Ja vi vil kneble ytringsfriheten

Det er trasig når hersketeknikker blir sett på som dokumentasjon, og man skulle tro at både journalister og redaktører visste noe om det og slo hardt ned på det når det ble brukt, men slik er det ikke. Faktisk så er media storforbrukere av hersketeknikker. Man kan trekke to konklusjoner ut i fra denne artikkelen i Telemarks Avisa der Eggen og Færseth får komme til ordet der de hemningsløst bruker manipulasjonsteknikker som argumenter.

Den ene konklusjonen er at den som har tillatt at makkverket har kommet på trykk er dum som et brød og ikke vet noe som helst om hersketeknikker, noe som ikke er ulogisk da det sannsynligvis er minstekravet for å være redaktør i en avis i dag. Den andre konklusjonen er at vedkommende som lot dette komme på trykke visste meget godt hva han eller hun gjorde, noe som gjør vedkommende til en utspekulert ryggløs sleiping, noe som også  er et krav for å jobbe i media i dag. Personlig så går jeg for den siste konklusjonen.

Her er artikkelen jeg sikter til:
http://www.ta.no/nyheter/article7679592.ece


Man kan jo undre seg om ikke en som jobbet i bank har mer kompetanse på dette området enn både Eggen og Færseth til sammen, men skulle det allikevel være slik at Færesth og Eggen er de som har gått dypest inn i dette og at de er de beste ekspertene her i Norge så kunne de kansje gått litt dypere inn i materien og svart på disse spørsmålene her 
http://olehartattordet.blogg.no/1414183860_dette_er_grunnen_til_.htmli stedet for å generalisere ? Mange lurer nok på om man kan få litt mer utfyllende svar istedet for bare å si Bortsett fra at disse «suvereningene» ikke vil betale regningene sine, handler dette om et stort antall konspirasjonsteorier: Som at folket er blitt løyet for, og at det er andre krefter en den lovlig valgte regjeringen som styrer landet. Disse folkene forholder seg ikke til en hellig bok. De henter biter her og der. Det er en form for klipp- og lim-ideologi, sier Eggen, som ønsker å informere offentligheten om hvilke ideer som vokser i det norske samfunnet.”

men samtidig så er det kansje også endel som er engstelig for å virke dumme når de vil ha noe mer utdypende svar, men det er det ingen grunn til å være, for stiller man ikke de riktige spørsmålene så vil man heller ikke få de riktige svarene.

Jeg vet ikke om disse spørsmålene til banken er relevante, jeg har satt meg litt inn i dette, men ikke så godt som Eggen og Færseth  gir inntrykk av å ha gjort eller som Ingunn har gjort. Derfor så regner jeg med at det ikke vil være noe problem for hverken Eggen eller Færseth å komme med konkrete svar på de spørmålene som står  i bloggen min over her, slik at vi en gang for alle kan sette en slutt strek over dette potensielle farlige tullet de mener Ingunn holder på med.

Ser man på forklaringen Eggen gir her: “Sjefskurken bak denne banksvindelen er Vatikanet, fastslår Røiseland og Broch. Her trekker de linjene tilbake til et kupp fra Vatikanet for flere hundre år siden, som har ført til at vestlige nasjoners finansvirksomhet styres etter «maritim lov», i prinsippet et handelsreglement.Eggen fortsetter: Fødselsattesten din er bokstavelig talt et fraktbrev, der lasten blir veid, målt og taksert, slik man gjør det i internasjonal skipshandel. Du er en handelsvare, eid av staten, mener «suvereningene».                   

Hvis man ser på spørsmålene i bloggen min, så bli man vel neppe noe klokere av det Eggen sier over her ? Hvis man står fram som ekspert, så må man vel også kunne forlange at eksperten skal kunne bevise sin påståtte ekspertise, hvis ikke så har man jo ikke med en ekspert å gjøre, men heller med en som later som han/hun er det.

“Er det etisk riktig å inspirere folk til å ta avgjørelser som er skadelige for dem selv?” Er det flere saker Eggen er engasjert i der folk inspirerer andre til å ta avgjørelser som er skadelige for dem selv ? Eller er det bare Ingunn og denne “fanatiske” gruppen med konspirasjonsteoretikere som snart kan vokse til en enorm hær og ta over landet som engasjerer ? Er det av engstelse for at andre skal lide økonomisk ruin og fordi han er så medmenneskelig at han engasjerer seg?

