Hvorfor barberer kvinner seg ? Her er historien og hvordan det hele begynte.

Perfekt

“Jeg har alltid barbert leggene. På ungdomsskolen eller kansje på videregående en gang, begynte jeg å fjerne hårtustene på bena . Jeg er ikke sikker på når det startet, jeg vet heller ikke hvorfor jeg gjør det. Jeg vet bare at jeg skal ta bort håret på kroppen. Etter nærmere 30 år og det jeg anslo kunne være nærmere 1300 barberinger, dukket spørsmålet opp: hvorfor i huleste barberer jeg leggene mine ?

I 1991 spurte en avisleser seg det samme. Leseren skrev til spalten The Straight Dope i ukeavisen Chicago Reader. “Kjære Cecil: hvorfor barbere kvinner leggene og armhulene sine ? Når startet denne praksisen ? Hvis det er av hygieniske årsaker, hvorfor gjør ikke mennene det ? Er det hele en stor konspirasjon fra barberutstyrprodusentenes side ? Jeg har hørt at noen europeiske kvinner ikke barberer seg. Vær så snill å oppklare dette mysteriet.”

Cecil Adams, som er spaltens undersøkende Klara Klok, fant svaret i en vitenskapelig artikkel datert 1982. Den var skrevet Christine Hope, en forsker som ønsket å rydde opp i fenomenet kjønn og hårvekst. I jakten på den barberte kvinnekroppens opphav nøstet Hope seg opp seg tilbake til mai 1915. Året viste seg å være armhulehårets Waterloo. 

Startskuddet var en reklameannonse i magasinet Harper`s Bazaar. Reklamen viste en kvinne fra livet og opp med en drapert togalignende kjole. Den ene armen stakk hun i været mens hun smilte. Den eksponerte armhulen var uten hår. Under bildet sto det: “Summer dress and Modern Dancing combine to make necessary the removal of objectionable hair.” Sommerkjole og dans krevde altså hårfjerning – og det av frastøtende hår.

Under teksten sto navnet på produktet, et hårfjerningsmiddel. Samme vår hadde de ermløse kjolene for første gang dukket opp i motebildet. Eksponeringen av det nye området på kroppen åpnet for innsyn til den lille håransamlingen – og med det åpnet det seg også muligheter for nye markeder. Ved å fremstille hårtustene som noe negativt, noe man ikke skulle ha, kunne man introdusere hårfjerningsprodukter på markedet. 

Man kunne skape et nytt behov der ute – et uendelig lønnsomt behov. For et par dager etter fjerning, ville jo håret vokse ut igjen. Det var bokstavelig talt en bisniss i vest. Det kom flere produkter på markedet og flere reklamer som ville armhulehåret til livs. Da første verdenskrig var over, var også kampen om armhulehåret avgjort. Barberingen hadde vunnet.

Neste kamp foregikk noe lenger ned på kroppen. Leggene sto for tur. Ved utgangen av andre verdenskrig var også kvinneleggene blitt glatte. Samspillet mellom mote, marked, reklame og magasiner hadde forandret oppfatningen menneskene hadde av kvinnekroppen. Kroppshår ble ikke lenger sett på som naturlig i armhuler og ben. Det var ikke lenger kvinnelig.

Da bikinien ble introdusert i 1946, ble bikinilinjen også et tema. Nå måtte håret i lysken vekk. Til slutt var det bare et området igjen. Mot slutten 1980-tallet kom Brazilian Wax. I løpet av det neste tiåret ble voksing av kjønnshår sakte men sikkert normalisert. Igjen sto en raket kvinne som ideal.

Det var ingen helsemessige grunner til at håret skulle bort. Inge praktiske hensyn å ta. Det som utløste det nye synet på kvinnekroppen – som har gjort at kvinner har brukt tid på å fjerne kroppshår og penger på å kjøpe hårfjerningsmidler i 100 år – var et ønske fra noen få personer om økonomisk gevinst. En rekke kommersielle grep opp gjennom tidene har manipulert fram dette synet på idealmennesket. Markedet krøp inn i hodene våre og møblerte om oppfatningen av oss selv.

I dag vet man ikke lenger hvorfor man tenker det man tenker og gjør det man gjør med håret. Ideen om den glattbarberte kroppen har gått over landegrenser og blitt en kollektiv definisjon på hva en kvinne skal være. Idealbildet har rykket opp på samfunnsnivå, der den blankskurte kvinnen er en del av selve kulturen og tiden. 

Slik endte hårfjerningsselgernes en gang så fikse bisnissidè som en rad av dominobrikker, der den ene brikken tok den andre, og samhandlingen mellom dem skapte et nytt bilde – et nytt kollektivt ideal.”

Fra Boken PERFEKT av Mari Grinde Arntzen som jeg kan anbefale på det varmeste, terningkast fem

 

Omtale av boken PERFEKT av Mari Grinde Arntzen:
“Jaget etter det perfekte utseendet, hjemmet og livet er i ferd med å bryte oss ned. Flere unge jenter får psykiske helseplager av skjønnhetspress og ønsket om å prestere maksimalt. Gutter ned i barneskolealder spiser proteinpulver for å bygge muskler. Gravide dropper mat for å få babyer under normalvekt og flat mage rett etter fødsel. Hvorfor polerer vi oss syke? I jakten på svar tar Mari Grinde Arntzen oss med til 1800-tallets New York, hvor det første livsstilsmagasinet kom på gaten. Hun går inn på jenterommene, der blogging kan gi millioninntekter. Og vi får møte en ape, som kan forklare hvorfor vi fortsatt blir lurt av reklame. Hvem lager idealene vi strekker oss etter? Er det mediene som gjør oss så fikserte på fasade? Eller kommer drømmen om det perfekte fra et annet sted?”
Boken kan kjøpes her https://www.adlibris.com/no/bok/perfekt-9788292866894 eller her http://www.manifest.no/mari_grinde_arntzen-perfekt

 

“Kertechian, som har gjennomført undersøkelsen, sier ifølge Telegraph at selv om man ser en tydelig trend, vil det være nødvendig med mer forskning på området. Han er skuffet over holdningene funnet avslører.

