Hvordan ville verden vært uten Human Etisk Forbund ?

 

“Ingen liker å bli lurt er en kampanje mot klarsynte, alternativmedisinere, krystallhealere og andre som utnytter folks tvil, sorg og håp med grunnløse påstander. 

Det er mange der ute som prøver å fortelle deg hvordan ting egentlig henger sammen og hvordan du egentlig bør leve livet ditt. Felles for mange av disse er at de ikke kan dokumentere det de påstår. Evnen til å tenke kritisk og å stille spørsmål er det beste middelet mot å bli lurt.

Initiativtaker er Human-Etisk Forbund.

Human-Etisk Forbund er en humanistisk livssynsorganisasjon med  78 000 medlemmer og ca 120 lokallag. Humanismens utgangspunkt er menneskets ukrenkelighet. Hvert enkelt menneske er like mye verdt, og skal ha like muligheter til å utvikle seg, til å gjøre ansvarlige valg. Når samfunnet beveger seg i en retning der flere blir lurt eller utnyttet, må vi si ifra.

Vi mener det er hvert enkelt menneske sitt ansvar for å stå opp mot tankeløsheten, og for å stå opp for dem rundt seg. Hvert enkelt menneske har et ansvar for sine egne handlinger, samtidig er det et stort ansvar å skulle tenke selv. Det ansvaret må vi ta. For oss selv, og for hverandre.”

https://www.facebook.com/ingenlikerablilurt?fref=ts

Det er mange der ute som prøver å fortelle deg hvordan ting egentlig henger sammen og hvordan du egentlig bør leve livet ditt. Felles for mange av disse er at de ikke kan dokumentere det de påstår. Evnen til å tenke kritisk og å stille spørsmål er det beste middelet mot å bli lurt.”

 

Evnen til å tenke kritisk er uten tvil bra, men når den evnen transformeres til autoritært formynderi, der latterliggjøring og hersketeknikker brukes som verktøy for å overbevise oss eller skremme oss til å godta omvenderens sannheter, da har man ikke lenger med kritisk tenking å gjøre, men fanatisme. Fanatikere forstår ikke selv at de er fanatikere, fordi de er overbevist om at den virkeligheten de oppfatter som sann, det er den eneste ene,  alt annet er vranglære. Siden fanatikere ikke har selvinnsikt som gjør dem i stand til å forstå hva de holder på med, så vil de overfor ikke fanatikere avsløre seg forholdsvis raskt.

 

I diskusjonsforum på nettet operer de slik: Det er som regel en anfører som har en hoveduttalelse, som disiplene omskriver et visst antall ganger slik at det skal være et skinn av nye uttalelser og meninger. De laveste nede på rangstigen, får lov til å komme med åpenlys sjikane slik at de på toppen ikke skal behøve å være ansvarlig for slik retorikk, men de irettesetter heller ikke slik sjikane, da de selv driver med det, bare på en mer subtil måte. 

 

Hvis man motsier dem, så er man dum, konspirasjonteoretiker,vaksinemotsander, høyreektremist, eller man kan bare putte alt i en sekk og bruke samlebegrepet alternativ. Dette er en bevisst strategi for å nedgradere troverdigheten til den/de som opponerer mot de såkalte skeptikerne. Man kan bli skeptisk mot de såkalte skeptikerne av mindre.

 

Skulle disse såkalte skeptikerne, som heldigvis ikke har noe annet enn tastatueret som våpen, bli konfrontert med noe de ikke kan tilbakevise, så skifter de strategi og tar på seg offerrollen, for å vekke medynk. 

 

“Vi mener det er hvert enkelt menneske sitt ansvar for å stå opp mot tankeløsheten, og for å stå opp for dem rundt seg. Hvert enkelt menneske har et ansvar for sine egne handlinger, samtidig er det et stort ansvar å skulle tenke selv. Det ansvaret må vi ta. For oss selv, og for hverandre.”

