Nytt lovforslag som kommer opp 7. juli viser at regjeringa har MYE å skjule

 

Vil du støtte informasjonsarbeidet mitt, så vipps gjerne til 98011546

 

“Onsdag 5. juli er det høringsfrist på et omstridt forslag om å endre offentlig­hets­lovens bestemmelser. Hvis for­slaget blir ved­tatt, vil det i praksis inne­bære at departe­menter, direk­torater, fylkes­kommuner og kommuner skal kunne holde såkalte interne dokumenter helt skjult for offentlig­heten.

For journalister i små og store redaksjoner landet rundt betyr det at et viktig virke­middel for å drive kritisk og under­søkende journalistikk for­svinner. Du kan ikke etter­spørre noe du ikke vet finnes.

Resultatet av en lov­endring kan bli at det blir lettere for for­valtningen å holde prosesser helt unna offentlig­hetens søke­lys. Det vil uten tvil gjøre jobben vanskeligere for pressen. Men også publikum, organisasjoner, politikere og alle andre som kan tenkes å ha interesse av innsikt i en sak som behandles internt i en kommune eller i en annen offentlig instans, vil bli avskåret fra mulig­heten til inn­syn. Som sam­funn blir vi alle tapere hvis prinsipper om hemmelig­hold og skjult saks­behandling får bedre vilkår.”
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/zEzmWb/et-kraftig-varsku-mot-de-foreslaatte-endringene-av-offentlighetsloven

 

“Regjeringen har foreslått mer hemmelighold. Justisminister Emilie Enger Mehls (Sp) departement har foreslått at intern dialog ikke lenger skal journalføres.

Regjeringen har foreslått endringer i offentlighetsloven, som kan begrense allmennhetens tilgang til å se interne dokumenter i offentlig forvaltning.” https://www.aftenposten.no/norge/i/mQxd81/faar-vond-smak-i-munnen-av-regjeringens-lovforslag-helt-utrolig

 

“Arbeiderpartiets representant forsvarte regjeringens nye forslag med behovet for redusert ressursbruk og forbedret saksbehandling ved innføring av nytt saksbehandling- og arkivsystem i forvaltningen.

Argumentet om å begrense innsynsretten som en følge av manglende forvaltningsmessig kapasitet og behovet for effektivisering virker mildest talt søkt.

Når vi vet at vi i Norge har en offentlig sektor og en forvaltning som er nesten dobbelt så stor som gjennomsnittet i OECD blir dette selvfølgelig et skinnargument fra de to regjeringsbærende partier, Arbeiderpartiet og Høyre, for å snevre inn offentlighetsloven og begrense innsynsretten mest mulig.

At åpenhet og innsyn er grunnleggende i et demokrati synes ikke å bekymre verken Høyre eller Arbeiderpartiet. Innskrenket mulighet for dokumentinnsyn vil selvsagt innskrenke muligheten for allsidig og kunnskapsbasert samfunnsdebatt tilsvarende.

Mer alvorlig er det at det vil føre til innskrenkede muligheter til å avsløre brudd på habilitetsreglene, eventuell korrupsjon eller andre forhold som regjeringen ikke ser seg tjent med at offentligheten får innsyn i.

I en tid hvor demokratier utfordres og hevdvunne demokratiske verdier som ‘åpenhet’ er under stadig større press, er det i det hele tatt underlig at denne diskusjonen kommer opp.

At forslaget fremmes nå, rett før ferien, er lagt opp slik for at lovforslaget skal skape minst mulig oppmerksomhet i media og skli gjennom Stortinget med minst mulig friksjon.

Kommunikasjonsstrategene i Arbeiderpartiet og Høyre er effektive, og korte høringsfrister og lansering like før ferier er blitt metode når kontroversielle vedtak i Stortinget skal behandles.

Fristen for regjeringens høringsforslag må derfor kreves utsatt til etter ferien, eller fortrinnsvis ikke vedtas 7. juli. Det er en skam hvordan de driver på.” https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/MoXvQE/kritisk-innskrenking-av-innsynsretten

Filmen Dont look up en perfekt analogi som beskriver den verden vi nå lever i

Vil du støtte informasjonsarbeidet mitt, så vipps gjerne til 98011546

 

Filmen Don`t look up (tilgengelig på Netflix), er en særedeles god analogi til verden vi lever i dag, der de fleste politikere,  massemilliardærer og pressa er navlebeskuende narsissister som kun er ute etter å mele egen kake og fremheve seg selv. Ikke en gang når en komet er på vei for å utslette jorda så bryr de eller flertallet av planetens innbyggere seg nevnverdig om det, men lar seg heller distrahere av overfladiske nyheter og hendelser. Og med mindre man er av samme ulla som karakterene i filmen, så vil man lett se igjennom klimaskremselspropagandaen den prøver å formidle. Jeg anbefaler filmen på det sterkeste!

 

 

Tidligere programleder for radioprogrammet Herreavdelingen på NRK P1, journalist, humorist og forfatter Yan Reidar Calmeyer Friis, er ikke nådig i sin kritikk av politikere, byråkrater og alle som har en lederrolle i Norge:

 

“Norge har verdensrekord i dårlige ledere. Og dårligere ledere er farlige ledere fordi de omgir seg med svake mellomledere. Dårlige ledere passer alltid på å holde potensielle utfordrere, altså dyktige mennesker som er langt bedre kvalifisert enn dem selv, unna. Råten begynner på toppen og sprer seg nedover i systemene. Den dagen et eller annet går galt, er det de på bunnen som får skylden. Akkurat som byråkratene, beskytter lederne seg selv og hverandre.

