår det, men istedet for å gå i dialog og forklare hvorfor man ikke behøver å være skeptisk eller frykte vaksiner, så bli man enten latterliggjort, fremstilt som barnemorder, eller ansett som dum av dem som tror blindt på det legemiddelindustrien sier. Jeg sier ikke at alle vaksiner er farlige, ei heller at alle legemidler er farlige, jeg har selv tatt alle vaksinene jeg skulle ha da jeg var barn og gikk på skolen, og legemidler bruker jeg ved behov.

Det jeg vil fram til er at legemiddelindustrien er en kynisk industri der første prioritet er å tjene mest mulig penger, og i den prosessen så er man tydeligvis villig til å begå kriminelle handlinger, juks og bedrag, som linkene under her viser. Og tar man en titt på dem, så er det all grunn til å bli bekymret og skeptisk, for det de forteller er mildt sagt ubehagelig.

 

If Your Doctor Insists That Vaccines Are Safe, Then Have Them Sign This Form http://www.realfarmacy.com/if-your-doctor-insists-that-vaccines-are-safe2/#rfwp04v2vr5CXkIM.99

Ny kinesisk vaksineskandale, rammer millioner av barn http://www.bt.no/nyheter/utenriks/Ny-kinesisk-vaksineskandale-3576856.html

Trøndere får 3,2 millioner etter vaksinetabbe http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article7920995.ece

Vaksine-troverdighet i grus http://forskning.no/helsepolitikk-helsetjeneste-helseadministrasjon-samfunnsmedisin-sykdommer-epidemier-influensa/2010-0

Narkolepsi kom som en bombe på alle fagfolk http://www.aftenposten.no/nyheter/–Narkolepsi-kom-som-en-bombe-pa-alle-fagfolk-7254351.html#.UeG8-Y30GSp

Vaksine eller ikke ? http://www.babyverden.no/Baby/Helse/Helsestasjonen/Vaksine-eller-ikke/

Vaksineprodusent forlangte ansvarsfritak http://www.dagbladet.no/2009/08/08/nyheter/svineinfluensa/innenriks/utenriks/epidemi/7566254/

Vil stoppe kreftvaksine Kreftvaksinen skal innføres til høsten ? Nå sier Bioteknologinemda stopp. http://www.nrk.no/livsstil/vil-stoppe-kreftvaksine-1.6523069

DEL 1 Vaccin föredrag med Linda Karlström https://www.youtube.com/watch?v=DRDwISNTbsg

The Vaccine Experiment – In the service of good, pt 1 of 4 https://www.youtube.com/watch?v=H6JiUwkrTNk

VAKSINE-EKSPERIMENTET – I det godes tjeneste http://www.skup.no/metoderapporter/2006/2006-25%20Vaksineeksperimentet.pdf

Dokument 2 Et løfte om beskyttelse del 1 av 3 https://www.youtube.com/watch?v=9dUCdUi1v8c

Korrupt forskning http://olehartattordet.blogg.no/1425219971_korrupt_forskning.html

Å selge sykdom http://tidsskriftet.no/article/3175102

Health Canada Refusing to Release Glaxo’s Dirty Secret http://fiddaman.blogspot.no/2014/06/health-canada-refusing-to-release.html

Where Conservative Skepticism Falls Short http://www.americanthinker.com/articles/2014/06/where_conservative_skepticism_falls_short.html

Medicinal-sælger: Vi “hjernevaskede” lægerne til at give vores drugs til børn – https://www.180grader.dk/Krimi/medicinal-saelger-vi-hjernevaskede-laegerne-til-at-give-vores-drugs-til-brn

Folkehelseinstituttet løy om risiko http://www.nettavisen.no/1390507.html

Conformity Bias https://www.youtube.com/watch?v=Gswmcc4TpxU

Conflict of Interest https://www.youtube.com/watch?v=xnRpMQvW_ow

Vil du noen gang kunne stole på legen din etter å ha lest dette ? https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.4106983603936.177041.1563436195&type=3&hc_location=ufi

The Ethical Foundation of Addressing Scientific Conflict of Interest https://www.youtube.com/watch?v=2BCoh8ahM_8


Dangerous Vaccines Found to Cause Symptoms of Shaken Baby Syndrome http://vactruth.com/2013/06/22/shaken-baby-syndrome/

China is poised to become a major global vaccine maker, but first it must overcome serious problems with quality control. http://www.nature.com/nature/journal/v507/n7490_supp/full/507S12a.html 

Vaksine skandaler https://www.google.no/#q=vaccine+scandals

Mistet smaks – og luktesans etter svineinfluensavaksine http://www.nrk.no/hordaland/legemiddelverket-er-overrasket-1.7742981

Massevaksinasjon mot svineinfluensa var totalt unødvendig http://www.tv2.no/a/3708979 

Legemiddelreklamen forteller halvsannheter http://tidsskriftet.no/Innhold/Nyheter/2014/August/Legemiddelreklamen-forteller-halvsannheter

Snart kan norske pasienter selv sjekke om fastlegen står på lønningslisten hos ulike legemiddelvirksomheter. http://www.nrk.no/norge/vil-offentliggjore-bransjens-utbetalinger-til-leger-1.12200197

