Julegavetips, bøker

 

Nå nærmer det seg jul, og bøker er fremdeles en populær julegave. Sliter du med å finne ut hvilken bok du du vil gi noen i gave eller som du vil lese selv, så kan jeg på det sterkeste anbefale disse:

 

 

En særdeles viktig bok om den såkalte corona pandemien og Verdens Helse Organisasjon (WHO) sine nye vedtekter. Blir disse vedtekene godkjent så kan det resultere i et samfunn som vil få George Orwell sin roman 1984 til å ligne en søndagstur i parken:

“Verdens helseorganisasjon (WHO) søker å utvide sin makt fra å være et rådgivende organ til å bli et styrende. Dette skal oppnås ved å endre vedtektene (International Health Regulations), samt ved å innføre en egen pandemitraktat. Får WHO det som de vil, kommer alle FNs 194 medlemsland til å være underlagt et globalt helsediktatur fra våren 2024. Dette kan skje uten en nasjonal demokratisk prosess.

Lyder dette for utrolig til å kunne være sant? Denne debattboken gir en kritisk analyse av WHOs strategier, den dokumenterer også hendelsene i de fatale koronaårene 2020-22, og den drøfter hva vi nå bør ta i betraktning når vi skal forberede oss på det som kommer.”

Boken kan kjøpes her.

 

 

Haiene er minst like aktuell i dag som da den ble skrevet, der analogiene til de mellommenneskelige problemene vi har slitt med siden tidenes morgen og som vi fremdeles sliter med, kommer som perler på en snor. Et av de beste litterære verk som noen gang er forfattet:

“Haiene, som ble Jens Bjørneboes siste litterære arbeid, er en dramatisk sjøroman og samtidig en myte om det 20. århundret. Bokens beretter er annenstyrmann Peder Jensen på barken «Neptun». Den seiler ut fra Manila 21. oktober 1899, og blir registrert som sporløst forsvunnet 21. april 1900.
Skildringen av den stormfulle ferden over havet med haiene i kjølvannet, og med all den ondskap og grusomhet som virvles opp til overflaten, blir av flere regnet som en av Bjørneboes sterkeste bedrifter. Boken flommer over av politiske og kulturelle refleksjoner – side om side med fargerike portretter av de ulike mennesketypene om bord. «En av tidenes store bøker … Joseph Conrad blekner ved siden av dette.» Jyllands-Posten «Haiene er både i sin realisme og sine visjoner en stor beretters verk.»” Kjøp den her.
Les min anmeldelse av boken her.

 

“Ved hjelp av denne boken kan du i fred og trygghet i egen stue, få innsyn i hvordan narsissister og psykopater lokker til seg offer og mishandler dem. Du kan erfare hvordan ofrene reagerer på deres skadelige spill og manipulering, uten å måtte erfare det selv. Og du kan forstå både emosjonelt og intellektuelt det du selv eller andre har erfart og hvorfor så mange offer blir mistrodd etter at narsissister og psykopater har bearbeidet og manipulert viktige mennesker i nettverket rundt dem.

Skribent og filmviter Ole-John Saga har sammen med journalist og forfatter Anita Sweeney funnet frem til et unikt konsept som kan ta deg et stort steg videre i emosjonell og kognitiv forståelse av og kunnskap om narsissisme og psykopati og hvordan det virker inn i vanlige menneskers liv. Både Saga og Sweeney har egenerfaring med narsissister og psykopater gjennom oppveksten og voksenlivet og vet hvor vanskelig det kan være å få mennesker uten samme erfaring til å forstå hva du har blitt utsatt for.

Du kan lære om psykopater og narsissister gjennom teori da det finnes store mengder litteratur og artikler om emnet, men har du ikke vært utsatt for og erfart dem i det virkelige liv, vil teorien komme til kort. Likevel kan du studere dem via det hvite lerret.

Det er laget mange gode filmer der narsissister og psykopater blir fremstilt troverdig. I noen av dem er skuespillerne så overbevisende at du skulle tro at de var karakteren de spilte, og det er filmer av en slik art som kan gi oss et godt bilde på hvordan psykopater og narsissister oppfører seg i virkeligheten, og som kan gjøre oss i stand til å avsløre dem før de får gjort alt for stor skade på oss og andre.”

Boka er ikke lenger tilgjengelig i butikk, men jeg selger nye for 250 kr pr stk, da er frakt inkludert i prisen. Vil du kjøpe boka så send meg en mail på [email protected]

“Denne boken tar for seg virkningene av terrorbekjempelsen i Europa. Forfatteren mener at myndighetene ved å kartlegge våre bevegelser og hvem vi kommuniserer med underminerer våre rettigheter og friheter. Boken gir et innblikk i et kontrollsamfunn under utvikling, og setter spørsmålstegn ved om denne utviklingen gagner demokratiet. Har noter og litteraturliste.” 

Du kan lese utdrag av boken her, og kjøpe den her

“Etter terrorangrepet den 22. juli 2011 sto et samlet Norge bak budskapet om å besvare terror med mer åpenhet og demokrati. Nå fremmes krav om skjerpet kontroll og overvåkning, en utvikling som har preget hele Vesten siden den 11. september 2001. Hvor langt kan vi gå for å forsikre oss mot terror, uten å miste det åpne samfunnet vi ønsker å verne om? Joakim Hammerlin er filosof og forfatter. I 2009 ga han ut boka Terrorindustrien (Forlaget Manifest), som vakte stor oppsikt og fikk glimrende kritikker.”

Boka kan kjøpes her og utdrag av den kan du lese her.

