Hva slags diagnose har aksjeselskapene fått ?

Bilderesultat for bilder av spillet macht

 

I USA ble aksjeselskapet juridisk likestilt med enkeltpersoner i 1886 og fikk status som en juridisk person. Dokumentarfilmen The Corporation (2003) https://www.youtube.com/watch?v=KMNZXV7jOG0 analyserer handlingsmønsteret til multinasjonale konserner og stiller spørsmålet: Dersom aksjeselskapet er en person, hva slags personlighet har så denne personen ? Hvilken diagnose ender dokumentarfilmen opp med å gi de store bedriftene ?

Anti-sosial personlighetsforstyrrelse. Aksjeselskaper er med andre ord psykopater, da de ikke viker tilbake for å påføre andre risiko og skade i sin selvsentrerte jakt etter profitt. Andre kjennetegn på psykopater er oppblåst selvbilde, manglende empati og ansvarsfraskrivelse.

Teksten over her er hentet fra et av spørsmålskortene i triva pursuit spillet MACHT. Spørsmålene i dette spillet er svært annerledes enn de er i andre spill av samme type og får deg virkelig til å tenke og ville vite mer rundt spørsmålene som stilles, og vil du vite mer om dette geniale brettspillet så kan du lese om det her http://macht.no/bakgrunn.html og her http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/m20ProductDisplayView?storeId=10651&productId=2460533&urlRequestType=Base&langId=-101&catalogId=10051#

Psykopatene kontrollerer verden, og det kan dokumenteres – http://olehartattordet.blogg.no/1474108490_psykopatene_kontrolle.html

Statlig tankekontroll og selvforherligelse – https://www.derimot.no/hjernevask-statlig-tankekontroll-og-selvforherligelse/

Siv og Erna i kassa på Rema eller Kiwi ?

Hva er hovedtanken hos politikerne av i dag ? Økonomi. De påstår de er for en rettferdig økonomi, der godene skal fordeles til alle, men i realiteten så er det jo ikke slik våre “kjære” folkevalgte opererer, er det vel ? For ser vi hva de gjør kontra hva de sier, så vil man jo oppdage at de tilrettelegger økonomien for dem som allerede har mest, mens de tar fra de som har minst, altså det omvendte av det Robin Hood gjorde. I Sveits så har de et system som heter direkte demokrati, der folket selv bestemmer hvilket retning de vil gå, og det gjøres gjennom folkeavstemninger.

Å bestikke en embedsmann eller to som sitter høyt oppe i systemet og som kan påvirke de han/hun har under seg er ikke et problem, men et system der man man må bestikke flere millioner for å få det resultatet man vil ha, det er et system som kan få bukt med korrupsjon og kameraderi. Her i Norge har vi en utrolig naiv innstilling når det gjelder øvrigheter, på samme nivå som det gjelder våre idrettshelter. Vi tror ikke at de kan dope seg, men hører vi om en idrettsutøver fra et annet land som har kjørt i seg ulovlige medikamenter, da tar vi det for god fisk med en gang.

Norske politikere er like korrupte som andre steder, det er bare det at vi ser på det ytre, hva de sier og hvordan de kler seg og så tror vi at den falske fasaden er synonym med den autentiske personen bak masken. Vi forstår ikke en gang at når de lover noe, så kommer de med tomme løfter, for alle partier må gjøre hestehandler med hverandre, for å få gjennom de sakene de vil ha gjennom, og ofte så går slike handler i vasken. Hva som kan gjennomføres av lovnadene partiene gir er like forutsigbart som å få de rette tallene og vinne i lotto, bare at i lotto, så vet man i det minste at man spiller lotto.

Og sist men ikke minst, hvis politikerne virkelig tenkte på folkets beste og ville bruke skattepengene mest mulig fornuftig, så burde vel direkte demokrati også være midt i blinken for dem. Tenk på alle pengene samfunnet kunne spart hvis både konsulenter og våre “kjære” folkevalgte måtte gå fra sine stillinger samtidig som de måtte ut på arbeidsmarkedet de selv har vært med og skapt og sier seg så fornøyd med, og folket kunne begynne å ta avgjørelser ut i fra sine interesser og ikke utifra bestekompisene til politikerne. Og se Erna og Siv som kassadamer i på Rema 1000 eller på Kiwi, det hadde virkelig vært noe, men det er vel like sannsynlig som at en snøball ikke vil smelte i helvete ?