Lægers industrihonorar klar til at blive offentliggjort – http://ugeskriftet.dk/nyhed/laegers-industrihonorar-klar-til-blive-offentliggjort

Bayer s HIV medicine scandal https://www.youtube.com/watch?v=6ue87cmNiJI

Pandemrix: 135 millioner i erstatning http://www.npe.no/no/Om-NPE/Aktuelt/Pandemrix-135-millioner-i-erstatning/

Sannheten om legemiddelindustrien av professor Einar Kringlen https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.10202266353971273.1073742116.1563436195&type=3

HPV vaksine har gjort vår datters liv til et helvete http://www.webforumet.no/nytte/hpv-vaksine-har-gjort-var-datters-liv-til-et-helvete/

Skeptisk til vaksine for 12-åringer http://forskning.no/forebyggende-helse-kreft-vaksiner-stub/2008/02/skeptisk-til-vaksine-12-aringer

Honorar til forskningssjef er korrupsjon http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/–Honorar-til-forskningssjef-er-korrupsjon-2197956.html

Forskerne må jobbe som «selgere» http://www.aftenposten.no/kultur/-Forskerne-ma-jobbe-som-selgere-7704618.html

Oljefondet tjener på influensavaksine http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Oljefondet-tjener-pa-influensavaksine-5589708.html

Det du ikke vet, kan skade http://www.nrk.no/ytring/det-du-ikke-vet_-kan-skade-1.11939873

Yolo County Officials Perplexed By Unusual Spike In Whooping Cough Cases http://sacramento.cbslocal.com/2014/07/14/yolo-county-officials-perplexed-by-unusual-spike-in-whooping-cough-cases/ 

Why Is China Having Measles Outbreaks When 99% Are Vaccinated? http://www.greenmedinfo.com/blog/why-china-having-measles-outbreaks-when-99-are-vaccinated-2

Unvaccinated Children Appear To Be Immune To The Mysterious Virus Currently Spreading In The Midwest http://www.thesleuthjournal.com/unvaccinated-children-appear-immune-mysterious-virus-currently-spreading-midwest/

400.000 piger i fare: HPV-Vaccinen kan give alvorlige bivirkninger http://www.bt.dk/danmark/400.000-piger-i-fare-hpv-vaccinen-kan-give-alvorlige-bivirkninger

Forskere fraråder influenzavaccine http://www.b.dk/nationalt/forskere-fraraader-influenzavaccine

Læger tør ikke tage influenzavaccine http://politiken.dk/indland/ECE97408/laeger-toer-ikke-tage-influenzavaccine/?fb_action_ids=353230734855515&fb_action_types=og.recommends

Dollars for Doctors How Industry Money Reaches Physicians – https://www.propublica.org/article/our-first-dive-into-the-new-open-payments-system

Doctors Earn $3.5 Billion in Kickbacks from Pharmaceutical Companies – See more at: http://healthimpactnews.com/2014/doctors-earn-3-5-billion-in-kickbacks-from-pharmaceutical-companies/

Ondskapsfull harselas http://www.aftenposten.no/meninger/Ondskapsfull-harselas-7008319.html#.VDzYasDCT6Y.facebook 

Fire offentlig ansatte leger mottar hvert år 600 000 kroner fra legemiddelfirmaet Glaxo Smith Kline. Dette er firmaet som produserer lykkepillen Seroxat. Legene har sitt eget firma hvor pengene fra medisinindustrien går inn. Men de er ikke bare lønnet av industrien; de er også offentlig ansatte behandlere med ansvar for utskriving av resepter. http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.905941

Fikk betalt av vaksineprodusent. “Fire av ekspertene som har rådet regjeringen til å starte vaksinering av alle 12 år gamle jenter, har fått penger til forskning av den amerikanske legemiddelgiganten Merck.” http://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/fikk-betalt-av-vaksineprodusent/a/167501/

Medisinprofessor Ole-Erik Iversen gir myndighetene råd om
bruken av vaksine mot livmorhalskreft. Samtidig betaler
legemiddelgigantene Merck og GSK ham for å utvikle disse
vaksinene.” http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/artikkel.php?id=5001070046297&tag=item&words=ole%3Berik%3BIVersen

Kræftens Bekæmpelse afsløres: Får penge af industrien http://hpv-vaccine-info.org/kraeftens-bekaempelse-afslores-far-penge-af-industrien/

135 millioner er utbetalt i erstatning etter svineinfluensavaksine http://www.personskadeadvokater.no/135-millioner-er-utbetalt-i-erstatning-etter-svineinfluensavaksine/

Et enormt arkiv som tar for seg forskningen og dens troverdighet http://www.mintankesmie.no/forskning_og_ressurser.php

Vaccine uden fordele Vi bør erkende, at HPV-bivirkningerne eksisterer http://www.dagensmedicin.dk/opinion/debat/vaccine-uden-fordele/ 

MS-syke Torbjørn (24) vant over staten for andre gang http://www.nrk.no/nordland/torbjorn-_24_-kan-juble_-far-erstatning-etter-at-vaksine-ga-han-ms-1.12169160

ME-syk vant over staten i erstatningssak http://www.aftenposten.no/helse/ME-syk-vant-over-staten-i-erstatningssak-7234644.html