Fantastisk underholdende tragikomisk historie som fikk meg til å le som jeg aldri har gjort før når jeg har lest en bok, En av de store norske klassikerne i moderne tid:
“Hvite niggere er en brei, generøs og brutal fortelling om outsiderne i opprør mot et skinnhellig og selvtilfreds borgerskap. Den er også en beskrivelse av en desperat reise mot undergangen. Hvite niggere er en freakers historie, ved en av dem.
Som en glødende bue gjennom romanen står skildringen av kompromissløst vennskap og solidaritet. Trekløveret Erling, Carly og Rita, barndomsvenner og kunstnerspirer, danner på ingen måte noen lykkeblomst. De har valgt ekstasen og eksplosjonen som livsstil, og mislykkes i alle spede forsøk på å tilpasse seg.”
Boka kan kjøpes her.
“DE VERGELØSE er et knytteneveslag mot mishandlingen av bortsatte barn, og tegner smertefulle og håpløse bilder av barn som sviktes av voksensamfunnet. Igjen tomler Scott med tankene om den allmektige Guds tilstedeværelse eller fravær i en ond og nådeløs verden. De vergeløse er fortellingen om Albert – og de andre barna på Flugum.
Samtidig er det fortellingen om alle som lider overlast og som er maktesløse overfor mennesker og systemer hvor man lukker øynene for uretten og overgrepene man vet foregår, av frykt for konsekvensene. Boken vakte voldsom debatt, og Scott ble beskyldt for å overdrive. Kritikere hevdet at slikt ikke foregikk i Norge. I etterskriftet imøtegikk Scott dette ved å referer saker fra media og fra brev han hadde mottatt fra personer som selv hadde vært «vergeløse».
Som for å underbygge alvoret i saken, valgte han i 1946-utgaven (teksten i denne nyutgaven) å stryke den lykkelige slutten fra 1938-utgaven. Midt i dette mørke og håpløse evner Scott å slippe inn lys, godhet og varme gjennom flere av relasjonene barna imellom. Nok en gang er det de små og kuede som er heltene, som evner å vise den solidariteten, omsorgen, medfølelsen og opp.ofrelsen som de voksne omsorgspersonene skulle ha vist. De som har så lite er i stand til å dele og bære hverandre. De voksne ansvarlige levnes liten ære.”
Boka kan kjøpes her
Et meget spennende fortelling om en en mulig framtid hvis en solstorm slår ut strømnettet i Norge:
“Strømmen har vært borte i halvannet år. Noe vi er skyld i selv. Og ikke skyld i. Det er komplisert, minner jeg meg om. Det gjelder hele landet. Hele verden. En nedoverspiral som begynte med en enkel liten solstorm. Etterfulgt av ei kortvarig, men veldig lovløs tid.” Enarmede Frank er en av de overlevende etter apokalypsen. På en gammel husmannsplass lager han et slags hjem av stein og presenning.
Nede i bygda møter Frank andre gjenlevende for å bytte hermetikk og salt mot rugbrød og smør. På den lokale fotballbanen dukker det opp stadig flere hvite pinnekors. I sin ensomme nybyggertilværelse har Frank kun selskap av bikkja Blondi. Det skal bli en kald og mager vinter. På det sprakende radiosambandet skraller stemmen til en som kringkaster fra Oslo og kaller seg Kongen. Frank får ferten av konspirasjon. “Norge om våren” er en usivilisert og visjonær fortelling der ingen karakterer er uten skavanker, og der ingen krok er trygg.”
Kjøp boka her.

Utrolig god bok (kan kjøpes her), og filmen er minst like god

“Hovedpersonen, Erik, vokser opp i Stockholm hos sin mor og stefar. Stefaren skyr ingen midler for å ydmyke og plage gutten, som først svarer med å plage andre barn. I ungdomstiden glir han ut i kriminalitet. Han sendes på internatskole, der forholdene ligger perfekt til rette for at alt skal gå enda verre.”

“Ondskapen er ingen komplisert historie, men den er voldsom. Vi møter 16 år gamle Erik som på grunn av sin voldelige stefar og sin stahet stadig havner i slagsmål. Som en siste utvei sendes han til internatskolen Stjärnberg utenfor Stockholm med Sveriges elite av unge menn. Men på skolen oppfordrer man til såkalt «kameratoppdragelse», det vil si at det er de eldre elevene som former de yngre – og det gjennom ydmykelse og juling.

Erik vet at Stjärnberg er hans siste sjanse til å komme inn på videre utdanning, samtidig strider skolens oppdragende stil mot alt hans stolthet.

«Ondskapen» handler om fornedrelse satt i system. Den handler om maktkamp og maktsykdom, og hva det koster å stå opp mot autoritetene hvor enn urettferdige de er. I 1966 lagde Jan Guillou en knusende reportasje om mishandlingen på internatskolen Solbacka som er skolen han selv gikk på. Kort tid etter var skolen historie.”

 

 

En løs fortsettelse av Jan Guillou sin bok Ondskapen der Pierre Tanguy som var Erik Ponti sin bestevenn er en av hovedpersonene. Historien viser veldig godt hvordan svært mange rike ser på dem som ikke er i det samme samfunnsjikte som dem, dvs de ser på oss som dritt under skoa sine:
“Stockholm rammes av en rekke eiendommelige tyverier. På grunn av de enorme verdiene som stjeles, blir det ved Stockholm-politiet satt sammen en spesialgruppe med politiinspektør Ewa Jonsén i spissen. Henrik Gundell er adm.dir. ved et velrenommert forsikringsselskap. Hans tilværelse handler om å tilrane seg millionbeløp fra de firmaene han er satt til å forvalte. Gundell tror han er usårbar, og har ikke mulighet til å se den faren som mestertyvene representerer for han.

Fylt med en ironiserende kjennskap til samfunnsfaglige spørsmål, og koblet sammen med et uvanlig knippe av karakterer som er mesterlig fremstilt så er denne boken boken en ren fornøyelse å få med seg. Det er en overflod av morsomme og intelligente replikker og situasjoner slik at lytteren sitter og småhumrer gjennom hele boken. Og samtidig er samfunnskritikken så synlig og situasjonene så tatt på kornet at det er umulig å ikke la seg rive med.” 