 

Dette er jo formulert på en slik måte at man skulle tro at man blir oppfordret til å ta ansvar for egen tenking, men ser man på hva HEF sier og hva de faktisk gjør burde det stått: Alle som tenker utenfor HEF sine rammer tenker ikke riktig, derfor så må alle som ikke tenker slik få hjelp av HEF. Når man blir påtvunget meninger, så har man ikke med noe humant eller frivillig å gjøre, da er det autoritært. 

 

“Human-Etisk Forbund er en humanistisk livssynsorganisasjon med  78 000 medlemmer og ca 120 lokallag. Humanismens utgangspunkt er menneskets ukrenkelighet. Hvert enkelt menneske er like mye verdt, og skal ha like muligheter til å utvikle seg, til å gjøre ansvarlige valg. Når samfunnet beveger seg i en retning der flere blir lurt eller utnyttet, må vi si ifra.”      

 

Hvor mange har dødd som direkte årsak av medikamenter produsert av legemiddelindustrien og hvor mange har mistet livet som årsak av alternativ behandling ? Hvorfor kan ikke disse to leve ved siden av hverandre og utfylle hverandre ? ” Hvert enkelt menneske er like mye verdt, og skal ha like muligheter til å utvikle seg, til å gjøre ansvarlige valg.” Ja vel, hva med mennesker som mener noe annet enn det som de som mener de er ekte humanetikere gjør da ?

 

Mener Humanetisk forbund at man ikke kan ta riktige valg på egenhånd ? At det er nødvendig med hjelp fra dem for å komme på rett spor ? Siden Humanetisk forbund er så opptatt av samfunnet skal bevege seg i riktig retning, burde de ikke da først og fremst finne ut hva som er årsaken til at samfunnet beveger seg i feil rettning. Hva med å sette søkelyset på psykopati ? ( her er alt du trenger for å gå i dybden på psykopatitemaet https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4176944832923&set=a.3042390309769.155835.1563436195&type=1&theater ) Hvis psykopater har politisk,  finansiell kontroll og kontroll over media, så er det vel kansje ikke så rart i at verden har sporet av, men hei det er klart det at det finnes jo ikke noe verre en alternativ behandling .

 

At mennesker knapt har noe å spise flere steder i verden, at folk dauer som fluer i kriger, at økonomien går ad dundas i flere og flere land, at flere og flere mister jobbene sin pga at maskiner overtar, eller at de rikere blir rikere og de fattigere blir fattigere, eller at korrupsjon og kameraderi bare øker og øker og at politkerne er mer interessert i å mele sin egen kake enn å tjene folket for å nevne noen betente temaer, det er ikke noe Human etisk forbund mener det er viktig å sette fokus på, men alternativ behandling og ytringer som ledelsen i Human etisk forbund ikke liker, det er det verdt å bruke tid og penger på. Hvor humant er det og hva har det resultert i? De som sitter i ledelsen av Human etisk forbund virker hverken empatiske, ydmyke eller opptatte av å forandre verden til et bedre sted, derimot,så skal man ikke være veldig god menneskekjenner for å oppdage høy på pæra mentalitet, egoisme, jeg vet best holdning, og null respekt for andre som ikke har samme livssyn som dem. 

“Formyndermennesket er en menneskeart som uten hensyn til variasjon i forhold til rase, farve, religion eller livsanskuelse  ser sin høyeste glede i å bestemme over andre menneskers tankeliv, lesning, ytringer og livsanskuelse. Som det fremgår av betegnelsen, ser formyndermennesket sin høyeste lykke, og dessuten sin aller største dyd, sin moralske overlegenhet i dette: å formynde andre. Formyndermennesket vet bedre enn vi selv, hva som er til vårt eget beste, derfor vil han bestemme over oss, for å hjelpe oss. Formyndermennesket har selv den eneste rette, sanne tro og innsikt: de som mener noe annet er anarkister, nihilister, eller rett og slett uvitende, tåpelige og umoralske barn, som formyndermennesket må formynde.