Politikere er middelmådige yrkesutøvere med for mye fritid og et galopperende behov for makt. De har ikke spisskompetanse i noe som helst, men er så kjemisk fri for ydmykhet at de takker ja til nøkkelroller uten å nøle. De kan være finansminister i det ene øyeblikket og undervisningsminister i det neste – to av de viktigste posisjonene i landet Norge – uten å ha synderlig kompetanse på noen av områdene.

Norge er verdensledende i å produsere middelmådige ledere, drittsekker uten ryggrad som overlater til dem under seg å ta støyten når de knipes i usannheter. De kan tilsynelatende ingen ting, men er like fullt blant de mektigste menneskene i Norge. Rett bak statsministeren som med forrykt blikk veiver unna all kritikk, hvor berettiget og veldokumentert den enn er. Politikerne er de minst kvalifiserte av alle sjefer, og likevel er de sjefenes yppersteprester.

Det vrimler av idioter som stikker kjepper i hjulene på tilværelsen. Saksbehandlere med rett til å være anonyme, sosionomer, såkalte eksperter og rådgivere hvis tyngste ballast er deres eget ego, forskere på skattebetalerlønn som finner ut ting man allerede visste, byråkrater som bl.a. passer på at man ikke får kjøpe øl etter klokken 20, journalister som ikke kan skrive, programledere som ikke kan snakke …” https://olehartattordet.blogg.no/norge-har-verdens-darligste-ledere-som-kjorer-landet-i-grofta.html

 

 

 

“Uansett viser departementets egen redegjørelse at Anette Trettebergstuen ikke sa hele sannheten da hun hevdet at hun først begynte å tenke på dette med habilitet denne uken.

Dessverre viser denne saken at Trettebergstuen har manglet helt avgjørende integritet i flere ansettelsessaker. I stedet har hun sett på dette med integritet mest som en slag formell «snubletråd» som man kan vri seg rundt. Det er ikke integritet. Legger vi velviljen til, kan vi si at deler av denne integriteten tok hun igjen fredag, ved å gå av.

Likevel er det dette som gjør Tretteberstuens sak mer alvorlig enn Brennas. I tillegg skaper den ytterligere mistanke om to ting: Den skaper mistanke om at kulturministeren har manglet integritet også i andre saker Og den skjerper mistanken om at dette er vanlig også i resten av regjeringsapparatet.”

Men elefanten i rommet tar hverken mainstreammedia eller alternativ media opp, nemlig at flertallet av dem som sitter med makt har narsissistiske og psykopatiske personlighetsfortyrrelser. Mentaliteten i begge leire er at, ja, la oss se på symptomene mens vi bryr oss katta om årsaken.

Og at at maktmennesker ofte er narsissister og psykopater har INGENTING med konspirasjonsteorier eller manglende virkelighetsforståelse å gjøre, for det finnes det dokumentasjon på i bøtter og spann.

Det er helt utrolig at hvem som helst kan si at Trump er psykopat eller narsissist, uten at noen løfter på et øyebryn. Ikke at det er feil å stemple ham som narsissist, for det er han så til de grader at man må være blind for ikke å se det, men alle andre maktmennesker de kan man ikke si at er det, dvs, med unntak av Putin da, som sannsynligvis er en rasjonell psykopat. Men hva med alle maktmennesker her i vesten som er irrasjonelle narsissister og psykopater?

Ingenting har endret seg siden vi hadde konger, keisere og dronninger som åpenlyst viste sitt sanne jeg og som brød seg katta om å ta på seg masker for å skjule personlighetsforstyrrelsene og sadismen som preget dem. Den eneste forkjellen fra den gang og nå er at dagens narsopater er flinkere til å skjule sine personlighetsforstyrrelser.

 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/det-er-ikke-bare-habilitet-anette-trettebergstuen-har-manglet/o/5-95-1180197?fbclid=IwAR2BwMvEJ11NMWSaldcPr8MINHlfbT6Z7G2qdTsKEOz_F1RiY6Zt_db2bEY

 

https://steigan.no/2023/06/store-er-ansvarlig-for-den-kameraderikulturen-som-trettebergstuen-er-en-del-av/

 

https://olehartattordet.blogg.no/forskning-viser-at-de-fleste-politikere-er-psykopater.html

 

https://medium.com/reviewsday-tuesday/netflixs-don-t-look-up-2021-viewers-vs-critics-e198405bae3a

 

http://www.megabearsfan.net/post/2022/01/05/Dont-Look-Up-movie-review.aspx

 

https://www.currentaffairs.org/2021/12/critics-of-dont-look-up-are-missing-the-entire-point

Dårlig film skildrer psykopatens evne til å spille roller særdeles godt

 

Filmen Reindeer games (Dobbeltspill) fra 2000, som kan sees i sin helhet her, er en typisk actionfilm full av logikkbrister og dårlig dialog der mesteparten av karakterene er endimensjonale, med unntak av Ashley, som spilles av Charlize Theron. Theron viser på en ypperlig måte hvordan en dyktig psykopat kan skifte masker og lure en trill rundt. Og jeg kan avsløre at hun til slutt får som fortjent.