Kjøp lydboka her.

 

 

 

“Hva slags samfunn er det milliardærene ønsker seg? Det vi iallefall kan være sikre på, er at milliardærene ønsker seg et samfunn der de får bestemme mer og vanlige folk mindre. Et samfunn der de rike frivillig får bestemme hvor mye de vil betale i skatt, og folk står med lua i handa og takker pent for det de får. Der rammebetingelsene ligger fast uavhengig av valg, og folk bærer de superrike på gullstol gjennom gatene for å feire deres innsats for å ha skapt arbeidsplasser.

Kort fortalt er det et samfunn der slavene kjenner sin plass, slik de gjorde det i det gamle Grekenland. De rikes revolusjon har ennå ikke kommet til Norge. Men overlater vi rattet til de superrike, kan vi våkne opp i den samme grøften som store deler av verden havnet i da finanskrisen slo inn over oss. Vi er nødt til å sette ned foten overfor milliardærene. Kansje fører det til at noen av dem flytter. Men alternativet er verre. Alternativet er at alle vi andre må flytte i stedet.”

Kjøp boka her.

 

 

 

Et enestående antikrigs dokument av den norske kampflyger helten Helner Grundt Spang som kjempet i den andre verdenskrig. Les utdrag av boken her. Boka er desverre ikke å få kjøpt i bokhandelen lenger, men den er tilgjengelig hos forskjellige antivkariater, og man kan blant annet finne den på bookis og finn.no. Den kan leses i sin helhet gratis her.
Bøker som tar for seg befal i millitæret som våkner opp å forstår hva de holder på med og som tar ansvar for sine handlinger er mangelvare. Den avdøde norske forfatteren Finn Alnæs har fortalt en slik historie i sin geniale bok Festningen Faller 1971 som kan leses gratis i sin helhet her. Utdrag av boka finner du her.
“Boken er en skildring av forfatterens opplevelser under FN-tjeneste og problemene han fikk som følge av denne i årene etterpå. I korte beskrivende historier gjør forfatteren oss kjent med det som førte til diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Boken er bygd opp i flere plan og vi får ta del i krigens grusomheter, behandlingen forfatteren gjennomgår og hans egne tanker om situasjonen. Boken inneholder også en psykologs faglige vurdering av lidelsen posttraumatisk stresslidelse.
Knut A. Braa er både forfatter og FN-veteran. Den lange veien hjem er hans fortelling om unggutten Knut fra Trondheim, som er i FN-tjeneste under krigen i Midtøsten og som aldri blir den samme igjen. Boken viser ikke nødvendigvis medaljens bakside, men skal historien om Norges bidrag i Nato- og FN-sammenheng skrives er også dette en del av virkeligheten. Hvem kunne ant att skuddvekslingen, de minedrepte barna som vi alle opplevde, skulle komme igjen mange år senere? Komme igjen i form av søvnløshet, gråtetokter, angst og depresjoner. Og usikkerheten – kunne jeg gjort mer? Noe annet? De er mange av oss som bærer på slike tanker.
Min fortelling er en beretning jeg tror mange av dere kunne skrevet. Derfor har jeg tatt meg den frihet å skrive den for dere. Knut A. Braa utga Den lange veien hjem først på eget forlag i 2001. Den skapte stor debatt i Forsvaret og er blitt en svært lest og referert bok blant soldater og veteraner. Denne oppdaterte utgaven inneholder et forord fra Lars Torvaldsen i veteranforeningen SIOPS, samt et nytt etterord av Knut A. Braa. Boken har også et tankevekkende kapittel om psykiske lidelser etter skadelige opplevelser, skrevet av nå avdøde psykolog Arnfinn T. Berg.”
Kjøp lydboka her.
“Var Orderudsaken noe helt annet enn en gårdstvist? Og hva brukte Norge nesten to milliarder på i Kosovo like før NATO bombet Serbia? Frilansjournalist Hanne Sørensen har fått i oppdrag å skrive memoarene til en avdød byråkrat. I de etterlatte papirene hans finner hun stoff om Kosovokrigen som provoserer henne. Hun skriver en aviskronikk om saken. Det fører til at hun begynner å motta anonyme mailer.

Via omveier fører mailene henne til en oppsiktsvekkende sannhet om Orderud-saken. Tre uker senere står Tom Falck og hans politikompis Kurt utenfor ruinene av frilansjournalistens bolig. I de forkullede husrestene finner de et lik. Liket er ikke Hanne, men en kosovo-albansk tidligere geriljasoldat. Hanne er forsvunnet. Tom settes på saken: Hva gjør en tidligere UCK-soldat i et nedbrent hus på Byneset?”

Kjøp boka her.