– Resultatene er ganske sjokkerende og negative, sier han, før han legger til.

– Men de er ikke nødvendigvis overraskende.

Fordomssamfunnet
Svein Ingar Kaldal er historiker ved NTNU og arbeider blant annet med fagfeltene arbeidsmiljø, makt i arbeidslivet og trakassering. Han sier seg langt på vei enig med Kertechian i at dette ikke er overraskende, men skuffende.

– Dette viser fordomssamfunnet vårt. Det er ikke overraskende i det hele tatt. Denne typen fordommer har vi dokumentert i veldig mange sammenhenger, sier Kaldal.

– Det er et enda sterkere fokus på utseende nå enn tidligere. Man hører jo også enkelthistorier, om jenter som søker på jobber og tenker seg godt igjennom hvilke bilder de bruker.” http://www.dagbladet.no/nyheter/ny-studie-avslorernbspkvinner-med-dyp-utringning-har-19-ganger-sa-stor-sjanse-for-a-fa-et-jobbintervju/60256817 

Se Hovard Widding avsløre Erna Solberg sine grove hersketeknikker

De fleste av oss vet ikke hva hersketeknikker er, og derfor lar vi oss overbevise av påstander som fremstilles som fakta. Selv om nazi Tyskland tapte den andre verdenskrig så vil det ikke dermed si at mentaliteten til lederne i dette terror regime forsvant. Media og politikerne av i dag bruker begjærlig samme metode som propaganda minister Goebbels gjorde: ” “Propaganda minister Joseph Goebbels formulerte et viktig retorisk prinsipp: For at propaganda skal være effektiv og ha en mulighet til å nå frem, så må den henvende seg til de minst intelligente, de minst informerte. Gjør den det så får man også med seg alle andre.” Fra boken Praktisk retorikk av Gøran Hægg.


Det vil si at både media og politikere undervurderer sitt publikum, at de forventer seg at vi skal tro på dem uten å sjekke om det de sier har rot i virkeligheten. Har de grunn til det ? 

“Hvis løgnen, likesom sannheten, hadde hatt ett eneste ansikt, ville den vært lettere å ha med å gjøre. For da kunne vi bare ansett det motsatte av det løgneren sier som sikkert. Men vrangsiden av sannheten har hundre tusen ansikter og et ubegrenset spillerom. Pythagoreerne mener at det gode er bestemt og begrenset, mens det onde er ubestemt og ubegrenset. Bare én vei fører til målet, tusen fører utenom.” Michel de Montaigne 1533 – 92

Å lyve er enkelt, å finne sannheten derimot kan ofte være vanskeligere enn å finne nåla i høystakken, og det vet både media og våre “kjære” folkevalgte, de vet at det er større sjanse for å slippe unna med en løgn eller ti enn det er å bli tatt, og når man da i tillegg ikke eier skrupler, ja da blir det å lyve en dagligdags forseelse, det vil bli normalt.

Ta en titt på denne videoen https://www.facebook.com/nrknyheter/videos/10153881247191715/?pnref=story og lytt på det Erna Solberg sier før du leser hva Hovard Widding har å si om hennes uttalelser. Forsøk å se gjennom hersketeknikkene hennes. For ti år tilbake så visste ikke jeg hva hersketeknikker var, jeg ble ofte lurt av dem, og jeg brukte av og til også hersketeknikker ubevisst. Etter mange års trening hvor jeg har øvd meg opp til å se gjennom disse teknikkene, så oppdager jeg de nå så og si automatisk, det går på autopilot, og det er noe alle kan få til, det eneste som trengs er øvelse. 

Hovard Widding sin analyse av Statsminister Erna Solberg sine hersketeknikker :
“Problemet er ikke anti EU og Anti Globalisme, problemet er statsledere som styrer Europa i strid med folkeviljen, og som har missbrukt de muligheter de hadde, samt en Statsminister som Erna Solberg som åpenbart IKKE jobber for demokrati, men for diktatur, og som på toppen er frekk nok til omtale reelt demokrati som ekstremisme. La oss angripe det reelle problem, og det er folk som Solberg, de må ut og bort fra alt som heter styre og stell, de tjener ikke eget land og folk, ei heller jordens befolkning men en elite som holder verdens befolkning i slaveri. Det er ekstremisme, og det skal stoppes.”

Ta en titt på disse artiklene her å se om du kan finne hersketeknikkene:

https://www.nrk.no/ytring/et-oppgjor-med-holdningene-1.11830464 – min analyse – http://olehartattordet.blogg.no/1405512762_raymond_johansens_her.html

http://www.ta.no/nyheter/disse-folkene-ma-vi-ta-alvorlig/s/1-111-7679592 – min analyse – http://olehartattordet.blogg.no/1415321092_ja_vi_vil_kneble_ytri.html

https://www.nrk.no/ytring/jeg-er-pedofil-1.12361773 – min analyse – http://olehartattordet.blogg.no/1432020565_skal_pedofile_f_flere.html

Anita Sweeney tar bladet fra munnen – Ta igjen med narsissistene, avslør dem for alle og enhver, la dem smake sin egen medisin

Alle som har vært utsatt for narsissister, det være seg utadvendte eller innadvendte narsissister, vet hva slags djevelske parasitter de er, ja jeg vil gå så langt som å påstå at de sammen med psykopatene er jordas avskum. Og alle som har vært i klørne på disse djevlene vet jeg vil samtykke i det jeg sier, mens utenforstående vil mest sannsynligvis tro at jeg er en fordomsfull bedrevitende drittsekk. Og det er helt greit, da jeg selv vet at har man ikke erfart noe, så vil det ofte være umulig å forstå, og man vil dømme utifra antagelser.