The National Vaccine Information Center has published an important document relevant to this topic titled “The Emerging Risks of Live Virus & Virus Vectored Vaccines: Vaccine Strain Virus Infection, Shedding & Transmission.” Pages 34-36 in the section on “Measles, Mumps, Rubella Viruses and Live Attenuated Measles, Mumps, Rubella Viruses” discuss evidence that the MMR vaccine can lead to measles infection and transmission

Leger som ikke har svar, bør tørre å innrømme at de ikke vet http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Leger-som-ikke-har-svar_-bor-torre-a-innromme-at-de-ikke-vet-7880655.html

Hordes of Hired Guns Earned About $19 Million Per Day As Lobbying Soared to Nearly $1 Billion in First Quarter http://www.opensecrets.org/news/2010/04/hoards-of-hired-guns-earned-about-1/

Corruption, American Style http://www.forbes.com/2009/01/22/corruption-lobbying-bribes-biz-corruption09-cx_mm_0122maiello.html

Is Lobbying Closer To Bribery… Or Extortion ? https://www.techdirt.com/articles/20120406/18051618415/is-lobbying-closer-to-bribery-extortion.shtml

How vaccine hysteria could spark totalitarian nightmare
Read more at http://mobile.wnd.com/2015/02/how-vaccine-hysteria-could-spark-totalitarian-nightmare/#1qiLyhYpji7DEu0i.99

1988: 180 000 skolebarn og 50 000 rekrutter ble vaksinert Nå: 295 syke vil ha gransking http://www.dagbladet.no/2015/02/08/nyheter/innenriks/vaksine/pasientskade/gransking/37529622/

Slakter vaksineprosjekt på barn og rekrutter. Folkehelseinstituttet beklager meningokokkvaksineprosjekt på 80- og 90-tallet. http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/10/16/515216.html

Nina Kristiansen: Forskere er ikke nøytrale http://www.aftenposten.no/viten/uviten/Nina-Kristiansen-Forskere-er-ikke-noytrale-7896396.html

Ekspertrøysta er eit partsinnlegg, ikkje sanning. Framveksten av ekspertutval undergrev det norske demokratiet. http://www.bt.no/meninger/debatt/Ekspertveldet-Noreg-3300862.html#.VN24XrLYkec.facebook

Må sove to ganger i løpet av skoledagen – får ikke erstatning etter vaksine http://www.nrk.no/ostlandssendingen/ma-sove-to-ganger-om-dagen-1.12202433

Parents of Vaccine-Injured Children Speak Out: The Guilt Is Huge https://www.yahoo.com/news/parents-of-vaccine-injured-children-speak-out-110904439577.html

Big Pharma Is Americas New Mafia http://www.thedailybeast.com/articles/2015/02/21/big-pharma-is-america-s-new-mafia.html?utm_content=buffer28f49&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Kazakhstan Suspends Measles Vaccination Campaign After Many Students Fall Ill http://www.rferl.mobi/a/measles-vaccination-kazakhstan-campaign-problems/26870954.html

Fra boken Barn, sykdom og pleie 1985 http://www.nb.no/nbsok/nb/915853ecd795befd38081633ab134fd1?index=29#81 “Fordi en del av disse sykdommene kan være alvorlige eller føre til alvorlige komplikasjoner er det utviklet vaksiner som beskytter mot noen av dem. Hvorvidt vaksinene gir like god motstandskraft som selve sykdommen og dermed livslang imunitet, kan vi ikke si noe sikkert om. Mye tyder på at noe av vaksineringen må gjentas for å ha god effekt.”

På nasjonalbiblioteket er det utrolig mye spennende informasjon. Her fant jeg noe om meslinger fra en bok om barnesykdommer utgitt av Schibsed fra 1974. Ingen hysteri her – Barn og sykdom : barnelegen gir praktiske råd om stell og pleie 1974 http://www.nb.no/nbsok/nb/3744b3fe6aa94e0c1e689ad82bcacef5?index=17#27

Beskrivelse av meslinger fra1982. Infeksjonssykdommer: http://www.nb.no/nbsok/nb/2a8162eaa05e555282a54444ce962f3a?index=22#47

Og i denne boken fra 92 så står det at “meslinger er en plagsom barne sykdom, men vanligvis er den ikke alvorlig” Barnets helse : en oppslagsbok fra A til Å http://www.nb.no/nbsok/nb/e5713a4467e60d09333415274636a2d6?index=26#173

Measles, Back In The Days Before The Marketing Of The Vaccine https://www.youtube.com/watch?v=mDb0ZS3vB9g&app=desktop

25 Facts About the Pharmaceutical Industry, Vaccines and “Anti-Vaxers” http://www.globalresearch.ca/25-facts-about-the-pharmaceutical-industry-vaccines-and-anti-vaxers/5433260

VAKSINEDRAMAET. http://adeligbakka.blogg.no/1424907147_vaksinedramaet.html

Advisers on Vaccines Often Have Conflicts, Report Says http://www.nytimes.com/2009/12/18/health/policy/18cdc.html?_r=0

Conflicts of interest in vaccine safety research. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22375842

Leger knebles til taushet http://www.p4.no/nyheter/leger-knebles-til-taushet/artikkel/604060/

