Google senteret i Skien har søkt om 860 megawatt

 

“Med et forbruk på 860 megawatt så vil datasenteret bli den største enkeltforbrukeren av strøm i hele landet” https://www.ta.no/kan-bli-norges-storste-stromforbruker-google-har-sokt-om-860-megawatt-over-fire-ganger-sa-mye-strom-som-all-industri-pa-heroya/s/5-50-1736371?fbclid=IwAR2uhKgkPvuBXzBLw_XBOFusdfYtL7yx6UrqTI3ccX_5CY4O0FuSmzGttYQ

 

 

 

Relatert og anbefalt lesing https://olehartattordet.blogg.no/googles-datasenter-blir-bygd-i-skien-men-pressa-er-tyst-som-graven.html

 

Hva er motgiften mot propaganda og indoktrinering?

Særdeles god og tankevekkende antikrigsfilm. Traileren kan sees her

 

Da jeg var yngre så trodde jeg på all propagandaen der det ble fortalt at kriger utkjempes fordi det er de gode mot de onde og at vi alltid sto på det gode sin side, enten det var gjennom nyhetene eller gjennom filmer, men etterhvert som jeg begynte å lese antikrigslitteratur og se på antikrigsfilmer, så gikk det gradvis opp for meg at det jeg tidligere hadde trodd på det var allikevel íkke så svart/hvitt og enkelt.

Ta for eksempel dessertering og ordrenekting, kan det rettferdiggjøres?

“Adlyd ingen ordre eller befaling hvis moralske konsekvenser du selv ikke kan ta på deg, bryt enhver lov som du ikke ut fra din egen moralske erkjennelse kan godta, vit at du kan bli dømt som en gemen forbryter om du aldri så meget var en lovtro embedsmann eller pliktoppfyllende soldat!” Slik lyder altså et av prinsippene som kom ut av rettsoppgjøret i Nuremberg etter andre verdenskrig.

Det er dessverre svært mange som heller ikke skjønner at det finnes samvittighetsløse individer som tjener enorme summer på krig og andre sine lidelser, der de bestikker grådige politikere for å få igjennom sine hensynsløse planer, og at det er hovedgrunnen til at kriger settes i gang.

 

“I dette og i det forrige århundre har vi opplevd gigantiske industrisammenslutninger, internasjonale gigantkonserner som vokser opp og utvisker landegrensene. De umyndiggjør de demokratiske valgte forsamlingene. Industriens profittinteresse er blitt den nye hersker. Den økonomiske makten ligger ikke vesentlig hos Stortinget eller hos kommunestyrene, men hos kapitaleierne og de private storbankene.

Byråkratene, ledet av embetsmennene danner en stor støvete hær. De velges ikke, men har ved sine posisjoner avgjørende politisk innflytelse. Stadig nye flokker også av politisk valgte slår seg sammen med støvhæren; politiske ledere byråkratiseres og fjerner seg mer og mer fra de som en gang valgte dem. Ønsket om medmenneskelighet og likhet må i vår verden skyves til side for kravet om profitt og effektivitet for kapitaleierne. Drivkraften for den enkelte blir derfor personlig vinning, personlig profitt.

Enkelte yrkesgrupper, særlig akademikere, kapsler seg inn i et ugjennomtrengelig fagspråk og upolitisk autoritet. I virkeligheten har eksperter politisk makt, eller mer korrekt: de bestikkes til å tjene kapitaleierenes særinteresser. Deres makt øker og øker etter som samfunnet blir vanskeligere å forstå for en legmann, og etter som avhengigheten av teknologi hele tiden øker. Også de militære kaller seg for en upolitisk yrkeselite Dette er en falsk og farlig myte.

Demokrati er slettes ikke et formelt valgsystem hvor avgjørelser tas av alle. Delegering av myndighet er en praktisk nødvendighet. Spørsmålet om demokrati bør overføres til spørsmålet om forsvaret tjener folkets interesser. Forsvaret tjener i dag klassesamfunnets særinteresser mot flertallet av folket, både i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv.

Det norske forsvar er ikke et nøytralt avskrekkningsapparat som bare skal beskytte oss mot eventuelle fremtidige angrep. USA fører i dag krig på mange fronter. Norge er alliert i denne krigen både millitært og økonomisk. Norge spiller på NATO`s førstedivisjonslag. NATO må sees i sammenheng med hele den vestlige verdens kapitalistiske særinteresser. Økonomisk , millitært og ideologisk. Alle disse tre faktorene kobles sammen til et totalforsvar, til et gigantisk undertrykkings apparat.”