Narsissister gjør alt i sin makt for ikke å bli avslørt. Etter å ha plaget sitt utvalgte offer på de mest utspekulerte måter, og offeret enten forlater/flykter fra narsissisten eller blir avvist, så vil narsissisten lyve og baksnakke offeret til alle som vil høre på. Narsissisten vil så godt han/hun kan prøve å fremstille seg som offer mens han/hun fremstiller det virkelige offeret som overgriper.

Vi som har vært utsatt for narsissistenes overgrep har alltid fått høre at vi skal gå stille i dørene, at vi ikke skal forsøke å eksponere dem, at null kontakt er den beste metoden vi kan bruke. 

I denne videoen på 20 minutter så sier Anita Sweeney det motsatte, noe jeg er helt enig i, nemlig at vi ikke skal gå stille i dørene når det gjelder disse utspekulerte djevlene, men at vi skal eksponere dem for alt og alle. Og det er jo innlysende, det er jo slik det må være, hvis ikke så vil de fortsette å plage å drive andre uskyldige inn i fortvilelse. Jeg vil gå så langt som å si at det ikke bare er noe vi burde gjøre, men at det er vår fordømte plikt og avsløre disse slik at vi kan stoppe dem og deres mishandling av uskyldige mennesker. Jeg har aldri vært tilhenger av å legge meg ned for å bli sparket, for det er vår gudegitte rett å forsvare oss når vi blir angrepet. Jeg sier at det er PAYBACK TIME!

 


Alt du trenger å vite om narsissisme kan du finne i kommentarfeltene til dette bildet her på min fb profil som er åpen for alle                                         https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205772710908005&set=a.3042390309769.155835.1563436195&type=3&theater

 

Psykopatene kontrollerer verden og det kan dokumenteres 
https://olehartattordet.blogg.no/1474108490_psykopatene_kontrolle.html?fbclid=IwAR3sHY_Q3qftiH-4h786nQKJMUaPXFdEEwZf84DTuWG6XsZUhtXAA-0Y1jA


Hvorfor valgte det britiske folket og melde seg ut av EU ? Få svaret i denne meget gode og lett forstålige dokumentaren her.

Hva var grunnen til at britene ville gå til valg for å stemme om de skulle fortsette å være medlem av EU eller ikke ?
Se denne særdeles gode dokumentaren som forklarer hvorfor på en meget enkel og forstålig måte. Engelsk tale og engelsk tekst – Spilletid 71 minutter.

 

 

 

Bok salg på Norli

Jeg kjøper yderst sjeldent nye bøker i bokhandelen, med mindre det er salg der. Skal jeg kjøpe ny bøker så handler jeg dem på nett og da på adlibris.no, Nordens svar på amazon.com der de har mer en ti millioner titler å velge mellom. Og i dag da jeg gikk gjennom kjøpesenteret på veien til frisøren, så så jeg at de hadde salg på Norli, og da måtte jeg bare ta en tur innom, og jeg kom ikke tomhendt ut igjen. Fristelsen ble for stor da alle titlene jeg ville ha der var mye billigere enn på nettet også. Så nå har jeg ikke penger til hverken mat, dasspapir, kaffe eller strømregning, men som det blir sagt, så er det jo mulig å leve på luft og kjærlighet, så da skulle vel det samme gjelde for luft og litteratur 😉
Bare ta en titt på titlene jeg kjøpte så skal jeg vedde på at du også ville brukt de siste pengene dine på dem:

 

Fornuft, tro og revolusjon

En kritikk av nyateismen Terry Eagletons bok er et svar på den opphetede debatten om Gud som føres i pennen av bestselgende forfattere som Richard Dawkins og Christopher Hitchens. De betraktes som ledere for bevegelsen som kalles New Atheism. Eagleton skriver ironisk og harselerende, men likevel med et skarpt kontroversielt politisk og kulturelt anliggende. https://www.adlibris.com/no/bok/fornuft-tro-og-revolusjon-9788254312483
Pris på salg: 49 kr

Havboka, eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider

To menn i en liten båt. Et monster i havdypet under dem. Det er utgangspunktet for “Havboka”. Fra den lille øya Skrova i Lofoten undersøkes havet gjennom historie, fortellinger, vitenskap, poesi og mytologi. Hav er opphav, og rommer de utroligste livsformer. For forfatteren blir havet en rik kilde til forundring, nye innsikter og salte eventyr. https://www.adlibris.com/no/bok/havboka-eller-kunsten-a-fange-en-kjempehai-fra-en-gummibat-pa-et-stort-hav-gjennom-fire-arstider-9788249515691 Pris på salg: 149 kr