 

Relatert og anbefalt lesing:

 

https://olehartattordet.blogg.no/1512929755_8_filmer_som_viser_hvordan_psykopatennarsissisten_idealiserer_og_forkaster.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1515193828_den_perfekte_filmatiseringen_av_en_typisk_mannlig_utadvendt_narsissist.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1526775133_den_ultimate_filmen_om_psykopati_som_du_kan_vise_til_folk_som_ikke_har_erfart_psykopater_perfekt_i_undervisningssamme.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1509446989_lr__forst_psykopati_og_narsissisme_gjennom_film.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/jeg-gir-bort-noe-man-kan-tjene-seg-rik-pa-og-anmelder-boka-til-aron-jahnsen.html

 

 

 

 

En narsissist blir skutt i hodet, endrer personlighet og blir empatisk

 

 

Filmen Regarding Henry (Tilfellet Henry) fra 1991 med Harrison Ford i hoverollen er interessant studie i hvordan hjernen virker. 
Henry Turner (Ford), er en hensynsløs narsissistisk advokat. Men etter han blir skutt i hodet i en kiosk av en raner, så endrer han personlighet fullstendig, og blir til en empatisk og samvittighetsfull mann. Man kan til en viss grad trekke paralleller til filmen Lost Solace ifra 2016, som handler om en en psykopat som tar et nytt narkotikum som gir ham samvittighet.

 

Her finner du flere gode realistiske narsissist og psykopat filmer:

 

https://olehartattordet.blogg.no/laer-a-forsta-psykopati-og-narsissisme-gjennom-film.html?fbclid=IwAR2DuygN_6MgaxYVatXIbX2T6iBjG1kE4HG7BSJuLQDgEREKTY5IEfmsOdU

 

https://olehartattordet.blogg.no/1512929755_8_filmer_som_viser_hvordan_psykopatennarsissisten_idealiserer_og_forkaster.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1515193828_den_perfekte_filmatiseringen_av_en_typisk_mannlig_utadvendt_narsissist.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1526775133_den_ultimate_filmen_om_psykopati_som_du_kan_vise_til_folk_som_ikke_har_erfart_psykopater_perfekt_i_undervisningssamme.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/jeg-gir-bort-noe-man-kan-tjene-seg-rik-pa-og-anmelder-boka-til-aron-jahnsen.html

 

Norge har verdens dårligste ledere som kjører landet i grøfta

 

Vil du støtte informasjonsarbeidet mitt, så vipps gjerne til 98011546

 

 

Tidligere programleder for radioprogrammet Herreavdelingen på NRK P1, journalist, humorist og forfatter Yan Reidar Calmeyer Friis, er ikke nådig i sin kritikk av politikere, byråkrater og alle som har en lederrolle i Norge:

 

“Norge har verdensrekord i dårlige ledere. Og dårligere ledere er farlige ledere fordi de omgir seg med svake mellomledere. Dårlige ledere passer alltid på å holde potensielle utfordrere, altså dyktige mennesker som er langt bedre kvalifisert enn dem selv, unna. Råten begynner på toppen og sprer seg nedover i systemene. Den dagen et eller annet går galt, er det de på bunnen som får skylden. Akkurat som byråkratene, beskytter lederne seg selv og hverandre.

Politikere er middelmådige yrkesutøvere med for mye fritid og et galopperende behov for makt. De har ikke spisskompetanse i noe som helst, men er så kjemisk fri for ydmykhet at de takker ja til nøkkelroller uten å nøle. De kan være finansminister i det ene øyeblikket og undervisningsminister i det neste – to av de viktigste posisjonene i landet Norge – uten å ha synderlig kompetanse på noen av områdene.

Norge er verdensledende i å produsere middelmådige ledere, drittsekker uten ryggrad som overlater til dem under seg å ta støyten når de knipes i usannheter. De kan tilsynelatende ingen ting, men er like fullt blant de mektigste menneskene i Norge. Rett bak statsministeren som med forrykt blikk veiver unna all kritikk, hvor berettiget og veldokumentert den enn er. Politikerne er de minst kvalifiserte av alle sjefer, og likevel er de sjefenes yppersteprester.

Det vrimler av idioter som stikker kjepper i hjulene på tilværelsen. Saksbehandlere med rett til å være anonyme, sosionomer, såkalte eksperter og rådgivere hvis tyngste ballast er deres eget ego, forskere på skattebetalerlønn som finner ut ting man allerede visste, byråkrater som bl.a. passer på at man ikke får kjøpe øl etter klokken 20, journalister som ikke kan skrive, programledere som ikke kan snakke …”

Kilde

 

“Uansett viser departementets egen redegjørelse at Anette Trettebergstuen ikke sa hele sannheten da hun hevdet at hun først begynte å tenke på dette med habilitet denne uken.

Dessverre viser denne saken at Trettebergstuen har manglet helt avgjørende integritet i flere ansettelsessaker. I stedet har hun sett på dette med integritet mest som en slag formell «snubletråd» som man kan vri seg rundt. Det er ikke integritet. Legger vi velviljen til, kan vi si at deler av denne integriteten tok hun igjen fredag, ved å gå av.

Likevel er det dette som gjør Tretteberstuens sak mer alvorlig enn Brennas. I tillegg skaper den ytterligere mistanke om to ting: Den skaper mistanke om at kulturministeren har manglet integritet også i andre saker Og den skjerper mistanken om at dette er vanlig også i resten av regjeringsapparatet.”

Men elefanten i rommet tar hverken mainstreammedia eller alternativ media opp, nemlig at flertallet av dem som sitter med makt har narsissistiske og psykopatiske personlighetsfortyrrelser. Mentaliteten i begge leire er at, ja, la oss se på symptomene mens vi bryr oss katta om årsaken.

Og at at maktmennesker ofte er narsissister og psykopater har INGENTING med konspirasjonsteorier eller manglende virkelighetsforståelse å gjøre, for det finnes det dokumentasjon på i bøtter og spann.

Det er helt utrolig at hvem som helst kan si at Trump er psykopat eller narsissist, uten at noen løfter på et øyebryn. Ikke at det er feil å stemple ham som narsissist, for det er han så til de grader at man må være blind for ikke å se det, men alle andre maktmennesker de kan man ikke si at er det, dvs, med unntak av Putin da, som sannsynligvis er en rasjonell psykopat. Men hva med alle maktmennesker her i vesten som er irrasjonelle narsissister og psykopater?