 

Er man indoktrinert med krigspropaganda så vil dette være svært vanskelig å ta inn over seg. Jeg har som sagt hvert der selv, og det tok lang tid før det gikk opp for meg at mine antagelser om årsakene til kriger ikke er slik vi blir fortalt at de er. Og den eneste motgiften mot slik indoktrinering er å tilegne seg informasjon som går imot ens overbevisninger. 

 

“Our real enemies are not those living in a distant land whose names or policies we don’t understand; The real enemy is a system that wages war when it’s profitable, the CEOs who lay us off our jobs when it’s profitable, the Insurance Companies who deny us Health care when it’s profitable, the Banks who take away our homes when it’s profitable. Our enemies are not several hundred thousands away. They are right here in front of us” – War veteran Mike Prysner 

AMAZING SPEECH BY WAR VETERAN

 

WAR IS A RACKET by Maj. Gen. Smedley D. Butller FULL AudioBook

 

http://www.sott.net/article/315759-The-US-governments-war-against-its-own-veterans 

 

War is a racket, general Smedley Butler, full audio book

 

All Wars Are Bankers Wars [English subtitles]

 

http://www.kulturverk.com/2012/03/28/ikke-min-krig-norges-delaktighet-i-angrepskriger-og-det-tvilsomme-vi/

 

“I år har staten avvist 87 prosent av krigsveteranene som har søkt om erstatning for psykiske plager etter utenlandsopphold:

Veteraner blir ikke trodd. NERVEKRIG: Stadig færre norske krigsveteraner får erstatning for psykiske lidelser påført i utenlandstjeneste. I flere av sakene velger statens byråkrater å se bort ifra medisinske erklæringer om psykologiske krigsskader.” – http://www.klassekampen.no/article/20171207/ARTICLE/171209967?fbclid=IwAR2WObFD_wpln0ejY8potW2Ai3nLsdcUzSKfwh-vifODwH2NJ5OfAfzmbDY

 

https://frifagbevegelse.no/nyheter/gunn-og-guri-og-soldatene-6.158.246637.4e0b3568f7

 

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-04-10-krigsveteraner-bliver-syge-flere-ar-efter-udsendelse

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/dette-sviket-kan-jeg-aldri-tilgi/63506216

 

https://www.aftenposten.no/norge/i/1k1AB/Har-gatt-tom-for-penger-til-veteraner?fbclid=IwAR3DfGQpa8uwUT30MD7Wg82d8agnfk3jgvrwnE_z3E-bzf3rcciJtP4DcBU

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/07/27/195319800/stadig-flere-amerikanske-soldater-far-pavist-ptsd

 

http://www.military.com/spouse/military-life/caring-for-a-wounded-warrior-youre-fired.html

 

http://www.economist.com/news/united-states/21573984-government-failing-keep-faith-ex-soldiers-waiting-wounded

 

http://www.reuters.com/investigates/pentagon/#article/part1

 

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/10918631/Wounded-soldiers-failing-to-receive-the-care-they-are-entitled-to.html

 

https://www.nbcnews.com/news/military/ied-shockwaves-inject-hidden-damage-troops-study-claims-n29031?fbclid=IwAR1AAEE0p_r7vzISi4tQ958UGGLskcFTeNJlEbFUme2MKP8KOSqbUhSaD8k

 

https://olehartattordet.blogg.no/en-meget-god-beskrivelse-av-propaganda.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1481975488_hvis_ordreflgere_allt.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1472675549_nr_et_befal_forstr_at.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1496970207_kampen_mot_globaliseringen_utnyttelse_og_storkapitalen_var_like_tilstedevrende_i_1949_som_i_dag.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1431433512_ja_til__bruke_gift_ga.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1517089608_pentagonismen.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1441385237_den_kriminelle_global.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1453638957_usa_verdens_strste_pr.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/forskning-viser-at-de-fleste-politikere-er-psykopater.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1455044525_skru_av_fjernsynet.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1450067561_den_falske_tryggheten.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1516388831_bker_som_burde_vrt_oversatt_til_norsk.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1468365213_vre_kjre_folkevalgte_.html

 

https://olehartattordet.blogg.no/1543289304_antikrigsfilmer.html

 

 

 

 

 

Suburra, filmen som viser hvilken vei det norske politiske systemet er på vei mot

 

 

Hvis man tror at man vil få et Høyre som tjener folket bedre fordi Erna går av som leder, da kan man umulig ha noen som helst reell forståelse av dagens politiske system. For det første så vil ikke Erna forsvinne som en maktpåvirker, hun får seg jo bare en annen jobb i systemet der hun og mannen hennes kan fortsette å snylte på samfunnet. Og det kan de gjøre fordi det ikke får noen andre konsekvenser enn at Solberg må gå av som leder. Det er jo ikke noe annet enn en symbolsk straff.