Når er nok nok ?

Bilderesultat for the ninth configuration pics

Når er nok nok ? Hvor mye dritt skal man ta før man reagerer ? Og sist men ikke minst, er vold av og til nødvendig for å beskytte seg selv og andre ? Man har alltid lov til å forsvare seg mot overgripere, noe denne scenen fra filmen The Ninth Configuration demonstrerer usedvanlig godt. Scenen kan også sees som en analogi på makro nivå.

 

Den psykopatiske motorsykkelgjengen kan f.eks. være en overgripende regjering. Scott Wilson i rollen som Kaptein Billy Cutshaw som det naive offeret kan være  symbolet for en ignorant og godtroende befolkning, og Stacy Keach som Vincent Kane, den som ikke vil blande seg inn, men som til syvende og sist blir drevet til det pga misbruket og sadismens omfang, kan være symbolet på en passive men vitende befolkningen som griper inn når det er tvingende nødvendig. Kane blir til slutt en manifestasjon på at nok er nok.

Norsk fyrstikkindustri

Bilderesultat for Bilde av norsk fyrstikkeske

 

Før århundreskiftet hadde 47 fyrstikkfabrikker eksistert i Norge. Den største delen av produksjonen fra disse fabrikker var blitt eksportert til alle verdens hjørner. I 1890 ble over fem millioner kilo fyrstikker eksportert. Mottagerland av norske fyrstikker var f.eks. Svergie, Danmark, Holland, Tyskland, Belgia, England og Russland.

Tyskland og England solgte varene videre til Kina, India, Australia og Brasil. I dag produseres norske fyrstikker kun kun på Agnes fabrikker A/S ved Stavern. Eksport av fyrstikker foregår nå hovedsaklig til England, hvor de norske fyrstikkene bærer etiketten Blue Cross.

 

Norsk fyrstikkindustri – https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.4417473045978.1073741834.1563436195&type=3

AUS-ROTTEN – The World Bank

Third world is plagued by poverty and the world bank is the cause.
An instrument of transnational companies to overule domestic laws.
Serving merely as a weapon for american foreign policy leverage.
Starvation is considered an effective repayment incentive.

 

The initiating step in US planned destabilizaion Is extorting money by economic manipulation.
With world bank interference development is prevented.
Their actions differ greatly from the compassionate image that’s presented.

 

Restructuring the world ecomomy is the world bank and the IMF.
Benefitting the richest countries while developing nations are bled to death.
The third world is descended so deeply into debt that their economies can’t function.
The demand for outrageous interest force these countries to increase production.

 

Ecuador is forced to porduce more oil to repay all it’s debt.
This strain upon the ecosystem’s an environmental threat.
Rainforests have been ravished for iron melting in Brazil.
Ten million people have been forced from the land the world bank steal.
Structural adjustment programs have pushed Peru to poverty.
While many African nations suffer from extreme austerity.

 

Restructuring the world economy is the world bank and the IMF.
Benefitting the richest countries while developing nations are bled to death.
Establishing puppet dictators whose actions are devestating.

 

The world’s economists line their pockets with the regimes that they’re creating.
They’re the power watchdog security guarding where first world interests lie.
They slash and burn the rainforests or build another dam.

 

They systematically drive the indigenous people off of their land.
They’ve paved the way for industry to legally cease resources.
By imposing the political policies their leashed tyrant enforces.

 

Restructuring the world economy is the world bank and the IMF.
Benefitting the richest countries while developing nations are bled to death.

 

Viderefører vestens ledere Hitlers propaganda ?

 

Kan man i dag se at Hitlers propaganda blir brukt med like stor suksess som da Hitler selv brukte den ?

“Man gikk ut fra den meget riktige grunnsetning at en løgn blir lettere trodd jo større den er, fordi folkets brede lag i sitt innerste hjerte lettere blir fordervet enn bevisst onde. På grunn av sin primitive enfoldighet faller de altså lettere som offer for en stor enn for en liten løgn, idet de nok selv lyver i det små, men vil skamme seg over alt for store løgner. De kan overhodet ikke forestille seg en slik usannhet, og de vil heller ikke hos andre tro på muligheten at den uhyre frekkhet som ligger i en slik fordreielse av sannheten. Ja selv om sammenhengen ble forklart for dem ville de tvile, vakle og ta en eller annen unnskyldning for god fisk ….”