Jeg vil jo heller påstå at fanatiske medlemmer og ansatte i HEF er en mye større trussel enn det Ingunn og de påståtte tre, fire hundre “fanatikerne” som liksom skal holde til rundt om i landet er. Bare ta en titt her, men er du fanatisk medlem eller ansatt i HEF så er det sannsynligvis best å ungå disse artiklene, men skulle du driste deg til å ta en titt på dem så er det jo godt å vite at kognitiv dissonans er noe man kan ty til i nøden når det hele blir for traumatisk. 

Torkel Brekke, professor i religionshistorie:  “Som forsker har jeg vært i kontakt med HEF i mange år. Jeg har lenge reagert på hvordan personer i ledelsen og deler av medlemsmassen retter et veldig sinne mot religion, og spesielt kristne miljøer i Norge. På Litteraturhuset møtte jeg dette igjen. Jeg oppfatter dem som smålige, og synes de mangler ydmykhet. Jeg har forsket på fundamentalisme, og det er betydelige miljøer av intolerante kristne i Norge, men samtidig synes jeg også at det er langt flere åpne og ydmyke mennesker i kristne miljøer enn det jeg ser i HEF.”
“HEF fremstår selv som en religiøs sekt, ifølge religionshistorikeren.
De prøver å fremstille seg som et nøytralt alternativ, i motsetning til religion, som fremstilles som det som er fjernt fra det nøytrale og naturlige. Men man må for all del ikke tro at bare man blir kvitt religion, så er man tilbake til start, der bare det som er riktig og nøytralt står igjen. Men den selvrefleksjonen mangler hos HEF. De har et naivt, gammeldags positivistisk verdensbilde, med veldig klare og ureflekterte oppfatninger av hva det er som er nøytralt.”                      
http://www.vl.no/samfunn/humanetikere-er-parasittiske-1.67263

 

http://newsvoice.se/2012/02/02/humanisterna-och-antihumanistrorelsens-historik-en-ulv-i-faraklader/

 

http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/ess-mainmenu-57/politik-mainmenu-106/11250-rashygien-och-vetenskap-som-religion-humanistroerelsens-historia

 

“Suvereningene er ikke helt harmløse sier Eggen, og i neste åndedrag sier han “Jeg har ingen grunn til å tvile på at «suvereningene» står for fred og kjærlighet i Norge. Men, erfaringsmessig har ulike grupperinger som bekjenner seg til denne type tankegods, tydd til vold, svarer Eggen.”                                                            Personer som Eggen da, som ivrer for innstrammingen ytringsfrihet og restriksjoner for dem som ikke har samme virkelighetsoppfattelse som han, kan vi finne personer som han tilbake i tid som vi kan sammenligne han med, som også hauset opp faren rundt grupper og individer som i grunn ikke var farlige, men som ble ansett som truende fordi de utfordret makten, til og med på fredelig måte ? Og hvis så er tilfelle, burde man ikke da bli mye mer skremt av hans autoritære tone og heksejakt på annerledestenkende enn man blir redd for Ingunn og hennes likesinnede ? Burde staten eller for den saks skyld, den/de Eggen og Færseth mener er potensiell farlige, arresteres, ikke fordi de har gjort noe ulovlig eller fælt, men fordi de kansje kan komme til å gjøre noe farlig ? Hmmm, er ikke dette totalitære tanker, var det ikke Hitlers nazi Tyskland og Stalins kommunist Sovjet som forholdt seg slik til dissidenter ? Er det dette Eggen og Færseth higer etter ?

Eggen fortsetter: ” Du har reagert på TA og Vardens dekning av Røiseland? “
Dette er ikke en affære som roper på koseintervju. Personlig synes jeg dette er for creepy til å framstille det som fargerikt. Her burde pressen vurdert dekningen opp mot hva Vær varsom-plakaten sier om å beskytte personer mot seg selv, sier Eggen.”

Skal jeg være ærlig så synes jeg Eggen sine uttalelser er pokker så mye mer creepy enn “kose intervjuet” med ingunn er.