Vaccine-skandale: Nu betaler Sverige millioner i erstatning til ofre http://www.bt.dk/sundhed/vaccine-skandale-nu-betaler-sverige-millioner-i-erstatning-til-ofre

Produsenter fritatt fra ansvar for H1N1-vaksine http://www.aftenbladet.no/nyheter/utenriks/Produsenter-fritatt-fra-ansvar-for-H1N1-vaksine-2084705.html

Merck used ghostwriters and selective data in Vioxx publications, JAMA says http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2323047/ 

Svineinfluensavaksinen bidro til gigantoverskudd for legemiddelprodusenten GlaxoSmithKline. http://www.nrk.no/norge/tjente-grovt-pa-svineinfluensaen-1.6979199

Attorney Demolishes Pro-Vaccine Talking Points, Lays Bare The Shocking Facts About Vaccination Risks And Dangers http://stateofthenation2012.com/?p=12072

Gardasil Vaccine: Spain Joins Growing List of Countries to File Criminal Complaints – See more at: http://healthimpactnews.com/2014/gardasil-vaccine-spain-joins-growing-list-of-countries-to-file-criminal-complaints/#sthash.fwhDUwVf.fTDCE3hz.dpuf http://healthimpactnews.com/2014/gardasil-vaccine-spain-joins-growing-list-of-countries-to-file-criminal-complaints/

HPV-vaksine naivt og velment http://tidsskriftet.no/article/1809620

12 millioner i erstatning etter svineinfluensavaksine http://www.ba.no/nyheter/12-millioner-i-erstatning-etter-svineinfluensavaksine/s/1-41-7564980?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0

Public Health Officials Know: Recently Vaccinated Individuals Spread Disease http://www.cnbc.com/2015/03/03/globe-newswire-public-health-officials-know-recently-vaccinated-individuals-spread-disease.html

CNBC Reports Vaccinated People Spread Disease. How St. Jude`s Handles This For Its Kids Is Crazy Amazing http://edgytruth.com/2015/03/04/cnbc-reports-vaccinated-people-spread-disease-how-st-judes-handles-this-for-its-kids-is-crazy-amazing/ 

Den farlige legemiddel- industrien http://www.tk.no/leserbrev/den-farlige-legemiddel-industrien/o/1-113-7425755

Sykdomskremmere http://tidsskriftet.no/article/564947

Pharmaceutical lobbying http://www.pmrconsulting.com/a7/pharmaceutical-lobbying

Merck Ends Lobbying For Cervical-Cancer Vaccine http://www.wsj.com/articles/SB117200727319814015

19 kids in Summit Co. diagnosed with whooping cough despite being up to date on vaccinations http://fox13now.com/2015/03/27/19-kids-in-summit-co-diagnosed-with-whooping-cough-despite-being-up-to-date-on-vaccinations/

If the corporate fines are too small, the False Claims Act will need to be amended so that a higher percentage of the revenues derived from fraudulent activities is recouped. At the same time, federal law must insist on greater transparency for clinical trial results, so that negative safety data are not hidden from clinicians and regulators. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1209249?query=TOC&

How Many Scientists Fabricate and Falsify Research ? A Systematic Review and Meta-Analysis of Survey Data http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0005738

Retracted publications in the drug literature. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22581659

Retractions in the medical literature: how many patients are put at risk by flawed research? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21586404

Mariettes klassevenninne ble også syk etter MMR-vaksinen. Fikk diagnose ME. To av tolv vaksinerte i samme klasse ble alvorlig syke. http://www.dagbladet.no/2009/07/14/nyheter/innenriks/pasientskader/rettssak/vaksine/7194750/

HOW PLUMBING (NOT VACCINES) ERADICATED DISEASE. Disease Before Plumbing  http://www.organiclifestylemagazine.com/how-plumbing-not-vaccines-eradicated-disease

Indian Rotavirus Vaccine Trial Data Not Forthcoming http://www.greenmedinfo.com/blog/indian-rotavirus-vaccine-trial-data-not-forthcoming

This Pharma Company Admits to $2 Million in Bribes to Government and Health Officials http://vactruth.com/2012/08/28/pharma-admits-to-bribes/

Betalt av legemiddelindustrien: “VG avslører at mannen som alene har forhandlet frem vaksineavtalen i Norge, har fått penger innbetalt på sin personlige bankkonto fra vaksineprodusenten i flere år”. http://www.skup.no/metoderapporter/2006/2006-16%20Kreftregister-skandalen.pdf

“Antallet af livmoderhalskræft er steget siden HPV-vaccinen blev indført.
Sundhedsmyndighederne i Danmark ved det, men prøver at dække over det. Jeg er ikke i tvivl om, at vi er på vej mod den største sundhedsskandale i nyere tid.” http://www.dagensmedicin.dk/opinion/debat/vaccinerouletten/

Två barn döda och 29 sjuka efter vaccinationer i Mexiko http://www.dn.se/nyheter/varlden/tva-barn-doda-och-29-sjuka-efter-vaccinationer-i-mexiko/

GSK fined over vaccine trials; 14 babies reported dead http://www.buenosairesherald.com/article/88922/gsk-fined-over-vaccine-trials-14

Dollars for Doctors, How Industry Money Reaches Physicians https://www.propublica.org/series/dollars-for-docs