Frihetens skygge

Vår tids statsapparat synes besatt av spørsmålet om hvordan skolen kan effektiviseres, innlæring optimeres, og utdannelsesinstitusjonene styres bedre etter målbare størrelser. Men hva skjedde med barndommens betydning og den frie lek i alt dette? Frihetens skygge: Samtidskunsten og det pedagogiske paradoks er en debattbok med fokus på temaene barndom, læring, undervisningspolitikk og lek, med det for øye at debattene angår og speiler samfunnet som helhet. Antologien har som mål å reetablere en sosial og estetisk dialog mellom kunst og psykologi, filosofi, pedagogikk og kritisk journalistikk gjennom bidrag fra Allan Sekula, Magnus Marsdal, Dave Hullfish Bailey, Carsten René Jørgensen, Ane Hjort Guttu, Marit Paasche, Carl Hegemann, Nils Christie, Adelita Husni Bey, Emanuel Almborg, Lars Bang Larsen og Sharon Lockhart. https://www.adlibris.com/no/bok/frihetens-skygge-9788293140313 Pris på salg: 99 kr

Den store dopingbløffen

Antidopingarbeidet råtner på rot. Det finnes verken ressurser, kompetanse eller vilje til å ta tak i problemet. Dette er én av påstandene i Mads Dranges bok om jakten på jukserne. I løpet av ti år som dopingjeger ble han stadig mer desillusjonert på antidopingarbeidets vegne, før han til slutt sa opp. Drange beskriver hvor lett det er å dope seg og viser frem et testsystem som kun er et spill for galleriet. Den største skurken er IOC, som legger opp systemer som sikrer eget omdømme, men beskytter jukserne. Og så lenge særforbundene har ansvaret for å kontrollere egne utøvere, har de alt å tape på dopingskandaler. Slik oppstår en ond sirkel som gjør at det er fritt frem å dope seg, så lenge du passer på å være ren i konkurranse. Drange avkler myten om at doperne ligger et hestehode foran dopingjegerne. Som oftest brukes det kjente midler. Og kampen mot doping lar seg vinne. Dersom vi vil. https://www.adlibris.com/no/bok/den-store-dopingbloffen-9788248914310 Pris på salg: 99 kr

Menneskerettigheter av Johan Galtung (Heftet)

Fredsforskeren Johan Galtung går i denne boka inn i en debatt om menneskerettighetene er universelle eller kun et produkt av vestlig historie. Han hevder at menneskerettigheter må baseres på fellesmenneskelige behov og sosiale kulturer og prosesser, og at de må utvikles gjennom dialog. https://www.adlibris.com/no/bok/menneskerettigheter-9788290425222 Pris på salg: 49 kr

Perfekt

Jaget etter det perfekte utseendet, hjemmet og livet er i ferd med å bryte oss ned. Flere unge jenter får psykiske helseplager av skjønnhetspress og ønsket om å prestere maksimalt. Gutter ned i barneskolealder spiser proteinpulver for å bygge muskler. Gravide dropper mat for å få babyer under normalvekt og flat mage rett etter fødsel. Hvorfor polerer vi oss syke? I jakten på svar tar Mari Grinde Arntzen oss med til 1800-tallets New York, hvor det første livsstilsmagasinet kom på gaten. Hun går inn på jenterommene, der blogging kan gi millioninntekter. Og vi får møte en ape, som kan forklare hvorfor vi fortsatt blir lurt av reklame. Hvem lager idealene vi strekker oss etter? Er det mediene som gjør oss så fikserte på fasade? Eller kommer drømmen om det perfekte fra et annet sted? https://www.adlibris.com/no/bok/perfekt-9788292866894 Pris på salg: 99 kr

Fritt fall

I 1980 kostet en ordinær flybillett mellom Oslo og Bergen 429 kroner. I 2012, etter at nordmenns lønninger er mer enn femdoblet, kan du gjennomføre den samme reisen for 199 kroner. Hvem betaler mellomlegget? . Pål Vegard Hagesæther setter flybransjen under lupen. Han besøker Qatar, der Qatar Airways “verdens beste flyselskap” gir sine ansatte, filippinske og thailandske innvandrere, forbud mot å ha besøk etter klokken 22, forbud mot alkohol, forbud mot å gifte seg eller få barn. Han følger en SAS-purser gjennom en maraton av en arbeidsdag på kryss og tvers i Norge, der lunsjen må inntas munnfull for munnfull gjennom flere timer. Han undersøker hvorfor fagforeninger er bannlyst i Ryanair, og hvordan arbeidsforholdene kommer ut av møtet med norske lover og regler. Flybransjen nærmer seg shippingbransjen, som er revolusjonert av arbeidskraft fra lavkostland langt unna. Hvilke konsekvenser får det for de som jobber i luften? For passasjerene? For sikkerheten? . Prisene på flybilletter er i fritt fall. Faller også bransjen? https://www.adlibris.com/no/bok/fritt-fall-9788253037448 Pris på salg: 49 kr

Ti tusen skygger

Ti tusen skygger av Bjørn Godøy er nominert til Kritikerprisen 2014.

Spedalskhet er en av de eldste og verste sykdommer som menneskeheten kjenner til. Tidlig på 1800-tallet gikk den blant annet under navnet Lepra borealis, Norvegica. Andre steder i Europa var spedalskhet utryddet for lengst. I Norge herjet sykdommen verre enn noensinne. På kyststrekningene mellom Stavanger og Tromsø levde folk i angst for å bli rammet. Minst ti tusen mennesker opplevde at marerittet ble virkelighet. Spedalskhet forvandlet dem til skrekkinngytende, dødningaktige skikkelser. De ble makabre skygger av seg selv. I førti år, mellom 1830 og 1870, fremsto spedalskhet som en av de største truslene mot folkehelsen i Norge. Sykdommen lenket landet fast til en dyster og primitiv fortid – i en periode da myndighetene mer enn noe ønsket å modernisere samfunnet. 