Og så har vi Færseth da:
Disse menneskene, de «suverene borgerne», er en del av en ideologisk strømning med opphav i amerikanske høyreekstreme miljøer. I dette miljøet, hvor Røiseland er en sentral skikkelse, er det et møte mellom nyreligiøse verdier og konspirasjonsteorier, der denne interessen for «suveren borger»-ideologi er foreløpig siste utvikling. Og dette har tatt av det siste året, sier han.”
Finn hersketeknikkene, jeg tror det skal være mulig å gjøre det med bind for øynene

“Et kjennetegn ved disse menneskene, påpeker han, er at de er svært åpne og til dels ukritiske for det de får servert fra «sine egne», samtidig som de er svært skeptiske til «mainstream»-media og vitenskap. Dermed har de lett for å tro på ting som avvises av «systemet», ifølge Færseth.”

Finnes det noen reelle grunner til å være noe skeptisk til vaksiner mon tro ?

 

Korrupt forskning i Norge

http://olehartattordet.blogg.no/1425219971_korrupt_forskning.html

 

Trøndere får 3,2 millioner etter vaksinetabbe http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article7920995.ece

 

Vaksine-troverdighet i grus http://www.forskning.no/artikler/2010/juni/252809

 

Narkolepsi kom som en bombe på alle fagfolk http://www.aftenposten.no/nyheter/–Narkolepsi-kom-som-en-bombe-pa-alle-fagfolk-7254351.html#.UeG8-Y30GSp

 

Vaksineprodusent forlangte ansvarsfritak http://www.dagbladet.no/2009/08/08/nyheter/svineinfluensa/innenriks/utenriks/epidemi/7566254/

 

THE VACCINE EXPERIMENT – In The Service of Good, Pt 1 of 4 https://www.youtube.com/watch?v=H6JiUwkrTNk 
 

Samtidig som norske myndigheter utbetalte erstatninger til vaksineofre i Norge, anbefalte Folkehelseinstituttet at vaksinen ble brukt på barn på New Zealand. Det er å utsette hundretusenvis av små barn for et gigantisk eksperiment. Jan Helge Solbakk, professor i medisinsk etikk.  http://www.skup.no/metoderapporter/2006/2006-25%20Vaksineeksperimentet.pdf

 

 

 Dokument 2 Et løfte om beskyttelse del 1 av 3 https://www.youtube.com/watch?v=9dUCdUi1v8c

 

Å selge sykdom http://tidsskriftet.no/article/3175102

 

Health Canada Refusing to Release Glaxo`s Dirty Secret http://fiddaman.blogspot.co.uk/2014/06/health-canada-refusing-to-release.html

 

Where Conservative Skepticism Falls Short http://www.americanthinker.com/2014/06/where_conservative_skepticism_falls_short.html           

 

Folkehelseinstituttet løy om risiko http://www.nettavisen.no/1390507.html

 

http://tidsskriftet.no/Innhold/Nyheter/2014/August/Legemiddelreklamen-forteller-halvsannheter

 

YouTube Bayer s HIV medicine scandal https://www.youtube.com/watch?v=6ue87cmNiJI

 

NPE – Pandemrix: 135 millioner i erstatning Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har hittil utbetalt 135 millioner kroner i erstatning til personer som har fått skader etter å ha fått vaksinen Pandemrix…

 

 

http://www.webforumet.no/nytte/hpv-vaksine-har-gjort-var-datters-liv-til-et-helvete/

 

 

http://forskning.no/forebyggende-helse-kreft-vaksiner-stub/2008/02/skeptisk-til-vaksine-12-aringer

 

http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/–Honorar-til-forskningssjef-er-korrupsjon-2197956.html

 

 

http://www.aftenposten.no/kultur/-Forskerne-ma-jobbe-som-selgere-7704618.html

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3362096.ece

 

http://www.nrk.no/ytring/det-du-ikke-vet_-kan-skade-1.11939873

 

http://www.bt.dk/danmark/400.000-piger-i-fare-hpv-vaccinen-kan-give-alvorlige-bivirkninger

 

 

http://politiken.dk/indland/ECE97408/laeger-toer-ikke-tage-influenzavaccine/?fb_action_ids=353230734855515&fb_action_types=og.recommends

 

 

http://www.b.dk/nationalt/forskere-fraraader-influenzavaccine

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/fikk-betalt-av-vaksineprodusent/a/167501/

 

Medisinprofessor Ole-Erik Iversen gir myndighetene råd om
bruken av vaksine mot livmorhalskreft. Samtidig betaler
legemiddelgigantene Merck og GSK ham for å utvikle disse
vaksinene.”  
http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/artikkel.php?id=5001070046297&tag=item&words=ole%3Berik%3BIVersen

 

 

Og finnes det noen reelle grunner til å tvile på vitenskapen og legemiddelindustrien da ?