“Mennesker som er overbeviste om egen fortreffelighet, er sjelden mottakelige for kritikk. Innenfor alle kulturer finnes det fortellinger som advarer mot arroganse. Historien er full av eksempler på hvordan arroganse har ført til kriger, katastrofer, hat og ufattelig motgang. Turunen viser at det også kan være ganske fornøyelig lesning.
Evolusjonspsykolog Robert Wright oppdaget at lederne for en sjimpanseflokk hadde mer serotonin i blodet enn andre sjimpanser i flokken. Serotoninnivåene til flokkens ledende hann steg alltid når resten av flokken var vitne til at han brisket seg. Han oppdaget også at det samme var tilfellet hos mennesker.
Folk som utøver makt har, akkurat som hos sjimpansene, mer serotonin enn dem som ikke får bestemme på andres vegne. Serotonin og dopamin sammen kan skape forutsetningene for selvsikker oppførsel. Lederne som er hektet på signalstoffer, blir beruset av makt. Vet du ikke hvem jeg er? er en underholdende bok som tar for seg kjente og ukjente historiske eksempler på arroganse, og dens årsaker og konsekvenser. Vet du ikke hvem jeg er? er oversatt til sju språk.
Les utdrag av boka her, og kjøp den her.
“Dronekrig, drapsdroner og drapsroboter. Den internasjonale debatten preges av ulike perspektiver på bruk av ubemannede droner som fjernstyres fra den andre siden av jordkloden. Forfatterne i boka Når dronene våkner tar debatten et skritt videre.
Hva hvis dronene ikke lenger er avhengig av menneskelig styring, men våkner til (kunstig) liv og selv kan fatte beslutninger over liv og død? Hvilke militære, juridiske, etiske og politiske problemstillinger reiser dette? Utvikling mot større autonomi gjelder ikke bare droner, men også for en rekke andre våpensystemer. Synspunktene spenner fra total aversjon og påstander om forbud, til pragmatisk optimisme om en mer human krigføring.
Uansett juridiske og etiske perspektiver, så påvirker den teknologiske utviklingen hvordan krig utføres. Der enkelte frykter de-humanisering og tap av kontroll over slagmarken, ser andre med optimisme på de muligheter som teknologisk utvikling gir for økt presisjon og situasjonsforståelse. Et felles anliggende ser ut til å være hvordan krigens lidelser kan begrenses til hva som er strengt uunngåelig. Motsetningene oppstår i synet på hva framtidens militærteknologi vil medføre; beveger vi oss kort sagt mot mer human eller mer brutal krigføring ved å erstatte mennesket med maskiner?” 
Les utdrag av boka her. Kjøp den her.
“Sjokkdoktrinen burde være pensum for studenter, historikere, samfunnsvitere og alle andre som liker å følge med. Denne sylskarpe analysen utgjør et tidsskille i samfunnsdebatten.

Sakte, men sikkert dokumenterer Naomi Klein hvordan katastrofer og kriser ikke bare maksimeres, men også iscenesettes for å påtvinge økonomiske og politiske endringer som ellers aldri ville funnet sted. Rett og slett fordi de er så kontroversielle og ekstreme at de kun lar seg gjennomføre i samfunn som er lammet av sjokk. Det handler selvsagt om makt, men det handler enda mer om penger. Den amerikanske markedsliberalisten Milton Friedman og hans tilhengere spiller en uhyggelig rolle i historien. For det er ikke generalene som har utgjort den største trusselen for verdensfreden siden den kalde krigen. Det er økonomene.

Sjokkdoktrinen – katastrofekapitalismens fremmarsj har rukket å bli en bestselger i de fleste land der den har kommet ut. USA, Canada, Italia og Tyskland inkludert. Ikke fordi Naomi Klein konspirerer, men fordi hun dokumenterer. Illusjonene faller som dominobrikker etter hvert som sammenhengene trer fram mellom linjene i Naomi Kleins mesterverk.

Det heter seg at virkeligheten overgår fantasien. Kanskje er det derfor helt vanlige mennesker over hele verden leser denne høyst faglige mursteinen som om det var en påskekrim man hadde mellom hendene. “For det er ikke generalene som har utgjort den største trusselen for verdensfreden siden den kalde krigen. Det er økonomene.” “Illusjonene faller som dominobrikker etter hvert som sammenhengene trer fram mellom linjene i Naomi Kleins mesterverk.”

Kjøp boka her.
For flere anmeldelser av norskspråklige bøker klikk her

En av de viktigste bøkene man kan lese for å forstå fortiden og nåtiden:

“Disordered Minds offers a compelling and timely account of the dangers posed by narcissistic leaders, and provides a stark warning that the conditions in which this psychopathy flourishes – extremes of social inequality and a culture of hyper-individualism – are the hallmarks of our present age. ‘An excellent account of how malignant narcissism is evident in the lives of the great dictators, and how the conditions in which this psychopathy flourishes have returned to haunt us.” 

Les utdrag av boka her. Kjøp den her.

 

Kings, Conquerors, Psychopaths og Disordered minds er de to viktigste bøkene man kan lese for å få en full forståelse hvorfor verden er som den er og hvorfor den har vært slik siden tidenes morgen. De to bøkene er rett og slett the missing link når det gjelder sosiologi:

“Conquest is murder and theft.
Conquerors are vicious criminals.
Vicious criminals become kings.
Kings designed civilization.

We are the products of civilization.

What if, before the modern period, all civilization was true crime?

Despite our romantic traditions, monarchs were never wise, just, nor generous. The briefest review of history shows that, without exception, kings were the most vicious criminals who ever lived. They were serial killers who preyed upon nations.

And the only path for survival in the ancient world required unquestioningly obeying- and blindly believing- anything the king said.” Kjøp boka her.

 

 

 

“Throw out everything you think you know about history. Close the approved textbooks, turn off the corporate mass media, and whatever you do, don’t believe anything you hear from the government. The Rise of the Fourth Reich reveals the truth about American power. In this explosive expose, the legendary Jim Marrs explores the frighteningly real possibility that today, in the United States, an insidious ideology thought to have been vanquished more than a half century ago is actually flourishing.

At the end of World War II, ranking Nazis, along with their young and fanatical proteges, used the loot of Europe to create corporate front companies in many countries, worming their way into corporate America. They brought with them miraculous weapons technology that helped win the space race.

But they also brought their Nazi philosophy based on the authoritarian premise that the end justifies the means-including unprovoked wars of aggression and curtailment of individual liberties-which has since gained an iron hold in the “land of the free.” Jim Marrs has gathered compelling evidence of the effort that has been under way for the past sixty years to bring a form of National Socialism to modern America, creating in essence a new empire-or “Fourth Reich”!”

Kjøp den her.