Ti tusen skygger er historien om en fryktelig sykdom, om norske myndigheters kamp for å utrydde trusselen, og om mennesker som ble ødelagt på grusomste vis. Det er også fortellingen om en komité som foreslo å kastrere alle menn i visse familier, om uregjerlige spedalske med draget på damene, og om leger som mente at Vestlandet simpelthen var helsefarlig. 

«Skildringen er så levende at man formelig kjenner lukten av puss og forråtnelse. Jeg kommer ikke til å glemme bildene av ofrene for Guds mest grusomme påfunn mot menneskeheten som Godøy har plantet i meg med sitt innlevende språk. » Ivo De Figueiredo, Morgenbladet
«Vær advart – denne boka inneholder basiller og er svært smittsom. » Stian Bromark, Dagsavisen 
«Mesterlig! Usedvanlig godt om de spedalske i Norge. Du! Les boka da vel.» Espen Stueland, Klassekampen
«En av årets sterkeste leseopplevelser. » Vebjørn Selbekk, Dagen https://www.adlibris.com/no/bok/ti-tusen-skygger-9788243006126 Pris på salg: 79 kr

Skal landet gro att?

Kvifor skal vi ha jordbruk i Noreg? I eit land av stein og fjell, kor regnet slåst med nordavinden, vi har blitt vane med fem veker ferie og ei lønsutbetaling som kjøper oss fri frå den strevsame vegen mellom jord og bord? Kvifor skal vi fø på bønder som produserer den dyraste maten i verda, når verda står i kø for å selje produkta sine til landet med alle oljepengane? Fordi alle må bidra med mat til ei veksande verd. Og fordi norsk jordbruk har potensial til å bli ikkje berre bra, men best – men då må det ei reell kursendring til. Alle vil ha norsk mat produsert på norske ressursar. Likevel vert matproduksjonen vår meir og meir basert på import. 70 år med vekst- og volumpolitikk har gitt oss eit svakt jordbruk med liten forankring i norsk jord. Norsk jordbrukspolitikk går i feil retning, men det er framleis mogleg å snu. Denne boka syner korleis det vi har i Noreg – fjell, gras og store variasjonar – gjev oss eit jordbruk som er både berekraftig, mettande, smakfullt og lønsamt. Korleis vi driv jordbruk i Noreg er ikkje berre eit spørsmål for bønder og byråkratar. Det er eit spørsmål for alle som bryr seg om kva mat vi et, korleis landet vårt skal sjå ut og kva rolle Noreg spelar i verda. https://www.adlibris.com/no/bok/skal-landet-gro-att-9788282651318 Pris på salg: 129 kr

På innsiden

Eirik Jensen var i en årrekke en av politiets mest betrodde medarbeidere. Han var utradisjonell og frittalende, og i løpet av sine over tretti år i tjenesten tilegnet han seg betydelig kunnskap om hva som må gjøres for å forebygge kriminalitet. I På innsiden inviteres leseren inn i politiets arbeid. Jensen har gått i bresjen for den såkalte dialogmodellen, der man foregriper kriminalitet ved å snakke med motparten. Han har gått i dialog med blant annet A-gjengen, B-gjengen, Young Guns, Hells Angels og Bandidos. Tanken er å behandle folk som mennesker, ikke som kriminelle. Så lenge de ikke trår over grensene som loven setter. Slik etablerte han et enormt kontaktnett. Kollegaer omtalte ham som en som var på jobb 24 timer i døgnet. Så smalt det. https://www.adlibris.com/no/bok/pa-innsiden-9788248915881 Pris på salg: 99 kr

 

Hvorfor lærer vi ikke noe av historien ?

Hvem tjener på vår uvitenhet ? Hvis man tror på frasen “det man ikke vet har man ikke vondt av” kan man da skade seg selv og andre ? Hvor er verden på vei hen og går det an å snu før vi kommer til veis ende ? Kan kunnskap være redningen ? Da mener jeg ikke kunnskap som mange mener man kan finne i de etablerte sannheter, for de har vi jo forsøkt oss på en god del ganger før uten noe særlig suksess.

Hvis vi ser på hva de som styrer verden sier og sammenligner det med deres handlinger og begynner å se bakover i tid hvor mye av det våre herskere har lovt og lover kontra det de faktisk har gjort og gjør, så tror jeg vi vil tilegne oss verdifull kunnskap slik at vi kan få et skarpere bilde av virkeligheten som kan gjøre oss i stand til å velge riktig og på den måten bidra til å skape en bedre verden.
 

Ta en titt på denne videoen så vil du forstå hvorfor historien gjentar seg til det kjedsommelige og hvorfor vi ikke lærer noe av den.

 

Journalister er terrorister, pass på, de kan sprenge deg og meg i lufta med løgnene sine

Selvfølgelig er det grusomt når et individ dreper andre mennesker utifra en manglende forståelse overfor andre sin væremåte og meninger, men det som er enda verre er pressens manglende evne til å sette slikt noe i et større perspektiv. For det kan se ut til at hvis man har et stor militært apparat og en propagandamaskin som brukes for alt det er verdt, og man påstår at man kjemper for demokratiet så vil ens ugjerninger bli helt legale uansett hvor grusomme ens ugjerninger måtte være. Det settes et enormt fokus på alt som kan bagatellisere massedrap i stor skala gjennomført av myndigheter som liksom skal innføre demokrati både her og der. Og der media skulle ha avslørt disse ugjerningene så dekker de dem istedet til og fører publikum bak lyset.

