Lær om narsissisme og psykopati gjennom film # 1

 

Man kan lære mye om psykopati og narsissisme gjennom teori da det finnes store mengder litteratur og artikler om emnet, men har man ikke vært utsatt for og erfart dem i det virkelige liv, vil teorien komme til kort. Men det finnes måter du kan studere dem og deres adferd på uten at du behøver å ha nærkontakt med dem, nemlig via det hvite lerret.

Det er laget veldig mange gode filmer der narsissister og psykopater blir fremstilt troverdig. I mange av dem er også skuespillerne så overbevisende at man skulle tro at de var karakteren de spilte, og det er nettopp filmer av en slik art som kan gi oss et godt bilde på hvordan de oppfører seg i virkeligheten, og som kan gjøre oss i stand til å avsløre dem før de får gjort alt for stor skade.

Og de som har vært utsatt for slike individer og deres mishandling vil selvfølgelig kunne kjenne seg igjen i slike filmer og bruke dem som referanser slik at de kan gjøre seg bedre forstått overfor dem som ikke forstår. Det visuelle er i mange tilfeller mye mer effektivt enn en muntlig overlevering.

Filmer av en slik art kan brukes som case-studier der studenter, fagfolk og andre kan drille hverandre for å få en dypere forståelse av hvordan psykopati og narsissisme arter seg. Filmene vil også gi innsikt i

Dette er hovedtemaet Anita Sweeney og jeg tar opp i vår nyeste bok Opplev narsissisme & psykopati på film som du blant annet kan bestille her [email protected]

0 kommentarer

Siste innlegg