Vitenskapen og forskningen har blitt gjennomkorrupt sier den tidligere direktøren for The British Medical Journal (BMJ) Richard Smith

 

 

Den tidligere direktøren for The British Medical Journal (BMJ), Richard Smith, har skrevet en meningsartikkel for tidsskriftet som antydet at helseforskning har blitt så korrupt og upålitelig at folk bør anta at den er uredelig og falsk inntil det motsatte er bevist.
Smiths artikkel avslører hvordan forskningssvindel er et systemisk problem som går flere tiår tilbake – og som bare blir verre.

 

Vitenskapen er det beste verktøyet vi har til å finne sannheten med, men hvis de som bruker dette verktøyet ikke har rent mel i posen, så vil dette verktøyet bli deretter, i verste fall så kan det brukes til å fremme usannheter og propaganda. Vitenskapen vil være særlig utsatt for dette når økonomien sitter i førersetet, og når vitenskapsmenn og kvinner vet at de kan miste jobben hvis de ikke viser til resultater som støtter det oppdragsgiveren forventer seg. Og at forskningen mere og mere har blitt et verktøy for politisk og økonomisk vinning og ikke et verktøy for å finne sannheten, det finnes det dokumentasjon på i bøtter og spann:

 

 

 

0 kommentarer

Siste innlegg