 

I det minste så forteller disse ensomme ulvene av noen massemordere hvorfor de gjorde det de gjorde, de pakker det ikke inn og forsøker å få det til å se ut som noe annet enn det det er, og det er selvfølgelig grusom og det skal selvfølgelig også fordømmes. Men burde man ikke også fordømme dem som sier at de innfører demokrati, og som dreper tusenvis, ja mange ganger hundre tusener gjennom dette falske mantraet, mens de i virkeligheten kriger for storfinansen som jo er eiere av våpenindustrien, bankene, media og som har politikerne i lomma si. Hvordan storfinansen operer: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202167967591675.1073742102.1563436195&type=3

 

Og forstår du ikke hva jeg snakker, skjønner du ikke selv at du er et offer for indoktrinering og propaganda, så ta ett titt på dette albumet som er åpent for alle, og kommentarfeltene under det, så kan det hende det begynner å demre for deg https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.10202282306210069.1073742126.1563436195&type=3

 

Og man skal vel heller ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å forstå at flertallet av dem som jobber innenfor media ikke er noe annet enn prostituerte som har solgt sitt intellekt for en lønningspose og en halvsikker jobb, og har man ikke noe innsikt i det heller fordi man pleier propgandaen man har blitt indoktrinert med og ikke forstår at det finnes flere perspektiver enn ja og nei eller sort og hvitt, så kan man foreta en avprogrammering av slik dogmatisk tenking ved å ta en titt på dette albumet her og kommentarene under det https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202167935390870.1073742101.1563436195&type=3 

For det disse såkalte journalistene som ikke er noe annet enn videreformidlere av ferdiglagde konklusjoner gjør når de fremstiller disse terroristene som djevler, og fremmer dem som innskrenker demokratiet som reddende engler under påskudd av at de vill øke sikkerheten for mannen i gata, er å fortelle oss at er du uklanderlig kledd og klarer å lyve på en hyggelig og overbevisende måte så kan du gjøre hva som helst med hvem som helst uten at det får konsekvenser. Med andre ord de såkalte journalistene beskytter og fremmer de virkelige terroristenes interesser, noen bevisst, mens andre gjør det ubevisst http://olehartattordet.blogg.no/1459729925_medias_svik__etteretn.html.

 

“Det er frykten for terrorisme som gjør at vi godtar de vidtrekkende antiterrortiltakene, og som skaper aksepten for uthulingen av våre friheter og rettigheter.Sjansen for at man noensinne skal omkomme i et terrorangrep, er svært liten. Hvert år dør det 50 000 europeere og 40 000 amerikanere i trafikken. Vi slutter ikke å kjøre bil av den grunn. Hvorfor ? Fordi friheten bilkjøringen gir oss, veier opp for risikoen. Hvorfor kan ikke samme logikk være gjeldende med hensyn til terrorisme ? Er ikke rettighetene og frihetene som kjennetegner et demokratisk samfunn, mer grunnleggende enn friheten til å kjøre bil ?

Ved å ta tak i frykten for terrorisme, fratar vi terroristen hans viktigste våpen. Men like viktig: Vi fjerner grunnlaget for terrorindustrien, næringskjeden som høster politiske og økonomiske gevinster fra vår terrorfrykt. Effekten av terrorisme avhenger fullt og helt av vår respons. Bør vi reagere med sosial frykt dersom terroristenes intensjon er å skape frykt ?

Er det grunn til å tro at vi ville ha reagert annerledes og med mer rasjonelle mottiltak, dersom terroristene ikke hadde lyktes i å skape en tilstand av frykt ? Selv om terrorisme er en grotesk handling for dem som rammes, utgjør den ikke en eksistensiell trussel mot samfunnet. Det vil si: Den utgjør ikke en eksistensiell trussel såfremt vi ikke GJØR DEN TIL en eksistensiell trussel. Terroristene har ikke maktmidlene til å avskaffe demokratiet. Dem er det vi som har. Det er opp til oss om vi skal ofre våre friheter og rettigheter i bytte mot økt sikkerhet.

Vil vi det ?”

Sluttord fra boken Terrorindustrien av Joakim Hammerlin fra Manifest forlag kan kjøpes her http://www.adlibris.com/no/bok/terrorindustrien-9788292866269

 

“Argumentet om at du ikke har noe å frykte hvis du ikke har noe å skjule, må derfor omskrives: Hvis du ikke har noe å skjule, og uskyldige aldri blir dømt, og all informasjon som lagres er korrekt, og hvis dataene bare hentes ut i samsvar med gjeldende retningslinjer og føringer, og hvis ingen av dem som har tilgang på dataene – med eller uten overlegg – lekker dem videre til utenforstående og hvis datasystemene ikke feiler og er fullgodt sikret, slik at ingen klarer å bryte seg inn i dem, og hvis myndighetene holder seg innenfor de lover og forskrifter som er etablert  og ikke faller for fristelsen til å bruke sine utvidede fullmakter til andre formål, har du kansje intet å frykte.”  http://Joakim Hammerlin, fra hans bok Terror & demokrati fra Manifest forlag.  Kildehenvisning til alle hendelser han omtaler, står bak i boken, og den kan kjøpes her  http://www.adlibris.com/no/bok/terror-demokrati-9788292866351

 

“Terror er langt mer enn krig, død og lemlestelse. Det er og enkeltmenneskets frykt for å kunne ytre seg grunnet statlige, sosiale eller samfunnsinnrettede virkemidler for å hindre dette. Sovjetkommunismen og maoismen i Kina brukte både vold og sosiale represalier mot opponenter. Dagens vestlige demokratier er relativt sett mer subtile, og bruker utestengelsen fra det sivile samfunn gjennom mekanismen politisk korrekthet, som i sin mye brukte uhøytydelige form stenger for den faktiske innebyrden av begrepet: frykten for å ytre seg fritt.