 

 

Skremmende bok om våpenteknologi de færreste av oss vet noe om:

“Nanoweapons just might render humanity extinct in the near future—a notion that is frightening and shocking but potentially true. In Nanoweapons Louis A. Del Monte describes the most deadly generation of military weapons the world has ever encountered. With dimensions one-thousandth the diameter of a single strand of human hair, this technology threatens to eradicate humanity as it incites world governments to compete in the deadliest arms race ever.

In his insightful and prescient account of this risky and radical technology, Del Monte predicts that nanoweapons will dominate the battlefield of the future and will help determine the superpowers of the twenty-first century. He traces the emergence of nanotechnology, discusses the current development of nanoweapons—such as the “mini-nuke,” which weighs five pounds and carries the power of one hundred tons of TNT—and offers concrete recommendations, founded in historical precedent, for controlling their proliferation and avoiding human annihilation. Most critically, Nanoweapons addresses the question: Will it be possible to develop, deploy, and use nanoweapons in warfare without rendering humanity extinct?”

Kjøp boka her.

 

 

“Have you ever wondered why 007 is James Bond’s numerical designation? Or where the name Luke Skywalker comes from? How about all those giant faces that pass judgment on General Zod and his lieutenants at the beginning of 1978’s Superman? What’s behind the symbolism of all those mirrors in Black Swan

Cinema Symbolism: A Guide to Esoteric Imagery in Popular Movies answers these questions; it is about occult, numerological, astrological, mythological, alchemical, Tarot, and kabbalistic iconography and symbolism contained within popular movies. Films analyzed include The ExorcistBack to the FutureStar Wars (Episodes I-VI), The Lord of the RingsThe Wizard of OzBlack SwanMonty Python and the Holy Grail, the James Bond movies, and The Matrix among many others.”

Kjøp den her.

 

 

“Finally! The much anticipated sequel to Cinema Symbolism is here! Cinema Symbolism 2: More Esoteric Imagery in Popular Movies explores the hidden symbolism and esoteric imagery in such movies as Crimson Peak, the Harry Potter Saga, The Chronicles of NarniaBlue VelvetMulholland DriveSuspiriaFrom HellBlack SwanAngel HeartFantasiaEyes Wide ShutThe Lion KingMaleficentWatchmen, The Shining, Halloween III: Season of the Witch, The Good, the Bad and the UglyGangs of New York and many more.”

Kjøp den her.

 

 

“Coming in at over 800 pages, everyone’s favorite Freemason strikes again with Cinema Symbolism 3: The Mysteries of Occult Hollywood Unveiled. Applying his expert and objective observations, Robert W. Sullivan IV analyzes a new slate of movies, revealing Tinseltown’s esoteric and dark secrets. Some of the films dissected are The Mummy (1932), The Witch (2015), Lolita (1962), Joker (2019), Dark City (1998), The Red Shoes (1948), Midsommar (2019), Eraserhead (1977), Pan’s Labyrinth (2006), Suspiria (2018), Chris Nolan’s Dark Knight Trilogy (2005-2012), The Shape of Water (2017), and the vast mythology of Twin Peaks (1990-2017) among countless others. From Gnosticism to Freemasonry, to black magic and Kabbalah, no rock is left unturned. Reader beware-this fish is not for everyone because sometimes truth is stranger than fiction.”

Kjøp den her.

“Since our very beginnings, human beings from all civilisations across the globe have encountered the Others – intelligent, self-motivated beings that are clearly not human in their origins. This book offers the most comprehensive survey ever made of such otherworldly visitors, from gods, angels, demons and djinns to hobgoblins, poltergeists and ghosts to UFOs and aliens. In addition to fully detailing the history of these encounters, the book attempts a bold explanation (never before undertaken) of the true nature of these beings.
The book will explore the increasingly frequent “entheogen” encounters facilitated by substances such as dimethyltryptamine, ayahuasca, 5-Meo-DMT and LSD, as well as the beings encountered by individuals suffering from Alzheimer’s-related Charles Bonnet Syndrome, young children’s non-corporeal companions, and the seemingly independent beings met during lucid dreaming and near-death and out-of-body experiences.
This book continues Anthony Peake’s work in developing a completely original model of reality based upon an amalgamation of ancient belief systems, subjective human experiences of the extraordinary, and the latest discoveries of neurology, neurochemistry, quantum mechanics and cosmology. This model proposes that consciousness, far from being simply an accident of evolution, is the actual root source of the material universe. It suggests that at its most basic level everything that is seemingly physical is rendered into existence by consciousness.”
Kjøp den her.

“A lighthearted yet profound guide to the realms of higher consciousness and the ultimate nature of reality.- Explains some of the most difficult concepts of physics and heightened consciousness in ways that are easily understood.

– Presents a model for the interaction of the universe and human thought that has profound implications for our future.

All aboard for the excursion of a lifetime as Itzhak Bentov, the celebrated engineer, inventor, and mystic, takes you on a tour of the universe, pure consciousness, and all that lies beyond. Using comical sketches, simple metaphors, and his famous wit and humor, Bentov explains the nature of reality, points out the sights in Nirvana and the Void, and eventually takes you to a meeting with your higher self.

Along the way, Bentov illuminates the Kabbalistic principles of number and sound, the meaning of cosmic shapes and symbols, the consciousness of devas, and the nature of the absolute. Ultimately, he shows that the universe and thought are inseparable, and that the thoughts of all human beings affect each other and in turn the whole universe–an idea with obvious and far-reaching implications. Anyone interested in the inner reaches of the mind, the greater structure of the cosmos, and the spiritual evolution of humanity will find A Brief Tour of Higher Consciousness an informed and delightful traveling companion.”

Kjøp den her.

 

 

 

 

“The Simulation Hypothesis, by best-selling author, renowned MIT computer scientist and Silicon Valley video game designer Rizwan Virk, is the first serious book to explain one of the most daring and consequential theories of our time. Riz is the Executive Director of Play Labs @ MIT, a video game startup incubator at the MIT Game Lab.

