Hvorfor har Norge forbydd verdens mest nyttige plante som kan erstatte alle syntetiske produkter og oljen vår ?

 

Cannabis Now Magazine sitt bilde.

 

Man kan jo lure på hva slags kompetanse de som liksom skal avgjøre noe slikt har http://www.nrk.no/ytring/kronikk_-norge-ma-endre-kurs-i-narkopolitikken-1.12669818 når de til og med forbyr industriell hamp, som ser ut som cannabis planten men som er uten virkestoffet THC som er stoffet som gjør at man blir ruset. Man må røyke en joint på størrelse med en telefonstolpe for å bli høy på industriell hamp, og da blir man jo høyere av å røyke sokkene sine. Skal vi forby sokker også ? Industriell hemp kan erstatte alle syntetiske stoffer, papir plast, bygningsmatrialer, oljen (ja oljen som vi lurer på hvordan vi skal klare oss uten) ++++ og det er den planten som er istand til å oppta mest gift i seg fra jorden den er plantet i og i luften den har rundt seg.

 

Det er altså snakk om en plante som kan redde verden, verdens mest allsidige plante, som både de største avholdsorgansiasjonene tilsammen med kriminalpolitiet og politikerne har forbydd. Inkompetanse må jo være det minste man kan tillegge disse forbyderne, jeg heller vel mere dit hen at de løper de industriene som føler seg truet av denne planten sine ærend. 

Hamp ble dyrket i Norge i vikingtiden, og ble brukt til blant annet klær og tauverk.

Slektskapet med cannabis-planten som brukes til å fremstille marihuana har ført til at all hamp er oppført på den norske narkotikalista – også de typene det er umulig å lage narkotika av.

Og slik skal det fortsatt være, mener Helse- og omsorgsdepartementet.

I samråd med justis- og landbruksdepartementet har vi kommet til at det ikke fremmes forslag om å åpne for hampedyrking nå, heter det i et ferskt brev.

Avslaget kommer til tross for at Legemiddelverket og Mattilsynet i vinter meldte at hamp kan dyrkes i hele Norge, med «relativt begrensede økonomiske og administrative konsekvenser». Etatene foreslo regelendringer for å åpne for hamp.

Tidligere forsøk på å åpne for hampdyrking, blant annet fra daværende landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen i 2001, ble skutt ned av helsemyndighetene med henvisning til signaleffekten i narko-politikken.

Denne gangen argumenterer departementet med at verdien av en eventuell hampdyrking vil være begrenset, og omfanget vil bli svært beskjedent. Samtidig vil en åpning for industriell hamp kreve administrative ressurser til etablering og drift av en kontroll- og tilsynsordning, heter det i avslagsbrevet.

Siste land med forbud

Det er skuffende at regjeringen opprettholder et forbud som er innført på feilaktig grunnlag og ødelegger for grønne arbeidsplasser, sier formann Kim Gebecke i Foreningen for norske hampebønder. Han avviser behovet for omfattende kontrollordninger.

Resten av Europa klarer å skille mellom industrihamp og marihuana. Det er det ingen grunn til at Norge skal rote sammen begrepene, sier Gebecke.

I svarbrevet fra Helse- og omsorgsdepartementet blir ikke økologiske hensyn eller bønder nevnt med ett ord. Det virker som departementet tenker mer på forvaltningen fremfor å investere i en miljøvennlig fremtid. Det er pinlig at norske myndigheter tviholder på løgnen om at industrihamp hører hjemme på narkotikalisten. Industrihamp hører hjemme på norske jorder, sier Gebecke.”

Artikkelen fra Nationen kan leses i sin helhet her http://www.nationen.no/tunmedia/nei-igjen-til-hampdyrking-i-norge/

Og vil du vite mer om denne fantastiske og allsidige planten så anbefaler jeg deg sterkt og ta en titt på dette albumet og kommentarene i kommentarfeltet under det, og når du har gjort det så er jeg sikker på at du også vil spørre deg om hvorfor den er forbudt https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.1091648902453.56253.1563436195&type=1

 

1 kommentar

Siste innlegg