Ingenting har endret seg siden vi hadde konger, keisere og dronninger som åpenlyst viste sitt sanne jeg og som brød seg katta om å ta på seg masker for å skjule personlighetsforstyrrelsene og sadismen som preget dem. Den eneste forkjellen fra den gang og nå er at dagens narsopater er flinkere til å skjule sine personlighetsforstyrrelser.

 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/det-er-ikke-bare-habilitet-anette-trettebergstuen-har-manglet/o/5-95-1180197?fbclid=IwAR2BwMvEJ11NMWSaldcPr8MINHlfbT6Z7G2qdTsKEOz_F1RiY6Zt_db2bEY

 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/BWema9/hanne-skartveit-om-trettebergstuen-helt-utrolig?fbclid=IwAR1xNeoaDBuBXV66gngsBtFnpFIXu_eVRMN9YeeFLmQ3JfXZqEupncsVric

 

https://steigan.no/2023/06/store-er-ansvarlig-for-den-kameraderikulturen-som-trettebergstuen-er-en-del-av/

 

https://olehartattordet.blogg.no/forskning-viser-at-de-fleste-politikere-er-psykopater.html

 

 

 

70 prosent av alle filmer har en rollefigur som er narsissist eller psykopat

 

Da jeg var yngre så visste jeg ingenting om narsissister og psykopater, men gjennom erfaring med dem i nærmeste familie, i jobbsammenheng og gjennom forhold, så har jeg fått omfattende innsikt i deres væremåte. Og når man har fått innsikt i hvordan narsopatene (sekkebetegnelse for narsissister og psykopater), oppfører seg så er det lettere å oppdage dem.

Jeg har i alle mine år vært en filmelsker og ser mye film, og i godt over halvparten av alle filmer så er narsopatene godt representert, de blir i flere tilfeller også framstilt som helter og de gode. Tidligere når jeg så på film så forsto jeg ikke at mange av karakterene som ble fremstilt var narsissister og psykopater, nå derimot så er det veldig enkelt å se hvem som er det.

Ta for eksempel filmen Get Shorty  fra 1995 med John Travolta i hovedrollen, som det er godt over 25 år siden jeg så for første gang. En film jeg syntes var litt småmorsom, men utover det så var den bare en i mengden av hundrevis av andre middelmådige filmer jeg hadde sett. Da jeg tok et gjensyn med den for et par uker siden, så oppdaget jeg at så og si alle karakterene i filmen er narsopater, og det var ingen rollefigurer å sympatisere med.

En annen film er Driving miss Daisy fra 1989 med Jessica Tandy og Morgan Freeman i hovedrollene. Første gangen jeg så den så la jeg ikke merke til at Miss Daisy (Tandy) var en narsissitisk kvinnemenneske som plager sjåføren sin Morgan Freeman og andre, mens hun fremstilles som ei litt koslig sær gammel dame. Nå derimot er det ikke vanskelig å se hva hun er.

Og første gangen jeg så krigsfilmen The Blue Max fra 1966 med George Peppard for godt over 30 år siden, så syntes jeg han var en modig og tøff krigspilot. Et nytt gjensyn med den viste at Peppard ikke er noe annet enn en kynisk sosiopat som kun tenker på seg selv og bruker alle andre for å nå sine egne egoistiske mål.

For ikke å snakke om Dirty Harry i fra 1971 med Clint Eastwood i hovedrollen. En steinhard politimann som ikke er redd for noe eller noen, en skikkelig alfahann, det var ihvertfall slik jeg oppfattet Dirty Harry som da jeg så filmen i en alder av 14 år. I dag derimot så er det ikke veldig vanskelig å se at han har en psykopatisk oppførsel.

 

Å se gamle filmer på nytt med andre briller enn da man så dem for første gang er uten tvil en interessant affære. Men noe som er minst like interessant er at filmer som handler om mot, integritet og tapperhet, det er stor mangelvare. Jeg vil påstå at kun en liten promille av alle filmer som produseres er av en slik art. Av de mange tusen filmer jeg har sett i mitt liv så har jeg til dags dato kun kommet over 58 slike filmer https://olehartattordet.blogg.no/mot-tapperhet-og-integritet-40-filmer-som-vil-inspirere-og-engasjere-deg.html

 

Her finner du nærmere hundre filmer som viser realistiske framstillinger av narsopater:
https://olehartattordet.blogg.no/laer-a-forsta-psykopati-og-narsissisme-gjennom-film.html?fbclid=IwAR2DuygN_6MgaxYVatXIbX2T6iBjG1kE4HG7BSJuLQDgEREKTY5IEfmsOdU

 

https://olehartattordet.blogg.no/1512929755_8_filmer_som_viser_hvordan_psykopatennarsissisten_idealiserer_og_forkaster.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1515193828_den_perfekte_filmatiseringen_av_en_typisk_mannlig_utadvendt_narsissist.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1526775133_den_ultimate_filmen_om_psykopati_som_du_kan_vise_til_folk_som_ikke_har_erfart_psykopater_perfekt_i_undervisningssamme.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/jeg-gir-bort-noe-man-kan-tjene-seg-rik-pa-og-anmelder-boka-til-aron-jahnsen.html

 

 

LÆR Å FORSTÅ PSYKOPATI OG NARSISSISME GJENNOM FILM

 

Man kan lære om psykopati og narsissisme gjennom teori da det finnes enorme mengder med litteratur og artikler om emnet, men har man ikke vært utsatt for dem i det virkelige liv og erfart dem, så vil teorien komme til kort. Men det finnes en måte der man kan studere de og deres adferd uten at man har nærkontakt med dem, nemlig via film.