Og for det andre så vil den neste lederen av partiet, som er gjennomsyret av kakistrokater, være av samme ulla som Solberg. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare Høyre, dette er den røde tråden som går gjennom alle partiene. Man kommer ikke inn i en kriminell gjeng uten å være samvittighetsløs, utspekulert, grådig og villig til å gå over lik, deriblant å kaste sine nærmeste under bussen for å nå sine mål.

Den italienske filmen Suburra fra 2016 viser på en skremmende og realistisk måte hvilket samfunn vi er på vei mot hvis ikke det politiske systemet her til lands endres til det bedre.

 

 

“Fusk med reiseregninger, misbruk av ordningen med pendlerboliger, utnevnelse av gode venner til godt betalt verv og handel med aksjer.

Lista begynner bli lang.

Vi liker å snakke om Norge som et tillits basert samfunn. At vi har politikere som er opptatt av å gjøre en jobb for fellesskapet, og som ikke søker verv for å berike seg selv.

I hovedsak er det fortsatt slik. Det store flertallet av folkevalgte, det være seg på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå, er folk som lar seg velge fordi de er opptatt av å ta et tak for fellesskapet.

Derfor er det svært alvorlig at vi de siste par årene har hatt saker som forteller en helt annen historie.

De begynte med avsløringer om at flere politikere ble tatt for å levere falske reiseregninger.

Så kom sakene om pendlerboligene, der stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer misbrukte ordningen til det som framstod som egen økonomisk vinning.

I vår kom sakene det statsrådene Anette Trettebergstuen og Tonje Brenna utnevnte nære bekjente til godt betalt offentlige verv.

Og nå sakene med kjøp og salg av aksjer.

Først forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, så mannen til utenriksminister Anniken Huitfeldt og før helga fikk vi vite at Sindre Finnes spekulerte stort i aksjemarkedet mens kona Erna Solberg var statsminister.

Summen av saker som dette er ødeleggende for folks tillit til vårt politiske system.

Stortinget er nå i gang med å innføre strengere kontroll med hvordan representantene bruker mange av de rause ordningene som omfatter alt fra reisegodtgjørelser til gratis bolig.

Det er på høy tid.

Når det gjelder økonomiske bindinger, det være seg aksjer eller andre forhold som kan gjøre stortingsrepresentanter eller regjeringsmedlemmer inhabile, er kontrollen svak og systemet langt på veg bygget på tillit til at den enkelte selv oppgir hvilke økonomiske interessen en har.

De siste avsløringene viser at det ikke er godt nok.

Det er behov for en langt sterkere kontroll med politikernes, og deres nærmeste, sine økonomiske interesser.

Sakene om aksjehandlene skal nå opp i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Komiteen skal ganske hva som har skjedd, men like viktig er det at komiteen må komme opp med et regelverk som forhindrer at noen lignende gjentar seg.

Når det gjelder aksjer burde løsningen være enkel. Så lenge du er regjeringsmedlem eller stortingsrepresentant kan du ikke eie enkeltaksjer. Det kan heller ikke dine aller nærmeste.

Det er ingen menneskerett å kunne operere i aksjemarkedet. Det finnes en rekke yrkesgrupper som ikke har anledning til å handle enkeltaksjer.

Nå er tiden inne for at det forbudet også blir gjort gjeldende for våre fremste folkevalgte og de som står dem nærmest.” https://www.smp.no/meninger/leder/i/5Bq8GK/tillit-maa-erstattes-med-langt-strengere-kontroll

 

 

 

App som viser om det er insekter i maten du kjøper

 

Denne appen kan man bruke for å sjekke om det finnes innsekter i mat.

“Insektskanner-appen er et uunnværlig hjelpemiddel for alle som ønsker å sikre at maten er fri for insekter. Ved hjelp av skanneren kan du raskt og enkelt sjekke om en matvare kan inneholde insekter uten å måtte åpne den eller gjøre omfattende undersøkelser.