 

Terror er en tilstand, en tilstand hvor frykt hersker, frykt for faktisk vold og represalier eller potensiell vold og represalier. Terroren kan oppleves av et samfunn eller en minoritet i samfunnet, men den er tilstedeværende. Terror kan oppfattes som nødvendig i visse situasjoner, slik medlemmer av Milorg vurderte det under motstandskampen i Norge, og slik de tyske okkupantene vurderte det i bruk av motterror mot Milorg og sivilbefolkningen. Vurdering av hva som er terror kontra heltemot avhenger av subjektive politiske målsetninger og siden man selv står på. Skal man kunne identifisere terror, må man skille den rasjonelle frykt fra den irrasjonelle for slik å kunne avgrense terrortrusselen.”  http://www.kulturverk.com/2015/11/15/om-begrepet-terror/

 

Vil du vite mer om terrorens sanne ansikt så ta en titt på dette albumet her og kommentarene i kommentarfeltet under dethttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202163658043939.1073742095.1563436195&type=3

Ta en titt på denne artikkelen her http://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Voldelige-ekstremisters-tankesett–Frank-Rossavik-404586b.html. Journalisten skriver: “Ifølge biografien i amerikanske medier, er Howell en standard høyreekstremist.” Dette er jo ironisk, men jeg tviler på at journalisten selv forstår det, da han jo er en standard videreformidler av ferdiglagde konklusjoner. 

 

Videre sier han: “Med Mateen er spørsmålet om han var drevet av homohat, slik hans far sier, eller om han var islamistisk terrorist, slik hans nødtelefon like før ugjerningen tyder på. Da sverget han troskap til Den islamske staten (IS).” Da må jo de naturlige spørsmålene bli: hva er det det som driver denne journalisten ? Penger, ytringsfriheten eller er det å snevre inn lesernes perspektiver som er han agenda. Hadde hans oppvekst og oppdragelse noe å si for hvordan han nå utfører sin jobb og hvordan han oppfatter virkeligheten. Kansje han hater dem som ikke er politisk korrekte ? Kansje denne journalisten sverger til sort/hvit tenking, at han tilber dogmetismens alter ?

 

Og hva slags journalistisk integritet har en journalist som uhemmet videreformidler hersketeknikker som dette ?
“Ifølge biografien i amerikanske medier, er Howell en standard høyreekstremist: Han elsker skytevåpen, hater Hillary Clinton og tror den føderale regjeringen står bak et vell av ugjerninger, herunder angrepene 11. september 2001. Slike finnes det en del av i USA, og de er ikke nødvendigvis voldelige.”                                                                                               Med andre ord,
 et sammensurium av uttalelser som skal sette de som innehar våpen i et dårlig lys, få oss til å tro at de som hater Hillary Clinton eller misliker henne kan være potensielle terrorister, og de som synes det er noe som ikke stemmer med tvillingtårnenes fall da de raste sammen i 9/11-2001 de er ikke nødvendigvis voldelige, men deres mentale tilstand burde man trekke i tvil. 

 

Videre sier journalisten:
“Hovedfunnet er at et forbløffende antall kjente islamistiske terrorister er/var ingeniører eller ingeniørstudenter: Nesten halvparten av relativt mange med høyere utdannelse.Her skiller islamistene seg fra ekstremister på ytre høyre fløy, der færre har høyere utdannelse, men der juss er vanligst blant dem som har. Ingeniører er nest største gruppe.”
Vet du hva jeg har funnet ut ? At største delen av det norske pressekorpset er med på å undergrave ytringsfriheten og demokratiet, det motsatte av man kan forvente seg av dem. Ja faktisk så kan man spekulere om ikke flertallet av dem også ønsker at de levde under regimet til Hitler eller Stalin, da kunne de jo fått fri utfoldelse og legge alle hemninger til sides og dyrke hersketeknikkene sine på heltid, med andre ord de kun leve ut sin fetish til fulle.

 

“Ingenting forener ekstreme islamister, fascister og nazister så sterkt som hatet mot den homoseksuelle mannen. Homsen vekker vemmelse og truer renheten til landet, folket eller trosretningen ekstremisten vil beskytte.”
Jeg har ingenting i mot homofili, og at noen kan drepe eller utøve vold mot mennesker fordi de har en spesiell legning er utenfor min fatteevne, men igjen så er jo denne journalistens ufrivillige ironi genial, for hva er det som forener dagens pressekorps mer enn det politisk korrekte, sort/hvit og dogmatisk tenking, og hvis noen skulle forsøke å tenke utenfor boksen så vil disse bli sablet ned med propaganda og billige eller sofistikerte hersketeknikker av videreformidlerne av ferdiglagde konklusjoner. Med andre ord, de såkalte journalistene er rasister og ekstremister av verste sort, som uhindret får lov til å utøve denne rasismen og ekstremismen med myndighetenes velsignelse, da myndighetene har behov for at de som ikke er enig med dem stigmatiseres og demoniseres.

 

Og hvordan man at en journalist ikke er en journalist men viderformidler av ferdiglagde konklusjoner ? Han/hun MÅ bruke ordet konspirasjonsteoretiker, ord er som dop for dem, de er faktisk avhengig av det.
“Hva verdier angår, mener Gambetta og Hertog likhetene er så sterke at man nærmest kan snakke om «tvillinger adskilt ved fødselen»: Antimodernisme, motstand mot kulturell dekadens, strevet for renhet (religiøs, rasebetinget, nasjonal), sans for ikonografi og ulike typer overtro og konspirasjonsteorier.”