 

Det er laget mange gode filmer der narsissister og psykopater blir fremstilt troverdig. I noen av dem så er skuespillerne så overbevisende at man skulle tro at de var karakteren de spilte, og det er filmer av en slik art som kan gi oss et godt bilde av hvordan psykopater og narsissister oppfører seg i virkeligheten, og som kan gjøre oss i stand til å avsløre dem før de får gjort alt for stor skade.

 

Slike filmer kan også hjelpe oss med å forstå dem som har vært utsatt for slike overgripere når man ikke har vært utsatt for dem selv. Mange mennesker som har vært utsatt for mishandling av narsissister og psykopater blir ofte ikke forstått eller trodd på av andre, da slike mishandlere har vist/viser sine fine og blankpolerte sider til den/de som ikke hører til ham/hennes innerste krets, og når man kun ser en persons gode sider så er det vanskelig å tro at et slikt menneske også kan ha en mørk side.

 

Ofte så kan den som har vært utsatt for psykopaten og narsissistens overgrep bli ansett som irritabel, sint eller frustrert, fordi mishandlingen har gjort den utsatte følelsesmessig ustabil, og når man ikke blir forstått og ei heller trodd på, så vil frustrasjonen øke og bidra til at det er den mishandlede som blir ansett som den det er noe galt med, noe som psykopaten/narsissisten gjerne utnytter til sin fordel slik at han/hun kan sverte og plage sitt offer enda mer. I mitt tilfelle, da jeg var utsatt for en slik mishandler, så var jeg svært heldig fordi jeg hadde to personer som visste hva det var jeg gikk gjennom da de også hadde gått gjennom det samme selv.

 

Å ha noen som forstår hva man går igjennom er til uvurderlig hjelp. Jeg vil  gå så langt som å si at man burde holde seg unna de som ikke skjønner hva man har blitt utsatt for når man har blitt terrorisert av psykopater og narsissister, for med sin uvitenhet så kan slike mennesker støtte opp om mishandlingen pga deres manglende forståelse. Men man kan altså lære seg å forstå problematikken gjennom filmmediet og tilegne seg nettopp den forståelsen som man mangler og på den måten utvikle empati overfor dem som har vært utsatt for psykopatene og narsissistenes mishandling.

Under her vil du finne filmer der skuespillerne gjør særdeles overbevisende tolkninger av individer som er narsissister og psykopater. 

 

The good nurse 2022

 

The good liar 2019

 

The mosquito coast 1986

 

Big little lies 2 sesonger  2017 – 2019

 

Being Flynn 2012

 

Eternal sunshine of the spotless mind 2004

 

The Favourite 2018

 

Widows 2018

 

The Flamingo Kid 1984

 

Interview 2007

 

The education of Charlie Banks 2007

 

The art of self defence 2019

 

“10” 1979

 

And when did you last see your father 2007

 

True story 2015

 

The death of Stalin 2017

 

Bad influence 1990

 

90 minutter (norsk film) 2012

 

Consenting adults 1992

 

The king of comedy 1982

 

Martha Marcy May Marlene 2011

 

Dangerous intentions 1995

 

Extremely wicked, shockingly evil and vile 2019

 

Varsity blues 1995

 

Dirty John 2018

 

The devil wears prada 2006

 

Our mother`s murder 1997

 

True colors 1991

 

Anything else 2003

 

Lies my mother told me 2005

 

Star 80 1983

 

Blue sky 1994

 

Before I go to sleep 2014

 

Talk radio 1988

 

Gone girl 2014

 

Birdman of Alcatraz 1962

 

Postcards from the edge 1990

 

The Caine mutiny 1954

 

Unlawful entry 1992

 

The leading man 1996

 

Gone 2006

 

Apple tree yard 2017

 

Devil`s pond 2003

 

Dream lover 1993

 

Jobs 2013

 

Bad karma 2012

 

Dolores Claiborne 1995

 

Swimming with sharks 1994

 

Sweet smell of success 1957

 

The Kid 2010

 

Stone 2010

 

Gaslight 1940

 

Fatal desire 2006

 

Seduced by madness: the Diane Borchardt story 1996

 

The Temp 1993

 

Working girl 1988

 

Simon killer 2012

 

Extremities 1986

 

Too good to be true 1988

 

The killing fields 1984

 

Vice 2018

 

The Circle 2017

 

The Blue Max 1966

 

Unhinged 2020

 

Downhill racer 1969

 

Margot at the wedding 2007

 

Circle of power 1981

 

Enlightened 3 sesonger 2011 – 2013

 

Miami blues 1990

 

Great balls of fire 1989

 

Cutter`s way 1981

 

The Armstrong lie 2013

 

Bored to death 3 sesonger 2011 – 2013

 

Reality bites 1994

 

Cobb 1994

 

Ruby Cairo 1992

 

Rampart 2011

 

The ex 1996

 

Don`t look up 2021

 

Presumed innocent 1990

 

The last picture show 1971

 

The french connection 1971

 

The french conncetion part 2 1975

 

Alexander 2004

 

Hoffa 1992

 

Tenet 2020

 

King of New York 1990

 

I, Tonya 2017

 

Night and the city 1992

 

Høstsonaten 1978

 

Dirty Harry 1971

 

Year of the dragon 1985

 

Sugar hill 1993

 

I love trouble 1994

 

Spiderhead 2022

 

Very bad things 1998

 

The black phone 2021

 

I care a lot 2020

 

Radio flyer 1992

 

The drovers wife 2021

 

New york stories 1989

 

Resurrection 2022

 

Wonder Wheel 2017

 

Happy hour 2003

 