Biokemisten Lucija Tomljenovic avslöjar hur industrin mörkar bieffekter av Gardasil http://newsvoice.se/2015/05/16/biokemisten-lucija-tomljenovic-avslojar-hur-industrin-morkar-bieffekter-av-gardasil/
 

The vaccination policy and the Code of Practice of the Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI): are they at odds? http://nsnbc.me/wp-content/uploads/2013/05/BSEM-2011.pdf

Poliovaksine kan ha gitt kreft http://forskning.no/forebyggende-helse-sykdommer-kreft-vaksiner-stub/2008/02/poliovaksine-kan-ha-gitt-kreft#.VWE4xULlriw.facebook

Thousands of teenage girls report feeling seriously ill after routine school cancer vaccination http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/thousands-of-teenage-girls-report-feeling-seriously-ill-after-routine-school-cancer-vaccination-10286876.html

Drug companies donated millions to California lawmakers before vaccine debate http://www.sacbee.com/news/politics-government/capitol-alert/article24913978.html

Store selskaper styrer vitenskapelig publisering http://forskning.no/om-forskning-okonomi/2015/06/store-selskaper-styrer-publisering

The Oligopoly of Academic Publishers in the Digital Era http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0127502

What is medicine?s 5 sigma? http://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736%2815%2960696-1.pdf

Vaccine-fortalere afgør syge HPV-pigers fremtid. Flere medlemmer af de videnskabelige ekspertgruppe, der i dag skal lave en objektiv undersøgelse af 13.915 europæiske pigers indberetninger om mulige HPV-bivirkninger har tætte bånd til industrien. http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/19694076

Editors, Publishers, Impact Factors, and Reprint Income http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2964337/

Why Most Published Research Findings Are False http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0020124

GlaxoSmithKline to Plead Guilty and Pay $3 Billion to Resolve Fraud Allegations and Failure to Report Safety Data. Largest Health Care Fraud Settlement in U.S. History https://www.justice.gov/opa/pr/glaxosmithkline-plead-guilty-and-pay-3-billion-resolve-fraud-allegations-and-failure-report

Fikk ME av vaksine, får erstatning https://sykepleien.no/2014/06/fikk-me-av-vaksine-far-erstatning

Doctors Are No Experts on Vaccines. Get Over it. https://idsent.wordpress.com/2015/11/22/doctors-are-no-experts-on-vaccines-get-over-it/

Bare legesønnen har fått erstatning etter vaksina. Sønnen til professor Ola Didrik Saugstad fikk 6,5 millioner kroner. – Flere burde fått erstatning, sier medisineren. http://www.dagbladet.no/2010/10/01/nyheter/innenriks/helse/me/vaksine/13638589/

Report condemns swine flu experts’ ties to big pharma http://www.theguardian.com/business/2010/jun/04/swine-flu-experts-big-pharmaceutical

Dogmatism in science and medicine https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.10202280801332448.1073742125.1563436195&type=3

Winner of Maverick of The Year Award and Ernst & Young Entrepreneur of the Year Finalist, and featured by WSJ, Fortune and Bloomberg TV for his battle to defeat unlawful actions by the FDA, Dr. Joseph V. Gulfo provides a first-hand riveting account of an against-all odds fight that demonstrates what it takes to advance breakthrough medical products that truly benefit patients. Having been responsible for the development and FDA approval of three innovative cancer products, he provides the reader with ringside seats to the struggles that entrepreneurs of biotech and medtech companies must fight to successfully bring ideas to marketed innovative products that truly advance the lives of patients.

As exclaimed by one real-life witness to a high profile public battle recounted in the book, ?It was like watching Gladiator!? The only difference is that this really happened. Sometimes life is more dramatic and unbelievable than fiction; the courtroom-like trial in front of FDA?s medical Advisory Panel is certainly one of those times. A second was the ?declaration of war? ? filing a Citizen Petition against the FDA demanding that it follow its own laws and acts transparently in honoring its binding agreements. A third was a Congressional Hearing at which the FDA subsequently admitted that a mistake was made. The book contains public record facts woven together in a series of compelling stories complete with unique characters and deeply personal insights. Unrelenting focus, even to the level of personal destruction, and leadership through crises are other major themes.

Part One describes how medical innovation occurs in small companies and details the challenges in moving those start-ups along a course that is anything but straightforward. It addresses issues such as the psychology of inventors and founders versus investors, the challenges of attracting and retaining talent, and the vagaries of early phase product development. 

Part Two takes a deep dive into the unlawful actions and cover-ups by the U.S. FDA that had to be overcome in our effort to obtain approval of a non-invasive product that saves lives. It is a brutal blow-by-blow account of a public slugfest that forever damaged the company. 

Part Three explains how the unnecessary and very public battle with the FDA left an indelible mark on the company, a taint that was exploited by nefarious Wall Street actors who then preyed on the company for their own benefit. It details how with a Scarlet Letter on its back and an albatross around its neck, Wall Street?s short sellers and dark pool traders hamstrung the course toward widespread use and adoption.

The book concludes with The Innovation Manifesto, an actionable list of changes to help fix this horribly broken system, including reform to the legal system to reduce meritless shareholder lawsuits; securities reform to stop manipulative trading, analysis, and predatory shorting of small companies; and FDA reform that will bring in leadership that is committed to, and unafraid of, promoting health by proactively advancing the development and approval of innovative products, rather than simply blocking drugs and devices that are not deemed to be safe. The FDA needs to get back to its first principles and to stop the propaganda – the author knows how to make that happen.