 

“Mange hater homofile. Det gjenspeiles i statistikken for hatkriminalitet over hele verden.”
Og videreformidlerne av ferdiglagde konklusjoner, hvem bærer de nag overfor ? Mot dem som tenker utenfor boksen ? De som ikke har samme politiske korrekte adferd som dem ? Hvor mange liv har pressen på sin samvittighet ? For det meste så støtter de opp om NATOs kriger som liksom skal innføre demokrati, men istedet etterlater seg hav av blod og umenneskelige lidelser for innbyggerne i landene de skulle fri fra det onde.
Dere såkalte journalister burde ta dere en titt i speilet, så vil dere se noe verre enn en terrorist, dere vil nemlig se landssvikere, løgnere, forrædere av ytringsfriheten og ødeleggere av demokratiet, og da smører jeg ikke tjukt på en gang.

Hva kan vi gjøre når et samlet Storting begår landsforræderi ?

Av Hovard Widding

Folkets selvstendighetsed av 1814 bør nå tas i bruk mot landsvikerne på stortinget. Folket har sverget på å beskytte landets selvstendighet, og det med sitt eget liv og blod, og det er selveste grunnlaget for etablering av Staten Norge og grunnloven av 1814.

Når et samlet storting så begår landsforræderi, og mot folkeviljen og grunnloven avgir suverenitet, er loven de vedtar ugyldig (ingen myndighets utøvelse er legal uten støtte i folkesuvereniteten), og de har også utløst behov for fysisk å bli fjernet av sitt eget folk noe folket er forpliktet til gjennom selvstendighetseden.

Selvstendighetseden kan du lese her: http://www.eidsvoll1814.no/?aid=9064644 

Stortinget er nå “fritt vilt”, de har innstendig bedt om avløsning, og ingen offentlig tjenestemann har adgang til å beskytte de, han skal derimot delta i pågripelsen av de om han skal unngå å måtte stå til ansvar for landsforræderi ved å beskytte de grovt kriminelle.

Retten til å fjerne egne myndigheter med makt er en eldgammel internasjonal sedvanerett som ingen politiker ved lov kan barrikadere seg mot, selv om de faktisk også prøver på det, men de lovene har heller ingen gyldighet, når hensikten er å beskytte seg selv fra straffeforfølgelse for sitt landssvik.

Retten til å gjøre opprør å fjerne egne myndigheter er ikke kun en rett, men en PLIKT, når myndighetene går mot sitt eget folk.

http://democraciaparticipativa.net/documentos-data-a-referenda/documents-in-english/other-documents/3666-the-right-of-rebellion.html 

 

 

 

Å erstatte etablerte sannheter

Å erstatte etablerte sannheter uansett hvor banale de måtte være med noe bedre og mer fornuftig vil være svært vanskelig fordi etablerte sannheter er ofte dogmatiske og låser i stor grad våre tankemønstre fast slik at vi ser kun i en retning.

Politisk korrekthet er mao praksisen som til enhver tid har minst behov for å legitimere seg fordi uansett hvor banal den måtte være så har den slått rot i vår bevissthet, og det vil være svært smertefullt å dra opp røtter som sitter dypt og hardt.

Men umulig er det ikke, faktisk så er det vel bare viljen og evnen til å se ting i mer enn bare et perspektiv som skal til slik at nye frø kan plantes og vokse seg store og sterke og overskygge det som allerede har vokst opp i fra før.

Og denne videoen viser hvordan det kan gå når det politisk korrekte vipper over i det banale, eller hvordan ennå mer absurde korrekte politiske korrektheter kan bli implementert.

Var det djevelen som skapte religionene ?

Gud og Allah kommer ikke til å holde hånda si over de kristne eller muslimene, og new agere kommer ikke til å gå over til en ny jord som er det nye himmelrike for dem som innbiller seg at de har meditert seg til en mer våken og guddommelig tilstand, for tro flytter ikke fjell, men det gjør oss dumme, late, udugelige og til et lett offer for dem som er mye smartere enn oss, og som ut til fingerspissene vet hvordan de skal manipulere oss, dvs de som har skapt religionene for å passivisere oss og som gjennom dem skaper splid.

 

For er det ikke slik at alle og en av disse trosretningene mener at de er den rette og den sanne veien til frelse, mens de andre som ikke harmoniserer med dem blir oppfattet som falske ? Så disse illusjonene som veldig mange tror på, de er hverken åndelige, gode, rettferdige eller verktøy som får noen inn i himmelen, hvis noe slikt noe i det hele tatt eksisterer. Men det de derimot er, er rasistiske organisasjoner der elitetenking ala Hitlers fascist holdning sitter i forsete, bare at det er pakket litt bedre inn slik at det ikke skal være så lett å få øye på.

Man er liksom blant de utvalgte og skal komme til himmelen fordi man tror ? Hvis det hadde eksistert en Gud så kan jeg love deg at han/hun/det hadde krevd mer enn at man bare skal tro for å slippe inn i vedkommendes rike.

Hvis Satan derimot eksisterte, så ville jeg ha veddet en god slump med penger på at her har vi arkitekten bak religionene, da det er en smart jævel med en mentalitet som uten tvil kunne klart å kokt hop en masse propaganda og eventyr som ikke leder tilbederne inn gjennom perleporten men lukt ned i selveste helvete.

Og når alt kommer til alt så har jo de som har byttet bort kunnskap mot tro innrømmet at det de ikke vet det har de ikke vondt av. Jeg er stygt redd for at de kommer til å erfare det motsatte. Katarene mente at både himmelen og helvete er her på jorden, og at det er vi mennesker selv som avgjør hvilken av de tilstandene vi vil ha her, og hvis vi ser på religionenes historie, så er det vel ikke akkurat himmelen som har fulgt med i kjølevannet av dem.