Knives out 2019

 

Glass onion 2022

 

Serial mom 1994

 

The night manager 2016

 

Suburra 2015

 

Tombstone 1993

 

Buffalo Bill and the indians 1976

 

Summer dreams the story of the Beach Boys 1990

 

Saltburn 2023

 

Eileen 2023

 

Even money 2006

 

Two for the money 2005

 

Breakwater 2023

 

 

https://olehartattordet.blogg.no/1512929755_8_filmer_som_viser_hvordan_psykopatennarsissisten_idealiserer_og_forkaster.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1515193828_den_perfekte_filmatiseringen_av_en_typisk_mannlig_utadvendt_narsissist.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1526775133_den_ultimate_filmen_om_psykopati_som_du_kan_vise_til_folk_som_ikke_har_erfart_psykopater_perfekt_i_undervisningssamme.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/jeg-gir-bort-noe-man-kan-tjene-seg-rik-pa-og-anmelder-boka-til-aron-jahnsen.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/mot-tapperhet-og-integritet-40-filmer-som-vil-inspirere-og-engasjere-deg.html

 

 

 

 

 

 

 

Lærerene er ferdig indoktrinert, og har som jobb å indoktrinere elvene

Skolen er en stor del av våre liv, enten det er som elever, foreldre eller lærere. Så hva er meningen med skolen? Å lære selvfølgelig, men hva er nyttig lærdom og hva kan forkastes? Å lære å lese og skrive norsk og engelsk er uten tvil nyttig, det samme gjelder elementær mattematikk, gange, dele, trekke i fra og legge sammen, det er noe vi har brukt for, det samme gjelder gymnastikk, en kropp i form er et et sinn i form.
Geografi da? Ja kart er kjekt å kunne lese, men det kan du også lære deg i speidern. Bøker som forteller noe om vår historie og vårt samfunn, er det noe vi burde lære noe om? Forfattere av historie kan være forutintatte, og da blir det jo ikke historie vi blir fortalt, men spekulasjoner, som kan vise seg hvis vi går den nærmere i sømmene, ikke er noe annet enn oppspinn, halvsannheter eller rein propaganda.
Lærere flest følger pensum blindt og gir vel mer eller mindre f i om det pensum bøkene formidler stemmer eller ikke, for på skolen så skal man memorere, ikke tenke å stille kritiske spørsmål. Jeg skal ikke slå alle lærere over en kam, for noen engasjerte ildsjleler finnes nok, selv om de er godt spredd.
kan det være noe annet vi har virkelig behov for å lære? Hva med økonomi? Det er jo kjempe viktig å kunne endel om når vi skal begynne å stå på egne ben når vi har flyttet ut fra far og mor. Det finnes voksne unge mennesker i dag som ikke en gang  forstår at de må betale renter av de pengene de låner i banken, hadde man blitt opplært i økonomi før skoleslutt, så ville man visst det.
Psykologi og filosofi er også to meget viktige fag å kunne en del om, der man både lærer om seg selv og andre, og å stille viktige spørsmål.
Og sist men ikke minst, lære seg hvordan man kan overleve i naturen på naturens premisser. Lære hvilke planter og tresorter som kan brukes til hva, hvordan bygge hytter, hva man kan livnære seg av, fiske, jakte og hvordan vær og vind påvirker oss i ekstreme situasjoner og hvordan vi kan beskytte oss mot dem.
Om ikke lenge så vil det bli mindre og mindre arbeidsplasser pga automatiseringen som pågår for fullt over alt. Det vil bli en kamp om de få arbeidsplassene som vil bli igjen, og med en gjeng kloninger som gjennom skolen har lært seg å memorere men ikke å tenke, så vil evnen til kreativitet og løsninger være fraværende.
Hadde skolene begynt å lære barna våre å stille spørsmål og å tenke kritisk, så ville vi hatt en våken generasjon som vill hatt evnen til å se framover og kreve forandringer for å møte en usikker fremtid. Det ville vært enkelt å få med elvene på forandringer, for de er ikke ferdig programmerte, men det er de fleste lærere. Og å få dem til å tenke i nye baner tror jeg vil bli svært vanskelig da dette er mennesker som stort sett har en fastlåst virkelighets oppfattelse.
All propaganda undergraver viktigheten av logikk. Dette er den grunnleggende egenskapen som skiller propaganda fra andre former for kommunikasjon. Avgjørelser bør tas gjennom nøye vurderinger. De bør tas etter å ha hørt alle argumenter og fakta fra alle sider i en debatt, der man veier opp det positive mot det negative. Propaganda oppfordrer oss til å omgå alle disse hensynene.

Evnen til å skille mellom budskap som kun sikter seg inn på det emosjonelle og reell argumentasjon og fakta gjør oss i stand til å ta informerte valg. Det er menneskelig å ha følelser, men å la dem ta kontrollen slik at de overstyrer fornuften kan være farlig, særlig når de manipuleres av utenforstående som ikke har våre beste interesser i tankene. https://olehartattordet.blogg.no/en-meget-god-beskrivelse-av-propaganda.html

Jeg gir bort noe man kan tjene seg rik på og anmelder boka til Aron Jahnsen

 

Jeg har de seks siste dagen syklet langt opp i skauen og sitti der i sola å lest Aron Jahnsens bok Nabovarsleren overgripernes nemesis (den kan kjøpes her). Boka begynner hjerteskjærende, og jeg klarer ikke å la hver å grine, men etter innledningen så går tristheten over til sinne og vrede, ikke bare over hvor jævlige overgriperne er, men også over lovene og reglene som overhodet ikke skremmer disse avvikerne fra å begå nye overgrep etter at de har sonet straffen sin, for ikke å snakke om måten politiet og det norske rettsvesenet har behandlet Jahnsen på når han med rette avslørte hvor voldtektsforbryterne og de pedofile oppholdt seg. 