Adolf Hitler

Fra boken List og løgn i tysk propaganda av Edward Clausen og Edvard Andersen.

 

Hitlers propaganda-prinsipper gir ikke inntrykk av at han akkurat overvurderte det tyske folk, men på den annen side så undervurderte ham dem heller ikke, han og hans propaganda apparat forsto bare hvordan den menneskelige psyke virker og hvilke knapper man kan trykke på for å få de forventede resultater. Og man behøver ikke å være Adolf Hitler eller fascist for å bruke slik propaganda, den funker på alle slags folkeslag, ikke bare tyskere.

“Propaganda minister Joseph Goebbels formulerte et viktig retorisk prinsipp: For at propaganda skal være effektiv og ha en mulighet til å nå frem, så må den henvende seg til de minst intelligente, de minst informerte. Gjør den det så får man også med seg alle andre.” 
Fra boken Praktisk retorikk av Gøran Hægg. 

Media, propaganda og språkets påvirkning – https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.10202167935390870.1073742101.1563436195&type=3

Server meg en løgn, så tar jeg den som sannhet så lenge løgneren er høflig. Er sannheten uhøflig så vil jeg ikke ha den:  http://olehartattordet.blogg.no/1441857467_server_meg_en_lgn_s_t.html

Psykopaten, den overbevisende skuespilleren

Bilderesultat for psychopath is actor pics

 

 

En av psykopatens egenskaper er deres spesielle psykologiske kunnskap om oss ikke-psykopater. De har studert oss på nært hold gjennom hele deres liv, de kjenner oss bedre enn vi selv gjør. De vet hvilke knapper de skal trykke på for å få den reaksjonen de vil ha, slik at de kan bruke våre følelser/emosjoner mot oss. Og det kan også virke som om de har en hypnotisk makt over oss.  

Når psykopaten har fått oss i sitt garn, vil vår evne til å tenke rasjonelt avta, ja kansje til og med bli lammet. Det er først senere når vi er ute av deres grep  at tankens klarhet gjenopprettes og vi begynner å lure på hvordan de klarte å trollbinde oss slik de gjorde uten at vi la merke til det.

Psykopatene vet at de ikke er som andre, og de lærer raskt og skjule sin manglende empati, mens de nøye studerer ikke-psykopatenes følelser og kroppsspråk, slik at de skal kunne klare å etterligne vanlige mennesker, gli inn i mengden uten å bli oppdaget mens de kaldblodig manipulerer alle som ikke er som dem.

Psykopater kan ikke føle anger eller empati. De kan være svært sjarmerende og er eksperter på å snakke ofrene de har pekt seg ut i senk på en nesten hypnotiserende måte. De er også totalt uansvarlige. Ingenting er deres feil; det er alltid alle andre som har skylden, uansett hva galt de måtte ha gjort så er de i følge dem selv feilfrie.

Deres totalt manglende samvittighet skjult bak en maske av normalitet er ofte så overbevisende at selv eksperter blir forført, og resultatet av det er at vi har fått ulver i fåreklær som som bedrar oss både på mikro og makro nivå.

Psykopater tror på sine egne løgner, og de er som regel også usedvanlige behersket i alle situasjoner, det er derfor de er så vanskelige å avsløre. I en situasjon der en psykopat og en ikkepsykopat kjemper om å bli trodd på, vil psykopaten nesten alltid gå av med seieren fordi psykopaten er mer overbevisende enn en person som forteller sannheten men som ikke har kontroll over sine følelser, fordi vi anser helt normale menneskelige reaksjoner som unormale når de blir stilt ved siden av en psykopat som ut til fingerspissene vet hvilke knapper han/hun skal trykke på for å få de forventede reaksjoner fra oss.