Drawing from research and concepts from computer science, artificial intelligence, video games, quantum physics, and referencing both speculative fiction and ancient eastern spiritual texts, Virk shows how all of these traditions come together to point to the idea that we may be inside a simulated reality like the Matrix.

The Simulation Hypothesis is the idea that our physical reality, far from being a solid physical universe, is part of an increasingly sophisticated video game-like simulation, where we all have multiple lives, consisting of pixels with its own internal clock run by some giant Artificial Intelligence. Simulation theory explains some of the biggest mysteries of quantum and relativistic physics, such as quantum indeterminacy, parallel universes, and the integral nature of the speed of light.

Recently, the idea that we may be living in a giant video game has received a lot of attention:

“The chances that we not in a simualtion is one in billions.” -Elon Musk

“I find it hard to argue we are not in a simulation.” -Neil deGrasse Tyson

“We are living in computer generated reality.” -Philip K. Dick

Video game technology has developed from basic arcade and text adventures to MMORPGs. Video game designer Riz Virk shows how these games may continue to evolve in the future, including virtual reality, augmented reality, Artificial Intelligence, and quantum computing. This book shows how this evolution could lead us to the point of being able to develop all encompassing virtual worlds like the Oasis in Ready Player One, or the simulated reality in the Matrix.

While the idea sounds like science fiction, many scientists, engineers, and professors have given the Simulation Hypothesis serious consideration. Futurist Ray Kurzweil has popularized the idea of downloading our consciousness into a silicon based device, which would mean we are just digital information after all. Some, like Oxford lecturer Nick Bostrom, goes further and thinks we may in fact be artificially intelligent consciousness inside such a simulation already

But the Simulation Hypothesis is not just a modern idea. Philosophers like Plato have been telling us that we live in a “cave” and can only see shadows of the real world. Mystics of all traditions have long contended that we are living in some kind of “illusion “and that there are other realities which we can access with our minds. While even Judeo-Christian traditions have this idea, Eastern traditions like Buddhism and Hinduism make this idea part of their core tradition – that we are inside a dream world (“Maya” or illusion, or Vishnu’s Dream), and we have “multiple lives” playing different characters when one dies, continuing to gain experience and “level up” after completing certain challenges. Sounds a lot like a video game

Whether you are a computer scientist, a fan of science fiction like the Matrix movies, a video game enthusiast, or a spiritual seeker, The Simulation Hypothesis touches on all these areas, and you will never look at the world the same way again.”

Kjøp den her.

 

 

 

“Do multiple versions of ourselves exist in parallel universes living out their lives in different timelines?In this follow up to his bestseller, The Simulation Hypothesis, MIT Computer Scientist and Silicon Valley Game Pioneer Rizwan Virk explores these topics from a new lens: that of simulation theory.

If we are living in a simulated universe, composed of information that is rendered around us, then many of the complexities and baffling characteristics of our reality start to make more sense. In particular the two most popular interpretations of quantum mechanics, the Copenhagen Interpretation and the Many Worlds interpretation, which are thought to be mutually exclusive, can be unified in an information based framework.

Quantum computing lets us simulate complex phenomena in parallel, allowing the simulation to explore many realities at once to find the most “optimum” path forward. Could this explain not only the enigmatic Mandela Effect but provide us with a new understanding of time and space?

Bringing his unique trademark style of combining video games, computer science, quantum physics and computing with lots of philosophy and science fiction, Virk gives us a new way to think about not just our universe, but all possible timelines in the multiverse!”

Kjøp boka her.

 

 

 

 

“Most people will say something feels terribly wrong…with reality, the world, life. Why is that? Because something is wrong. This whole experience called “life on Earth” is a falsified lie.

Standard spirituality, religion and the New Age tell us that we live in a wonderful world, made by a creator who loves us, and who is always waiting for our prayers. Yet some groups, such as the Gnostics and Cathars, believed that we live in a virtual reality simulation, fashioned by an evil creator, with the purpose of consuming our energy and keeping our soul trapped. Plato created the allegory of the Cave to present that we live in a non- real reality, and in fact, are prisoners in it.

Exit the Cave takes a candid exploration into the reincarnation trap, by unpacking a plethora of diverse information from ancient texts and near death experiences, to movies such as Dark City and Westworld in an attempt to deconstruct and understand Plato’s Cave allegory. Most significant of it all, is how important it is to be prepared at the moment of one’s death – our only true “guaranteed experience.” What awaits us on the other side of turning our back on constant incarnations in a pit of suffering? Perhaps it is what our soul has been dreaming of for eons… going Home.”

Kjøp den her.

 

 

 

I sin nyeste bok The Trap så konkluderer David Icke med at vi lever i en simulasjon og reinkarnasjonsfelle. For dem med et åpent sinn så kan jeg varmt anbefale boken hans.

 

 

“The Dream sees David Icke go deeper in the rabbit hole than ever before to describe fantastic revelations about the nature of our reality, who we are, where we are, and the real origin of human control.”

Les utdrag av boka her. Kjøp den her.

 

 

“This book is based on more than a decade of intense research but is at the same time a philosophical work. When we take a spiritual path, we start out with an urge to do so. After that, we need to gain KNOWLEDGE (Gnosis in Greek), and we start researching what is out there.

Still, picking up on Spirit around us is every truth-seeker’s goal, whether they are aware of it. It’s the journey toward self-rediscovery: who we really are, where we came from, what we’re doing here, and where we’re heading. That’s the whole purpose with truth-seeking in the Third Dimension.

Life is so much more than what we see with our physical eyes, hear with our physical ears, smell, touch, and taste. Real life begins beyond the limited five senses, so let’s explore life as it was meant to be. Let us explore how we can return to our natural state of existence—for real. Let us reconnect with Spirit!”

 

Utdrag fra boka:

 

“Death is on our minds every day to some extent. Some people think about it all the time, in fear, while others have fleeting thoughts about it. Either way, we have gone from a state of eternal life to a state of an immense fear of death in most people. What a fall in consciousness!