Aaron Jahnsen har blitt forfulgt og trakassert av politiet, men ikke i begynnelsen når han avslørte overgriperne, det var først når han avslørte voldtektsdømte politimenn og pedofile dommere at trakasseringen begynte. I juli 2021 ble han dømt til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder for hensynsløs adferd og brudd på privatlivets fred. Her har rettsystemet blitt snudd fullstendig på hodet der overgriperne belønnes mens Jahnsen har blitt sjikanert på det groveste og fått skyhøye erstatningskrav for å gjøre politiets jobb.

Jahnsen har altså gjort den jobben myndighetene burde ha gjort, nemlig å beskytte barn og kvinner fra livsfarlige rovdyr som i svært mange tilfeller fortsetter med overgrepene sine når de slipper ut fra soning. Jahnsen vil ha et  offentlig overgrepsregister slik at alle som vil kan finne ut om man har en dømt voldtektsforbryter eller pedofil som nabo. Men det er hverken politikerne eller politiets ledelse interessert i, de synes ikke det er så nøye med barna, men overgriperne derimot, dem er det viktig å beskytte.

Og det er ikke bare flertallet av politikerne og politiets ledelse som støtter opp om overgriperne, største delen av pressa synes også det er viktig å vise at de står på voldtektsforbryternes og de pedofiles sin side, mens de blåser en lang mars i ofrene.

De fleste som tar avstand fra Aron Jahnsen sitt arbeide har ikke satt seg inn i hva slags farlige rovdyr overgriperne han avslører er og hvilken fare de utgjør for barna våre, de velger heller å stikke hodet i sanden og tro på påstander fordi det er enklere å snu det blinde øyet til enn og oppriktig engasjere seg og se på temaet i fra mere enn en vinkel. Boka til Jahnsen gjør nettopp det, den ser på problematikken i fra flere sider, og jeg ble selv overrasket over hvor nyansert den er. Leser man boka og har et normalt følesesliv og en klype med empati innabords så vil man forstå at hensynet til ofrene er mye viktigere enn hensynet til overgriperne.

Når jeg kommer til de siste sidene i boken så slår det ned i meg som et lyn, at boka og historien til Aron Jahnsen har et enormt potensiale til å bli en fantastisk god film med den rette regissøren og de rette skuespillerne, en film som vil kunne tjene bøttevis med kroner, og som sannynligvis ville fått en amerikansk remake i Hollywood.
Aldri har vel et så godt emne til et filmanus ligget uoppdaget rett foran øynene til alle og enhver. Hvem vil være den første til å gripe tak i noe som bare må bli en suksess?

En av de viktigste bøkene som noen gang er skrevet, anbefales på det sterkeste!!!

 

https://olehartattordet.blogg.no/pedofiljegeren-aaron-jahnsen-vil-ha-et-offentlig-pedofilregister.html

 

Anbefalte filmer og litteratur som er relevant til temaet i bloggen:

 

Extremeties – Farrah Fawcett – 1986

 

Sønner – Nils Jørgen Kaalstad – 2006

 

Compliance – Dreama Walker – 2012

 

Ressurection – Tim Roth – 2022

 

Anklaget – Troels Lyby – 2005

 

Dead before dawn – Cheryl Ladd – 1993

 

Brimstone and Treacle – Sting – 1982

 

The war zone – 1999 – Ray Winstone

 

Sins of the mother – 1991 – Dale Midkiff

 

Kunsten å gråte i kor – Jesper Asholt – 2007

 

Indecent seduction – 1996 – Gary Cole

 

Human trafficking – Mira Sorvino – 2005

 

Guttene fra St. judes – Aidan Quinn – 2003

 

Lipstick – Margaux Hemingway – 1976

 

Bastard out of Carolina – Ron Eldard – 1996

 

Right to kill –  Frederic Forrest – 1985

 

Murdered by my boyfriend – Georgina Campbell – 2014

 

Going underground – Joanna Kerns – 1993

 

Escape From Terror: The Teresa Stamper Story – Mari Pitillo – 1994

 

Enough – Jennifer Lopez – 2002

 

Tracey Thurman Story [A Cry For Help] – Dale Midkiff – 1989

 

Mommie dearest –  Faye Dunaway – 1981

 

Festen – Ulrich Thomsen – 1998

 

Savage Messiah – Luc Picard – 2002

 

Easy prey – Gerald McRaney – 1986

 

Girl in the box – Addison Timlin – 2016

 

The burning bed – Farrah Fawcett – 1984

 

To catch a killer – Brian Dennehy – 1992

 

 

                

 

 

 

Nettavisen er den første mainstreamavisa som tar opp WHO sin nye pandemiavtale

 

Vil du støtte informasjonsarbeidet mitt, så vipps gjerne til 98011546

 

“Denne uken, 12. til 16. juni, forhandler verdens land en ny Pandemic Accord. De siste ti dagene i mai 2023 møttes medlemslandene i WHO i Genève til World Health Assembly. Norge stilte med 26 delegater. Høyt på agendaen sto det å legge til rette for forhandling av ny global pandemi-jus.

Innenfor WHO pågår det to forhandlinger om to ulike internasjonale avtaler om hvordan verden skal styres i fremtiden (Pandemic accord og International Health Regulations). Tidsfristen for begge forhandlingsgruppene er mai 2024. «Deliver the pandemic accord on time.» – «lever den nye avtalen i tide!» sa Generaldirektøren i WHO under en diskusjon den 21. mai 2023.