Appen bruker en omfattende database med tusenvis av matvarer for å gi deg nøyaktig informasjon.

Brukergrensesnittet er designet for å være enkelt og intuitivt slik at alle enkelt kan bruke appen. Enten du er vegetarianer, kjøttspiser eller rett og slett en som ikke vil spise insekter – insektskanner-appen er et uunnværlig hjelpemiddel når du skal handle.

Ved hjelp av appen kan du raskt og enkelt sjekke om en matvare kan inneholde insekter. Skanneren oppdager alle slags insekter som kan bli behandlet i mat. Uansett om du kjøper mat i supermarkedet, i helsekostbutikken eller på nett – insektskanner-appen er alltid ved din side.

Så ikke nøl lenger og last ned insektskanner-appen i dag for å sikre at du bare spiser mat som er fri for insekter.”

Father, hjerteskjærende god film med Anthony Hopkins som får demens

 

“The Father fra 2020 med Anthony Hopkins i hovedrollen handler om en problemstilling mange kan relatere seg til, og har en realistisk tilnærming til demens som anerkjenner både smerten og kjærligheten man føler overfor en forelder som er i ferd med å bli borte.”

Fantastisk hjerteskjærende god film som burde være en del av undervisninga til alle som utdanner seg innenfor helsevesenet, og også alle andre, for dette er noe vi alle kan komme til å oppleve en dag, både med foreldre og det kan ramme oss selv.

 

 

Google får lov til å bygge datasenter i Skien, Norgesdemokratene er de eneste som er i mot

 

Da har politikerne i Skien avgjort at Google får lov til å bygge datasenter på Gromstul. Dvs at om ikke mange åra så kommer strømprisene i Grenland til å øke astronomisk, der det også vil bli behov for en stor vindpark i Skien, som Arbeiderpartiet og Høyre vil gå fullt inn for:

“Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Odin Adelsten Bohmann, sier at de er positive til mer kraftutvikling, også vindkraft. Høyres ordførerkandidat i Skien, Marius Roheim Aarvold, ønsker Google hjertelig velkommen. Han åpner for at det etableres vindparker i Skien for å skaffe mer kraft til blant annet det planlagte datasenteret. – Vi trenger mer kraft og er åpne for alle former for fornybar energi. Vi mener vi må se hvor det er mulig å plassere vindparker i Skien.”

Og det eneste partiet I Skien som klart og tydelig sier at de er i mot datasenteret og vindparker er Norgesdemokratene.

 

Anbefalt og relatert lesing: GOOGLES DATASENTER BLIR BYGD I SKIEN, MEN PRESSA ER TYST SOM GRAVEN

Kramer vs Kramer, en tidløs klassiker som er like aktuell i dag som i 1979

 

Har akkuratt sett Kramer mot Kramer på nytt. Første gangen jeg så filmen var i 1985 for 37 år siden, da var jeg 15 år gammel. Likte filmen svært godt da også, og den har ikke tapt seg på de årene, tvert i mot så er den bedre enn første gangen jeg så den, og det er ikke ofte man opplever med filmer man tar en reprise på.

Slike filmer kan gjerne bli klisjeaktige, men i Kramer mot Kramer så finnes det ikke et fnugg av klisjer. Historien, samspillet mellom skuespillerene, regien, musikken, location, alt er perfekt. Og det å se at begge foreldrene til slutt har barnet sitt beste i tankene, det er rett og slett bare hjerteskjærende vakkert. En tidløs klassiker du BARE MÅ få med deg.

“I filmen møter vi Joanna Kramer (Meryl Streep), en avgangselev ved Smith College, som er en hjemmeværende mor for hennes sønn Billy (Justin Henry). Hun føler seg fanget i husmorrollen og er avvist av sin mann Ted (Dustin Hoffman). Derfor bryter Joanna ekteskapet for å «finne seg selv».

Ted, som har fokusert på sin karriere innen markedsføring, blir sjokkert over Joannas beslutning og blir tvunget til å ta seg av Billy på egen hånd. Med hjelp fra naboen og Joannas venn, Margaret Phelps (Jane Alexander), begynner Ted å skjønne hvorfor Joanna forlot ham. I prosessen blir han også mer deltakende i sin sønns oppdragelse enn i jobben (som han til slutt mister).

Omtrent ett år etter å ha forlatt ham returnerer Joanna til New York for å kreve Billy tilbake. En rettssak om hvem som skal få foreldreretten oppstår.”

Kilde Wikipedia