The common denominator on Earth is survival. Everything here boils down to that “we must survive!” An eye for an eye or a tooth for a tooth, if necessary. From being a completely united soul group once, we are currently as divided as can be. And now the Overlords want us united again, but on their terms—the Singularity and the Cloud.

It’s fear of death that keeps us trapped here, by and large. We stick to our bodies to such an extreme that if we get really sick and are in pain, we often don’t even want to leave these sapiens bodies in these cases—we hang on. That’s how strong the survival instinct is in our programmed bodies.

This is per design, obviously. With fear of death as a motivator, those who know more than the average human can easily manipulate us. This turns man against man and keeps us divided. Trauma keeps us bonded and alienated from each other at the same time, and there is always an inner conflict because we also inherit all our ancestors’ conflicts, deeds, and misdeeds. Then we must struggle with all this and try to make sense of the world and our lives. And thus, we decline as a soul group.

Therefore, a major task is for us to conquer our fear of death to the best of our abilities. If we don’t, we will forever be in the Overlords’ grip. Fear of death is an implant, and we can’t erase it completely, but as the saying goes, “No bravery without fear,” or, “You can’t be brave if you don’t know fear.” This is very true, so to leave the Matrix, we must not get rid of all fear, but we must transform fear into courage. That’s the way to do it.”

Kjøp den her.

 

Virtual Earth Graduate is unique. What if many things you think you know about Physics, Earth History and Religion are false? What if this is not our planet and we’re not here alone? Are there hybrids here with us? Is Man being visited by 3D Extraterrestrial intelligences? Is someone on the Moon?What would have to be true about planet Earth for it to look the way it does? Who built all the monolithic walls, monuments and buildings that Man cannot even duplicate today? What are the chances that Earth is a Simulation as current Physics proposes?

While not 100% conclusive, the evidence is tantalizing. In short… Are you really living on the planet you think you are? These and more issues are examined in this book and will enlighten the reader – probably for the first time in years. If you have ever wondered about the Origin of Man, the nature of UFOs, the Apollo Moon Mission and the possibility of intelligence on Mars, Creation versus Evolution, and why nothing certain is known about Man’s history backwards of AD 900, then this book is for you.

The author has done over 50 years of research into these topics, closely examining Earth History, Quantum Physics, Genetics, and several Religions and more, and has discovered some fascinating answers to what Earth is, what Man really is, why there are sociopaths, why the constants in Science are changing, and what we are doing here on Earth. He does not pretend to have all the answers but those he does have form a coherent and unexpected picture of Man and Earth, in effect connecting almost all the dots.”

Kjøp den her. Les utdrag av boka her.

 

 

 

 

“In The Holographic Universe, Michael Talbot argues nothing less than that the universe is itself one giant hologram. Mr. Talbot thus explains out-of-body experiences, quantum-theory problems, the paranormal, and other unsolved riddles of brain and body.” — New York Times

Now featuring a foreword by Lynne McTaggart, The Holographic Universe is a landmark work whose exciting conclusions continue to be proven true by today’s most advanced physics, cosmology, and string theory.

Nearly everyone is familiar with holograms–three-dimensional images projected into space with the aid of a laser. Two of the world’s most eminent thinkers believe that the universe itself may be a giant hologram, quite literally a kind of image or construct created, at least in part, by the human mind. University of London physicist David Bohm, a protege of Einstein and one of the world’s most respected quantum physicists, and Stanford neurophysiologist Karl Pribram, an architect of our modern understanding of the brain, have developed a remarkable new way of looking at the universe.

Their theory explains not only many of the unsolved puzzles of physics but also such mysterious occurrences as telepathy, out-of-body and near-death experiences, “lucid” dreams, and even religious and mystical experiences such as feelings of cosmic unity and miraculous healings.”

Kjøp den her.

 

 

 

“Human history is a seemingly endless succession of bloody conflicts and devastating turmoil. Yet, inexplicably, in the light of astonshing intellectual and technological advancement, Man’s progress has been halted in one crucial area: he still indulges the primitive beast within and makes war upon his neighbors.

As a result of seven years of intense research, William Bramley has unconvered the sinister thread that links humanity’s darkest events — from the wars of the ancient pharaohs to the assissination of JFK. In this remarkable, shocking and absolutely compelling work, Bramley presents disturbing evidence of an alien presence on Earth — extraterrestrial visitors who have conspired to dominate Humankind through violence and chaos since the beginning of time…a conspiracy which continues to this very day.”

Kjøp den her.

 

 

“The US government UAP Report of the summer of 2021 marks a turning point in the modern history of Close Encounters — but not for the reasons that most people think. The UAP Report is not the first step toward some future full “Disclosure” regarding UFOs and related phenomena. Rather, it is a milestone in a long-term plan to subjugate everyone on this planet to a tyrannically totalitarian regime. Taking as its point of departure this monstrous Pentagon lie, and the broader question of the relationship between UFOs and State Sovereignty, this book examines every aspect of the complex Close Encounter phenomenon through all of human history.

There are seven extant interpretive frameworks for Close Encounters: the Extra-Terrestrial Hypothesis (ETH), the Breakaway Civilization Hypothesis, the Inter-Dimensional Hypothesis, the Time Traveler Hypothesis, the Parapsychological (or Ultra-Terrestrial) Hypothesis, the Atlantean Survivors (or Crypto-Terrestrial) Hypothesis, and the Simulation Avatars Hypothesis. This study shows how these hypotheses are not mutually exclusive alternatives. All of them are facets of a single much more complex reality that has fundamentally defined the human condition on a fifth-dimensional level.”

Kjøp den her.