Det legges med andre ord nå et stort press på medlemslandene om å bli enige, men verden får ikke vite hva som skjer i disse lukkede forhandlingene.

Kun åpningen av møtet og avslutningen er tilgjengelige på nett og for observatører. Dette er uvanlig.

Avtaleforslagene innebærer at én person, direktøren i WHO, alene skal kunne pålegge Norge å stenge skoler, butikker, restauranter – arbeidsplasser, grensene til Sverige og pålegge oss og alle medlemsland vaksinasjon med en helt ny og u-utprøvd vaksine.

En vaksine WHO selv har godkjent. Vil vi gi én person en slik makt og myndighet?

Mange av forslagene som lå på bordet sist WHO og Helse- og omsorgsministeren lot verden se forslagene, var allerede svært dristige, som for eksempel at WHO skal kunne:

1) Bestemme hva som skal til for å sette noen i isolasjon.

 

2) Velge hvilke medisiner alle leger i alle land skal bruke mot en aktuell sykdom.

 

3) WHO skal selv godkjenne nye vaksiner og medisiner.

 

4) Velge de produsentene av vaksine som skal brukes i alle medlemsland.

 

5) Bestemme om de som ikke vil ta en vaksine skal tvangsvaksineres.

 

6) Innføre ett digitalt globalt vaksinasjonssertifikat.

 

7) Bestemme hvordan identifiserbare helseopplysninger som handler om én person skal kunne offentliggjøres.

 

8) Bestemme hvor lenge folk skal sitte i karantene selv om de ikke selv har symptomer på sykdom.

 

I vurderingen av konsekvensene av disse forslagene kan det være greit å vite at kun 20 prosent av budsjettet til WHO kommer fra den faste medlemsavgiften fra medlemslandene, og at vaksineprodusenter er blant de store sponsorene til WHO. Den 5. juni inngikk EU og WHO en overenskomst om at WHO skal utvikle EUs digitale vaksinesertifikater på globalt nivå.

Forslagene til IHR innebærer at Generaldirektøren skal kunne gi såkalte anbefalinger. De er i dag definert som ikke-bindende. I den nye teksten strykes henvisningen til at anbefalinger ikke er bindende.

Ordet i seg selv høres stadig ut som nettopp, en «anbefaling.»

Men i forslaget fra desember 2022 så skal land være bundet til å sette i gang og sluttføre gjennomføringen av anbefalingene uten noen forsinkelse. Det som kalles for anbefalinger blir med andre ord bindende.

Hvis Norge er forpliktet til å umiddelbart sette i gang et tiltak, så gir det liten praktisk forskjell om vedtaket kaller seg for en anbefaling.

Dette vil innebære at Norge mister selvbestemmelsen og overfører råderetten til Generaldirektøren i WHO. Er det mer overnasjonal styring av helseretten WHO og Helse- og omsorgsministeren ikke vil at det norske folk skal få vite om?

Under åpningen av ett forhandlingsmøte nå i våres diskuterte forhandlerne hvordan WHO skulle kunne stanse desinformasjon om hva de drev med.

Hvis offentligheten ikke har tilgang til de seneste forhandlingsdokumentene, blir det vanskelig for samfunnet å kunne diskutere om de rettsreglene de forhandler er slike vi ønsker i Norge.

Det er nå slaget står om fremtidens helse-jus, og om vi i Norge skal kunne bestemme hvordan vi selv skal håndtere smitte.

Hemmeligholdes forhandlingene og dokumentene fordi WHO eller helse- og omsorgsminister Kjerkol er redde for at Norge skal ha en debatt om dette?” https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/er-det-noe-ingvild-kjerkol-og-who-er-redde-for-at-vi-skal-fa-vite/o/5-95-1163997?fbclid=IwAR1wxX2xZrowz6VgdVLfjSlkuj6YrWsDsfSBlJCScPP1YxwA4z0gvwavxHE

 

Relatert og anbefalt lesing:

 

https://steigan.no/2023/06/er-det-noe-ingvild-kjerkol-og-who-er-redde-for-at-vi-skal-fa-vite/

 

https://steigan.no/2023/06/skruen-strammes-stadig-mere-til/

 

https://olehartattordet.blogg.no/sakalt-long-covid-er-et-resultat-av-kronisk-langtidsbruk-av-munnbind-ifolge-en-ny-tysk-studie.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/hvorfor-ansiktsmasker-ikke-virker-ifolge-vitenskapen.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/den-psykologiske-effekten-av-munnbind-bruk-hos-barn-som-ikke-nevnens-med-et-ord-av-helsemyndighetene-og-politikere.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/mere-enn-tusen-forskningsrapporter-som-viser-at-c-19-vaksinene-er-farlige.html

 

https://steigan.no/2023/04/fda-ma-innromme-at-det-er-grafenoksid-i-mrna-vaksinene/

 

https://olehartattordet.blogg.no/hvis-dette-gar-igjennom-sa-kan-vi-alle-tvangsvaksineres-med-loven-hand.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/president-lula-i-brasil-de-fattigste-vil-miste-all-okonomisk-stotte-hvis-ungene-deres-ikke-tar-covid-vaksinene.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/hvordan-soke-erstatning-hvis-du-har-blitt-skadet-av-vaksinene.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/stavanger-aftenbladet-tar-et-oppgjor-med-myndighetenes-c-19-desinformasjon.html

 

 

https://olehartattordet.blogg.no/tro-du-pa-nakstad-sin-bloff-om-at-vaksinene-ikke-er-arsaken-til-okende-sykehusinnleggelser-og-dodsfall.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/nakstad-og-hans-like-ma-kritisere-alle-vitenskapelige-studier-som-er-negative-overfor-vaksinene-de-har-ikke-noe-valg.html