 

Bare se på dyktige skuespillere, så får du en idè om hvordan en psykopat agerer, påvirker og overbeviser. Et godt koreografert teaterstykke der de involverte er profesjonelle skuespillere som følger manuset skrevet av en som har innsikt i den menneskelige psyke vil appellere mye mer overfor publikum enn et stykke der manusforfatteren ikke har denne innsikten og skuespillerne ikke vet hvordan de skal agere for å fremkalle de ønskede emosjoner som må være tilstede for at publikum skal bli revet med og teaterstykket skal bli ansett som vellykket overbevisende. 

I retten for eksempel, så kan psykopater fortelle ekstreme løgner med overbevisning, mens deres tilregnelige motpart som er hemmet av følelser og ikke har den samme kontrollen og evnen til å overbevise som psykopaten har, vil komme til kort i kampen om å virke troverdig. Alt for ofte så innbiller dommeren eller juryen, eller begge deler seg at sannheten må ligge et sted i midten, og utsteder deretter beslutninger som gagner psykopaten.

 

Tenk så på hvordan mennesker som er helt uvitende om psykopatens tilstedeværelse, hvor lett det vil være for psykopatene å manipulere dem, og hvor enkelt de vil kunne tilrane seg makt i mange land ved at de utgir seg for å være lojale mot befolkningen, mens de samtidig bruker hersketeknikker der de spiller på rase, hudfarge, religion, etc.

Vanlige mennesker vil bli satt opp mot hverandre pga uvesentlige forskjeller, mens avvikerne i kraft av en fundamental forskjell fra resten av oss, en manglende samvittighet, en totalt fraværende evne til medfølelse for andre levende vesener, trekker i trådene og høster fordelene av det falske spillet de har konstruert og manipulerer.

En smart psykopat er rett og slett en god skuespiller, som er istand til å få de utroligste løgner til å fremstå som sanne. Og de har et godt grep om de fleste av oss. I den nederlandske filmen Riphagen som du finner på Netflix, kan du se en perfekt fremstilling av en primærpsykopats verden og være måte.
 

Psykopatene kontrollerer verden, og det kan dokumenteres –  http://olehartattordet.blogg.no/1474108490_psykopatene_kontrolle.html

Statlig tankekontroll og selvforherligelse – https://www.derimot.no/hjernevask-statlig-tankekontroll-og-selvforherligelse/

Når man antar at andre ikke kan utføre onde handlinger fordi man selv ikke er istand til det

I en verden der psykopater trekkes til makten som møll til lyset, vil de som ikke har samme mentalitet som dem være uvitende om psykopatenes evne til ikke å føle anger eller medfølelse, med mindre man har lest seg opp på emnet og/eller har erfaring med dem og vet hva slags rovdyr de er.

 

De uvitende vil anta at fordi de har en iboende evne til å føle sympati og anger så må også alle andre være i besittelse av slike iboende menneskelige evner, derfor så vil det være så og si umulig for dem å fatte at politikere, kongelige og andre maktmennesker kan være i stand til å gjøre hva som helst, når som helst mot hvem som helst, og ikke bare mot enkelt personer, men også mot nasjoner.

 

De samvittighetsløse kan uten å blunke beordre bruk av atomvåpen uten å miste et snev av nattesøvn. Det kan til og med glede slike personer ved tanken på at de er ansvarlig for flere hundretusen døde, lemlestede og sårede.

 

Utad klarer de selvfølgelig å holde en maske, spille for galleriet og si at dette er helt forferdelig samtidig som de uttaler at dette er nødvendig, og de fleste vil da godta slike paradoksale uttalelser, som for eksempel at vi må ha krig for å ha fred. Ja mange vil til og med hylle en slik uttalelse og anse den for genial, og det kan man jo til en viss grad si at den er, fordi avsenderen har fått mottakerne til å tro at utsagnet er logisk enda det er et paradoks og en grov løgn.

 

Noen vil forstå at det faktisk dreier seg om et paradoks, men fordi man ikke vil står utenfor det gode selskap, så sier man ikke noe høyt. Andre igjen ymter innpå at keiseren ikke har noen klær, men de blir som regel overdøvet av dem som ikke vil fornærme keiseren.

 

Psykopatene kontrollerer verden, og det kan dokumenteres – http://olehartattordet.blogg.no/1474108490_psykopatene_kontrolle.html

Statlig tankekontroll og selvforherligelse – https://www.derimot.no/hjernevask-statlig-tankekontroll-og-selvforherligelse/