In medical school and residency, the author was taught to ?see one, do one, and teach one? as the means to master a procedure and to complete the ?circle of education.? With respect to biotech and medtech companies that have been severely compromised by an untenable system, having ?seen one, done one, and taught one? he now seeks to ?prevent a hundred? similar unfortunate examples. Continued advancement of our national health depends on it.

Conflict of Interest in Medical Research, Education, and Practice

Collaborations of physicians and researchers with industry can provide valuable benefits to society, particularly in the translation of basic scientific discoveries to new therapies and products. Recent reports and news stories have, however, documented disturbing examples of relationships and practices that put at risk the integrity of medical research, the objectivity of professional education, the quality of patient care, the soundness of clinical practice guidelines, and the public’s trust in medicine. Conflict of Interest in Medical Research, Education, and Practice provides a comprehensive look at conflict of interest in medicine. It offers principles to inform the design of policies to identify, limit, and manage conflicts of interest without damaging constructive collaboration with industry. It calls for both short-term actions and long-term commitments by institutions and individuals, including leaders of academic medical centers, professional societies, patient advocacy groups, government agencies, and drug, device, and pharmaceutical companies.Failure of the medical community to take convincing action on conflicts of interest invites additional legislative or regulatory measures that may be overly broad or unduly burdensome. Conflict of Interest in Medical Research, Education, and Practice makes several recommendations for strengthening conflict of interest policies and curbing relationships that create risks with little benefit. The book will serve as an invaluable resource for individuals and organizations committed to high ethical standards in all realms of medicine.

During her two decades at The New England Journal of Medicine, Dr. Marcia Angell had a front-row seat on the appalling spectacle of the pharmaceutical industry. She watched drug companies stray from their original mission of discovering and manufacturing useful drugs and instead become vast marketing machines with unprecedented control over their own fortunes. She saw them gain nearly limitless influence over medical research, education, and how doctors do their jobs. She sympathized as the American public, particularly the elderly, struggled and increasingly failed to meet spiraling prescription drug prices. Now, in this bold, hard-hitting new book, Dr. Angell exposes the shocking truth of what the pharmaceutical industry has become?and argues for essential, long-overdue change.

Currently Americans spend a staggering $200 billion each year on prescription drugs. As Dr. Angell powerfully demonstrates, claims that high drug prices are necessary to fund research and development are unfounded: The truth is that drug companies funnel the bulk of their resources into the marketing of products of dubious benefit. Meanwhile, as profits soar, the companies brazenly use their wealth and power to push their agenda through Congress, the FDA, and academic medical centers.

Zeroing in on hugely successful drugs like AZT (the first drug to treat HIV/AIDS), Taxol (the best-selling cancer drug in history), and the blockbuster allergy drug Claritin, Dr. Angell demonstrates exactly how new products are brought to market. Drug companies, she shows, routinely rely on publicly funded institutions for their basic research; they rig clinical trials to make their products look better than they are; and they use their legions of lawyers to stretch out government-granted exclusive marketing rights for years. They also flood the market with copycat drugs that cost a lot more than the drugs they mimic but are no more effective.

The American pharmaceutical industry needs to be saved, mainly from itself, and Dr. Angell proposes a program of vital reforms, which includes restoring impartiality to clinical research and severing the ties between drug companies and medical education. Written with fierce passion and substantiated with in-depth research, The Truth About the Drug Companies is a searing indictment of an industry that has spun out of control.

The Vaccine Court

A hard look at the National Vaccine Injury Compensation Program and the families desperately trying to navigate their way through it. The Vaccine Court looks at the mysterious and often unknown world of the National Vaccine Injury Compensation Program (NVICP), the only recourse for seeking compensation for those who have been injured by a vaccine. The NVICP, better known as the “Vaccine Court,” however, is not without controversy. Established by Congress as a direct result of the passage of the National Childhood Vaccine Injury Act of 1986, the NVICP was supposed to offer a no-fault alternative to the traditional injury claims filed in state or federal courts and was to provide quick, efficient, and fair compensation for those who have been injured by vaccines. The reality, however, is that many cases take several years or longer to complete and require tremendous commitment from families already pushed to the brink of bankruptcy caring for the vaccine-injured family member, only to discover that the end result is manipulated by the government in defense of the US vaccine policy. Mr. Rohde looks into the inner workings of the US Federal Claims Court and the NVICP.He interviews families who have filed petitions and won compensation, families who have been denied compensation, and families still waiting for a decision. By highlighting the journeys of these families–their efforts to find attorneys willing to represent them, the filing of their petitions, and the subsequent mountain of paperwork, medical records, and other documents that span years–Mr. Rohde exposes the bitter truth behind the NVICP. Through his thoughtful interviews and fact-finding research, The Vaccine Court sheds light on how the NVICP has evolved into something far more treacherous than what Congress envisioned with the National Childhood Vaccine Injury Act in 1986.