 

 

 

“Could a single entity be responsible for a multitude of our paranormal experiences throughout history? Drawing upon her decades of extensive research in all facets of the paranormal, Rosemary Ellen Guiley makes a compelling case that our interactions with spirits, extraterrestrials, shadow figures, ancient aliens, demi-gods and human-creature hybrids all involve the mysterious Djinn.

The Djinn are little-known in the West beyond folk tales of genies in lamps and bottles, but they are real and active in our world. They are a race of powerful, masterful shape-shifters who exist in a dimension parallel to ours. Humans have had millennia of intense engagements with the Djinn, who disguise themselves in the forms of many different entities in order to keep themselves and their true motives hidden.

Some of their motives are not in our best interests. The Djinn are not the only beings interacting with humans, but their giant shadow falls across every part of our paranormal and entity contact experiences, including bedroom invasions, alien abductions, and genetics manipulators from other worlds. The Djinn are significant force in the destiny of human beings. In The Djinn Connection, Guiley explains what we need to know and how we should respond.”

Les utdrag fra boka her. Kjøp den her.

 

 

“This groundbreaking book presents the findings of Rosemary Ellen Guiley and Philip J. Imbrogno’s investigation into the powerful and mysterious interdimensional beings known as djinn or genies. It reveals what the djinn are, where they can be found-and their hidden agenda against the human race.

Working with material compiled from a variety of sources-including their own case files, Middle Eastern lore, the Qur’an, teachings of Islamic scholars, and the latest theories in quantum physics-the authors explore the relationship between the Djinn, demons, fairies, shadow people, and extraterrestrials. They offer eyewitness accounts of modern human encounters with the djinn and reveal the location of interdimensional entry points in North America.”

Kjøp den her.

 

 

“Over the course of his thirty years of investigation into UFOs, including his own field research, photographic evidence, and meticulously compiled case studies, Philip Imbrogno has provided fascinating new insight into paranormal phenomena. In this book, he reveals for the first time the detailed findings of prominent paranormal experts as well as his own firsthand experiences.

Using the latest quantum theories, Imbrogno sheds new light on classic UFO cases, government cover-ups, and the hidden connections between UFOs and other unexplained phenomena-from crop circles and animal mutilations to angels and jinn (or genies).

Imbrogno’s insider knowledge spans the very early UFO reports to present-day sightings. He personally investigated four of the best-known UFO flaps of the modern era―Hudson Valley, Phoenix lights, the Belgium sightings, and the Gulf Breeze Florida sightings―and shares information never released before, including photographic evidence that something very unusual is taking place on planet Earth.”

Kjøp den her.

 

 

 

“It is readily acknowledged that our time has surpassed all epochs in history for the accumulation of technical knowledge, physical power over our environment, and economic might. It is less often pointed out, however, that our age has generated, and continues to generate, mythical material almost unparalleled in quantity and quality in the rich records of human imagination.

More precisely, people have very frequently reported the observation of wonderful aerial objects, variously designated as flying saucers, unidentified flying objects (UFOs), and so on; among these narratives descriptions of landings made by these craft are commonplace; and that quite a few accounts purport to inform us of the physical characteristics, the psychological behaviour, and the motivation of their occupants.

But investigators have neglected to recognize one important perspective of the phenomenon: the fact that beliefs identical to those held today have recurred throughout recorded history and under forms best adapted to the believer’s country, race, and social regime. If we take a wide sample of this historical material, we find that it is organized around one central theme: visitation by an aerial people from one or more remote, legendary countries.

The names and attributes vary, but the main idea clearly does not. Magonia, heaven, hell, Elfland – all such places have in common one characteristic: we are unable to reach them alive, except on very special occasions. Emissaries from these supernatural abodes come to earth, sometimes under human form and sometimes as monsters.

They perform wonders. They serve man or fight him. They influence civilizations through mystical revelation. They seduce earth women, and the few heroes who dare seek their friendship find the girls from Elfland endowed with desires that betray a carnal, rather than purely aerial, nature.

These matters are the subject of Passport to Magonia, Jacques Vallee’s seminal master-work that changed our understanding of the UFO phenomenon. An instant classic when first published in 1969, the book remains a must-have resource for anybody interested in the topics of UFOs and alien contact, as well as those fascinated by fairy folklore and other paranormal encounters.”

Kjøp den her.

 

 

“The first book to explore the history and influence of egregores, powerful autonomous psychic entities created by a collective group mind

• Examines the history of egregores from ancient times to present day, including their role in Western Mystery traditions and popular culture and media

• Reveals documented examples of egregores from ancient Greece and Rome, Tibetan Buddhism, Islam, modern esoteric orders, the writings of H. P. Lovecraft and Kenneth Grant, and the followers of Julius Evola and Aleister Crowley.”

Kjøp den her.

 

 

“Wilson has blended H.P. Lovecraft s dark vision with his own revolutionary philosophy and unique narrative powers to produce a stunning, high-tension story of vaulting imagination. A professor makes a horrifying discovery while excavating a sinister archeological site. For over 200 years, mind parasites have been lurking in the deepest layers of human consciousness, feeding on human life force and steadily gaining a foothold on the planet.

Now they threaten humanity s extinction. They can be fought with one weapon only: the mind, pushed to and beyond its limits. Pushed so far that humans can read each other s thoughts, that the moon can be shifted from its orbit by thought alone. Pushed so that man can at last join battle with the loathsome parasites on equal terms.”

Pocket utgaven kan kjøpes her, og lydboka (mp3 på cd) kan kjøpes her.

 

 

 

 

“Eve Lorgen introduces a new understanding of mystically connected love relationships gone wrong. She challenges readers to enhance their awareness of the possibility of relationship interference and manipulated psychic connections, and offers practical tools for recognizing, dealing with, and healing from these traumatic soul mate connections. Whether you are a fan of paranormal romance, someone seeking your soul mate, or simply want to know how psychic vampirism occurs in a love affair, then this book is for you.”

Kjøp den her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Siste innlegg