Formyndermennesket drives aldri av maktsyke eller andre slette motiver, når de vil ha makt over oss. Formyndermennesket har bare gode motiver. Det er vi som har slette motiver. Formyndermennesket vet det rette. Alt hva vi vet, er galt. Derfor er det en plikt for formyndermennesket å formynde oss, ellers ville vi i vår formørkelse, umoral og uvitenhet daglig skade oss selv. Formyndermennesket frelser oss hver time på dagen. Og fordi formyndermennesket alltid har rett, alltid vet alle ting bedre enn oss som er små, tåpelige og umoralske, er formyndermennesket forpliktet til å prøve å skaffe seg makten over oss.”  Jens Bjørneboe  http://olehartattordet.blogg.no/1447446655_om_formyndermennesket.html

 

Ville samfunnet tatt et steg tilbake hvis HEF opphørte å eksisterer ? De som jobber der og tjener penger, ville nok synes det, og muligens deres indoktrinerte disipler, men vi, oss andre som faktisk klarer å tenke for egen maskin, og som ikke har behov for å få tredd meninger over hodene våres, ville vi savnet det ? Neppe.

Ta en tur inn på gruppen Ingen liker å bli lurt, så kan du selv bedømme om det jeg skriver over her stemmer.

https://www.facebook.com/ingenlikerablilurt?fref=ts og mens du er der inne, så kan du jo se hva de sier når jeg spør om de kan dokumentere at Ingen liker å bli lurt sin opprettelse har økt kritisk tenkning hos dem de mener ikke kan tenke kritisk og hvordan de evt har utført slike undersøkesler https://www.facebook.com/ingenlikerablilurt/posts/752066891499790 Slik statistikk og undersøkelser er tydeligvis irrelvant for Ingen liker å bli lurt establisamentet, for det finnes ingen statistikk eller målinger på hva slags holdningsendringer ILÅBL har fått til, men deres kranglelyst og drittslenging overfor dem som ikke har samme virkelighetsoppfattelse som dem, den dokumentasjonen kan man få ved å lese hva de skriver der inne. God fornøyelse.

Og har man lyst på litt lektyre rundt organiasjonen HEF så kan man finne det her http://www.adlibris.com/no/bok/svik-9788230004418

HEF og tsunami katastrofen http://www.katolsk.no/organisasjon/norge/kirkebladet/broen/Broen%202005-1.pdf

 

http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/ess-mainmenu-57/politik-mainmenu-106/11250-rashygien-och-vetenskap-som-religion-humanistroerelsens-historia

 

http://newsvoice.se/2012/02/02/humanisterna-och-antihumanistrorelsens-historik-en-ulv-i-faraklader/

 

http://www.vl.no/samfunn/humanetikere-er-parasittiske-1.67263

 

http://m.db.no/2015/10/28/nyheter/human-etisk_forbund/religion/frank_aarebrot/innenriks/41691311/

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer
  1. Så, det du sier er at hele kampanjen til HEF er tull? Selv om det nok til tider blir kjempet med litt for harde virkemidler, så er selve bakgrunnen for kampanjen, det å få vekk udokumenterte behandlingsformer, uten noen reell virkning, en ganske edel sak. Selvsagt er det mye annet man kunne bruke tid og krefter på, men HEFs oppgave i Norge er å forsøke å forbedre norske tilstander, ikke å endre verden – det finnes det internasjonale organisasjoner innefor samme system som tar seg av.
   Det finnes en rekke sjarlataner der ute, særlig innenfor alternativbransjen, som bl.a. selger produkter som HAR drept folk – kjapt eksempel: sølvvann – det var vel en tysker som døde etter å ha drukket dette i en lengre periode (ganske mye). Det er sikkert mulig å grave frem nyhetsartikler om saken.
   Dør det folk etter medisinsk behandling? Så klart. Betyr det at allmennmedisin ikke fungerer? Så klart ikke. Det som er tingen med allmennmedisin er at virkningsgraden er dokumentert, og at det finnes studier og forskning som viser at medisinene fungerer, og fungerer utover det man kan forvente å være placebo- og/eller nocebo-effekter.
   Alternativ medisin som faktisk fungerer har blitt innlemmet i allmennmedisin i mange, mange år. Det er ingen automatisk motsetning mellom allmennmedisin og alternativ medisin, motsetningene oppstår når man ikke kan bevise noen effekt – noe alternativbransjen sliter ganske mye med.
   De fleste som kan litt om kjemi og biologi kan f.eks. lett forstå at homeopati ikke fungerer – det KAN ikke fungere.
   Jeg er personlig fan av ILÅBL-kampanjen – det vil nok ikke bidra til å omvende mange i alternativleiren (selv om det finnes vitnesbyrd om at det har skjedd), men det kan bidra til at folk som egentlig ikke følger særlig med på noen av frontene får seg en liten aha-opplevelse, og det igjen kan føre til at folk ikke forsøker å bruke krystaller til å kurere kreft – noe som garantert fører til en kjappere død.