Public health officials state that vaccines are safe and effective, but the truth is far more complicated. Vaccination is a serious medical intervention that always carries the potential to injure and cause death as well as to prevent disease. Coercive vaccination policies deprive people of free and informed consent?the hallmark of ethical medicine. Americans are increasingly concerned about vaccine safety and the right to make individual, informed choices together with their healthcare practitioners. Vaccine Epidemic focuses on the searing debate surrounding individual and parental vaccination choice in the United States.

Habakus, Holland, and Rosenberg edit and introduce a diverse array of interrelated topics concerning the explosive vaccine controversy, including the ethics of vaccination mandates, corrupting conflicts of interest in the national vaccine program, and personal narratives of parents, children, and soldiers who have suffered vaccine injury.

Newly updated with additional chapters focusing on institutional scientific misconduct, mandates for healthcare workers, concerns about HPV vaccine development, and the story behind the Supreme Court?s recent vaccine decision, Vaccine Epidemic remains the essential handbook for the vaccination choice movement and required reading for all people contemplating vaccination for themselves and their children.

This is an essential guide for parents about vaccinations. Dr. Stephanie Cave explains their pros and cons and the book provides information to help parents make a knowledgeable, responsible choice about vaccinating their children.

Having read “Fear of the invisible” by Janine Roberts, I was prepared for what was to come in her next book. The Vaccine Papers should be read by every parent, by every government officials who are attempting to push mandatory vaccines in their state. It’s been established that the CDC,the AAP, AMA etc are all just subsidiaries of the pharmaceutical industry so the world has no protections from this barbaric practice called vaccination. There are to this date in the works about 600 new vaccines from companies around the world. Vaccines are what’s keeping many of these companies in business because in the United States vaccine makers have blanket immunity. That’s right folks for those who don’t know, you cannot sure a vaccine company if a loved one dies or is damaged by a vaccine. The pharmaceutical companies in the US, went to the US Congress and threatened in 1985-86 to stop producing vaccines in the US if they didn’t have federal protection from lawsuits because they were being sued constantly because their products were killing and damaging people. So they got protection by way of a vaccine court: National Vaccine Injury Compensation Program. It takes about 8 years to get a case heard. It’s a TAX PAYER funded court, the LAWYERS are from the Justice Dept -the complainants and the governments and the complainant is not allowed to attend the hearing. The magistrate is also from the government. The vaccine makers can voluntarily give money to the fund. So the entire court is TAXPAYER funded. If the complainant wins their case, the compensation is paid for by the TAXPAYERS OF THE US. No liability to the vaccine makers. Some are winning and being compensated. To date the court has paid out over 3 billion dollars. If vaccine are safe and effective-why are these cases being settled?

In 2002 the vaccine makers were given blanket immunity and because the vaccine makers had friends in congress they put the bill under the umbrella of Homeland Security and the Supreme Court wouldn’t reverse it. Nice.

Why am I posting this? Most people in this country are unaware this has happened. Also, because of this people need to know exactly what’s being injected into their children and themselves. It goes beyond what the CDC has on their Vaccine Excipient list that’s available to the public. “The Vaccine Papers” and “Fear of the Invisible” are remarkable because not only does Roberts provided web sites and actual transcripts of high government vaccine meetings, she names her sources. CDC, FDA, AMA-it you talked to her at these meetings, you’re named in her book.

I dare anyone to read “The Vaccine Papers” and “Fear of the Invisible” and come away chanting the mantra of the CDC/Vaccine Industry and the Pro-vaccine apologist mantra of “vaccines are safe and effective”. From “Fear of the Invisible”:

“I next interviewed the top British expert on immunization at London University, Professor Michael Stewart of the School of Hygiene and Tropical Medicine. I asked him; ?Some parents are telling me they suspect their children have been made ill as a consequence of vaccination. Are their fears groundless?”

“I nearly fell off my chair when he replied: ?What else would you expect? We all know the current childhood vaccines containing living viruses are dangerous. That is why I am heading up a team to develop safer vaccines.’ He went on to explain that, with living viruses, there was always potential for some to mutate or to be insufficiently attenuated for safe use in the vaccine.”

Reveals the truth behind the controversial issue of vaccine-related injuries.

Proponents declare that vaccines have saved millions of lives. Critics claim that the success is overstated and that vaccines may even be dangerous. Many consider mandatory vaccinations a violation of individual rights or religious principles. Many in public health argue that vaccine mandates are critical and justified and that antivaccination sentiment has resulted in outbreaks of preventable childhood illnesses. Vaccine critics point to mainstream medicine?s denial of and underreporting of vaccine injury.

Vaccine injuries have happened in the past and continue to happen today, and neither the mainstream medical establishment nor the government has ever fully and transparently addressed the issue of vaccine injury. In the 1980s, the United States addressed individual cases of vaccine injury by establishing the NVICP?the National Vaccine Injury Compensation Program?a controversial Department of Health and Human Services program. The NVICP was intended to be ?non-adversarial, compassionate, and generous? to vaccine-injury victims. However, many vaccine-injury victims and safety advocates believe that the program is not functioning as intended. There are also concerns that the program is keeping the reality of vaccine injury from public inspection.

Vaccine Injuries, a groundbreaking book in the field, reveals cases of vaccine injury from the NVICP?something that has never been offered to the public?and lets readers asses vaccine injuries for themselves.

The parent’s definitive book on vaccine problems – a complete vaccine education. It will open your eyes. This book is written for everyone concerned about the health and well-being of their children and of themselves.

This vaccination book is meticulously documented with almost 300 references, and does not represent special interests. It’s all there: the ingredients of vaccines, vaccine side effects, the dangers of vaccines, autism and vaccines, HPV vaccine, vaccine cover-ups.

The book is written in an easy-to-understand language as well, not the med-speak found in medical journals. It covers the important vaccine events of the past year, which have been kept out of most media.

It is not an anti-vaccine textbook. It is in favor of any vaccines that have proven to be 100% safe, effective, and necessary when tested by independent, third-party research that is wholly unconnected with vaccine manufacturers.

Since so many doctors don’t vaccinate their own kids, perhaps it isn’t a good idea to get all your information about vaccines from advertising or from the people selling them. See what the scientists who make the vaccines have to say. Only then will you have what you need to make an informed decision about how to best care for your child. That responsibility is yours. Not your doctor’s. Not the FDA’s. And definitely not any lawmakers’.

Whether or not to vaccinate your child is arguably the most important decision you will ever make for them. So if you’re having the slightest doubts about the safety of the vaccines you’re about to give your child, get the facts, from the most reliable vaccine book available today.

“It is impossible to estimate the true value of Dr O’Shea’s work. His review of the history of the vaccination industry is vastly more thorough than that taught in medical schools and decisively more balanced.” -David Ayoub, MD

Hvordan vet man om en politiker snakker sant eller ikke ? Man ser om det de sier samsvarer med deres handlinger.

 

Hvordan vet man om en politiker snakker sant eller ikke ? Man ser om det de sier samsvarer med deres handlinger. Hvor mange ganger ser vi at dette samsvaret stemmer ? Er det regelen eller er det unntaket ? Svaret er selvinnlysende, og i en verden med opplyste mennesker som visste å ta ansvar for eget liv, så ville disse spørsmålene vært overflødig, da ville vi sett at det å gjenta de samme feilene om og om igjen det skaper ikke endringer, men stagnasjon, status quo. Å la politikerne få holde på som de alltid har holdt på, bedrer ingenting.

Det vil ALDRI bli noen endringer til det bedre, før vi vet om de som har makt har ærlige hensikter, om de vil de beste for folket eller om det er seg selv og sitt parti de er mest interessert i å pleie. Hva er det disse narsissist partiene og deres leder skikkelser holder på med ? Jo, skylde på andre for at de og deres like ubrukelige agendaer skal komme i et bedre lys.

Jeg er ingen psykolog, men jeg klarer fint å finne en diagnose til hele det politiske systemet. Psykopatisk er det http://olehartattordet.blogg.no/1459425872_psykopater_i_ledersti.html 

Hvor mange partier og politikere tar ansvar for sine tabber og forbrytelser ? Ingen, og dette er noe vi stemmer på ? Dette er noe vi overlater ansvaret til ? Hvor jævlig langt opp endetarmen har vi vettet vårt ? Makt korrumperer, det er kun sterke rene sjeler som ikke vil la seg påvirke når de går inn i politikken, jeg ser ingen av dem blant våre nåværende politikere.

Mennesker som Jens Bjørneboe, Erik Bye og Andre Bjerkè er mennesker som skulle vært politikere, men de og deres like er mennesker som ikke har noen interesse av makt. Politikere har de helt motsatte holdningene, de elsker makt, det å ha rett er viktigere enn å gjøre det rette for dem og sannheten spytter det på. Lykke til på valg dagen, jeg tror jeg står over.

Regjeringen vil alltid stå på autoritetens side og strebe etter å virkeliggjøre det autoritære autokratiske ideal

“Demokratiet er et ideal som eksisterer på sin egen grunn, uavhengig av hvor mange som bekjenner seg til det. Det er et moralsk begrep og i siste instans et uttrykk for en vurdering av hva et menneske er. Demokrati er det idealet som vil at det enkelte individ selv skal ha rådighet over sine saker.

Dets motpol og evige motstander er den autoritære stat. Demokratisk er derfor enhver tendens som virker i retning av å begrense statens makt og stille det enkelte individ fritt. Udemokratisk og frihetsfiendtlig er ethvert forsøk på å utvide statens makt og la det kollektive få makt over den enkelte.

Om en regjering kan kalles demokratisk avhenger ikke av om den retter seg etter flertallet eller går inn for såkalte demokratiske ordninger som alltid vil kunne misbrukes for udemokratiske formål; det avhenger av om regjeringen i alt den foretar seg handler med blikket rettet mot det demokratiske ideal og så å si tenderer mot den demokratiske pol. Det er orienteringen det kommer an på, og ikke de ytre former og institusjoner.

For regjeringen som sådan vil alltid stå på autoritetens side og strebe etter å virkeliggjøre det autoritære autokratiske ideal. Det blir folkets, det vil si den enkeltes sak å motvirke disse bestrebelsene og skape en motvekt som kan trekke i en annen retning eller i det minste opprettholde en likevekt. Derfor vil det alltid være et motsetningsforhold mellom staten og den enkelte, og jo mer det lykkes en regjering å innbilde folket at regjeringens interesser er identiske med folkets, desto nærmere er vi diktaturet.”

Ukjent