Medicinalindustriens forskningsfusk og de købte læger  http://videnskab.dk/kultursamfund/medicinalindustriens-forskningsfusk-og-de-kobte-laeger

 

Pharmaceuticals: A market for producing ‘lemons’ and serious harm, analysis finds http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100817111825.htm

 

Side Effects: A Prosecutor, a Whistleblower, and a Bestselling Antidepressant on Trial             http://www.amazon.com/Side-Effects-Whistleblower-Bestselling-Antidepressant/dp/1565125533

 

Korrupt forskning kan skade folkehelsen http://tidsskriftet.no/article/1268703

 

Knytter antipsykotika til økt dødelighet http://www.dagensmedisin.no/nyheter/knytter-antipsykotika-til-okt-dodelighet/

 

Topadvokat: Dødsfald er en firmahemmelighed. Det skal være en hemmelighed, når patienter dør af ny medicin, mener en af verdens største pilleproducent  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2115713.ece

 

NEJM editor: No longer possible to believe much of clinical research published? http://ethicalnag.org/2009/11/09/nejm-editor/

 

How Pharmaceuticals Came To Be The 4th Leading Cause Of Death In Americahttp://www.realfarmacy.com/how-pharmaceuticals-came-to-be-the-4th-leading-cause-of-death-in-america/#ixzz39Q9lvpjb

 

Escalating criminal and civil violations: pharma has corporate integrity? Not really http://www.bmj.com/content/347/bmj.f7507

 

Drugs companies ‘routinely withhold results of medical trials’ from doctors, researchers and patients                                    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/drugs-firms-routinely-withhold-results-of-medical-trials-from-doctors-researchers-and-patients-9035740.html

 

Styrt forskning.

Metoderapport til SKUP av John Hultgren og Ingeborg Moe http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.skup.no%2FMetoderapporter%2F2010%2F05-Styrt_forskning.pdf&h=DAQFu23bG

 

Eli Lilly, Takeda face fine of $9 billion http://news.yahoo.com/video/eli-lilly-takeda-face-fine-182300174.html

 

GlaxoSmithKline fined $3bn after bribing doctors to increase drugs sales. Sales reps in the US encouraged to mis-sell antidepressants Paxil and Wellbutrin and asthma treatment Advair http://www.theguardian.com/business/2012/jul/03/glaxosmithkline-fined-bribing-doctors-pharmaceuticals

 

How Does Big Pharma Work? http://www.drugwatch.com/manufacturer/

 

Harvard Medical Students Rebel Against Big Pharma Ties http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/04/18/Harvard-Medical-Students-Rebel-Against-Big-Pharma-Ties.aspx

 

The unholy alliance between Big Pharma and the medical profession http://www.kevinmd.com/blog/2012/05/unholy-alliance-big-pharma-medical-profession.html

 

Science Fraud https://explorable.com/science-fraud

 

How Corporations Corrupt Science at the Public’s Expense (2012)  http://www.ucsusa.org/scientific_integrity/abuses_of_science/how-corporations-corrupt-science.html

 

http://sciencecorruption.com/

 

Kendt psykiater betalt af pille-industrien http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.mx.dk%2Fnyheder%2Fdanmark%2Fstory%2F29999804&h=5AQEzpzSY

 

“Of the 170 DSM panel members 95 (56%) had one or more of the eleven financial links to a company in the pharmaceutical industry.” http://www.tufts.edu/~skrimsky/PDF/DSM%20COI.PD

 

A Comparison of DSM-IV and DSM-5 Panel Members’ Financial Associations with Industry: A Pernicious Problem Persists http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi/10.1371/journal.pmed.1001190

 

How the medical profession turned normal aging into a disease
Read more: 
http://www.businessinsider.com/saving-normal-by-allen-frances-excerpt-2015-2#ixzz3ZvqNL9Ab

 

http://tidsskriftet.no/Innhold/Nyheter/2014/August/Legemiddelreklamen-forteller-halvsannheter

 

 

http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/–Honorar-til-forskningssjef-er-korrupsjon-2197956.html

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/neurontin-sakene/det-er-svindel-og-kriminell-virksomhet/a/10121494/

 

http://abc7chicago.com/news/glaxosmithkline-fined-$4888m-for-massive-bribery-network-/316390/

 

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/legens-ord-avgjor-medisin-effekt/

 

http://www.livescience.com/8365-dark-side-medical-research-widespread-bias-omissions.html

 

Reporting bias in medical research – a narrative review http://www.trialsjournal.com/content/11/1/37

 

 

http://www.washingtonpost.com/business/economy/as-drug-industrys-influence-over-research-grows-so-does-the-potential-for-bias/2012/11/24/bb64d596-1264-11e2-be82-c3411b7680a9_story.html

 

 

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/11/lies-damned-lies-and-medical-science/308269/?single_page=true

 

 

Why Most Published Research Findings Are False

http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.0020124

 

 

http://www.nature.com/news/beware-the-creeping-cracks-of-bias-1.10600

 

http://videnskab.dk/kultur-samfund/medicinalindustriens-forskningsfusk-og-de-kobte-laeger

 

http://www.amazon.com/The-Noble-Lie-Scientists-Answers/dp/0470072776

 

http://www.washingtonpost.com/business/economy/as-drug-industrys-influence-over-research-grows-so-does-the-potential-for-bias/2012/11/24/bb64d596-1264-11e2-be82-c3411b7680a9_story.html

 

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/11/lies-damned-lies-and-medical-science/308269/?single_page=true

 

http://www.scientificamerican.com/article/how-drug-company-money-undermining-science/

 

http://www.ahrp.org/cms/content/view/632/9/

 

 

Jeg vet ikke jeg, om man er dum eller naiv når man påstår at mediene ikke lyver, men ekspert kan man neppe kalles med en slik tro:

When news lies http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1590790731

 

 

Bias http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=455986

 

 

Når kildene byr opp til dans http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=92578

 

 

News and culture of lying http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0684863642

 

 

Dial M for Murdoch: News Corporation and the Corruption of Britian http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0399162631

 

Medias påvirkningskraft, fokusering og informasjonskløft  http://www.youtube.com/watch?v=10SDSIkTwUM

 

 

https://www.ark.no/ark/boker/Slapgard-Sigrun-Krig-og-logn-drama-i-ti-akter-9788205316324#.VFwKrfmG_To

 

Wrong http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5065663

 

“De er svært aktive på nettet, og diskusjonene som føres internt i miljøene bidrar til å skape en grobunn for farlige tanker, sier Færseth.”
Ehh, er dette noe Færseth antar eller er han tilstede i disse interne miljøene ? Hvis han ikke er det, hvordan kan han da vite noe om disse diskusjonene ? Har han paranormale evner kansje som gjør han istand til å lytte til disse diskusjonene som skaper grobunn for farlige tanker ? Jeg vil jo heller si at det er mye mer skummelt at en voksen mann påstår at disse diskusjonene finner sted uten å kunne dokumentere dem, atpåtil hos en mann som sverger til vitenskapen og dens ufeilbarlighet. Hvis jeg sier at jeg vet at den og den eller de og de diskuterer noe internt som skaper grobunn for farlige tanker, er da mine påstander det samme som dokumentasjon ?

Færseth mener det er svært uheldig at Røiseland ved en rekke anledninger har fått en talerstol gjennom TA. 

Igjen, hva er mest ubehagelig, Ingunn sine uttalelser eller en som vil kneble ytringsfriheten, ikke fordi noe reelt har oppstått, men fordi noe kan komme til å oppstå, mao du er skyldig fordi du blir mistenkt i å begå en kriminell handling i fremtiden, og ikke fordi du har begått en reell forbrytelse. Dette er det det kan se ut til at våre to “eksperter” promoterer over her. Færseth tror vi nå er på vei inn i et farligere landskap. Hvis jeg skal komme med min ekspert uttalelse, siden alle andre er igang med sine, så vil jeg bare si at når pseudo eksperter tilegner seg autoritet fordi folk flest, ikke en gang journalister klarer å se forskjell på fakta og hersketeknikker, da må jeg bare si meg enig med Færseth, at ja, da er vi på vei inn i et farlig landskap.

0 kommentarer

Siste innlegg