  2. PoPSiCLe: Sjikane og mobbing er synonymt med litt harde virkemidler ? Jeg er ikke i mot at svindel og humbug blir tatt hånd om, det jeg er i mot er at fanatisme, som hvis den fikk slippe løs i et autoritært samfunn neppe bare hadde blitt retorisk hvis de som sto bak den også fikk mulighet til å utøve fysisk makt. Skal man noe til livs så er det minste man kan forlange folkeskikk fra dem som vil noe dette til livs. Hadde de som skal opplyse om hva som er de faktiske forhold er for noe, hva som er svindel og hva som ikke er det, gjort det på en måte der de ikke fremstiller seg som altvitende guder, så skal du se at kampanjen deres hadde gått søren så mye bedre, og man behøver ikke jobbe innenfor PR for å skjønne det, det holder faktisk med sosiale antenner og en viss kjennskap til hva som foregår på grasrota, noe som jo ikke er så lett når man svever oppe i skyene og er nedlatende.

  3. PoPSiCLe: Når man selv er en av dem som refererer til mobbing og sjikane som å kjempe med litt harde virkemidler så sier vel det seg selv at man har å gjøre med et individ som ikke ser på mobbing og sjikane som det det er men lager sin egen konklusjon av hva det er.

   “Det finnes en rekke sjarlataner der ute, særlig innenfor alternativbransjen, som bl.a. selger produkter som HAR drept folk – kjapt eksempel: sølvvann – det var vel en tysker som døde etter å ha drukket dette i en lengre periode (ganske mye). Det er sikkert mulig å grave frem nyhetsartikler om saken.” Og den dokumentasjonene mener du at jeg skal finne fram ? Jeg har dokumentasjon på hvor skadelig allmenmedisinen, korrupt vitenskap, og og den korrupte legemiddelindustrien kan være. Ta en titt på kommentarfeltene i dette albumet her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202280801332448.1073742125.1563436195&type=3 og så kan du jo sammenligene det med han ene du påstår døde av sølvannsbruk, og så kan du fortelle hva differansen mellom de som har dødd av alternativ behandling som ikke virker og allmennpraktisk behandling er.

   “Jeg er personlig fan av ILÅBL-kampanjen – det vil nok ikke bidra til å omvende mange i alternativleiren (selv om det finnes vitnesbyrd om at det har skjedd), men det kan bidra til at folk som egentlig ikke følger særlig med på noen av frontene får seg en liten aha-opplevelse, og det igjen kan føre til at folk ikke forsøker å bruke krystaller til å kurere kreft – noe som garantert fører til en kjappere død.” Ok, hvor er den vitnesbyrden hen ? Dokumentasjon er vel viktig eller hva ? Kan man ikke dokumenter, så handler det om påstander, og det er vel fy fy ? Hvorfor drar du fram helt banale tilfeller som å heale kreft med krystaller ? Jeg tror da ikke på slikt, og har aldri gjort det heller, men det jeg tror på er at hvis man holder seg til fakta og dokumentasjon, som jeg til gangs leverer gjennom albumet mitt over, så vil man se at det er ikke bare overfor alternativ bransjen man skal være skeptisk, men minst like mye til den etablerte medisin. Og hvis du er så skeptisk som du prøver å gi inntrykk av, så vil du også forstå det etter å ha lest gjennom kommentaren under albumet jeg linker til over her.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg