Her finner du linker der du kan be Facebook og Instagram om ikke å bruke bildene og innleggene dine til å trene opp kunstig intelligens

 

 

“Fra og med 26. juni vil innlegg og bilder som er postet offentlig på Facebook og Instagram kunne brukes til å utvikle og forbedre Metas KI-tjeneste. 

 

Hvis du har postet bilder og meldinger offentlig eller har en offentlig profil, så er disse bildene og meldingene tilgjengelig for alle. Slike bilder og meldinger vil Meta nå bruke til å trene KI.

Meldinger og bilder som er postet i en privat profil, slik at kun de du selv bestemmer ser posten, vil imidlertid ikke bli brukt til å utvikle Metas KI, etter det vi nå har informasjon om. Personopplysninger fra kontoer til brukere under 18 år, vil heller ikke blir brukt, slik det ser ut nå.

 

Dersom du ikke ønsker at innleggene og bildene dine skal brukes til å utvikle Metas KI, kan du protestere.

NB! Husk at du må logge inn på Facebook og Instagram i samme nettleser som du åpner lenkene i – hvis ikke kan du få feilmelding. Om du ikke kommer deg inn i skjemaene, må du kontakte Meta. Vi kan dessverre ikke hjelpe dere med det.

Dersom du har både Facebook- og Instagram-konto, eller flere kontoer, må du i utgangspunktet protestere for hver av dem. 

 

Protestskjemaet krever at du oppgir en begrunnelse for hvorfor du protesterer i feltet «Fortell oss hvordan denne behandlingen påvirker deg.». Det kan for eksempel være fordi du er bekymret, fordi du synes det er ubehagelig eller fordi at du ønsker å ha kontroll over innholdet ditt. Du trenger ikke å skrive langt eller med formelt språk.

Datatilsynet har testet skjemaet, og da ble protesten tatt til følge i løpet av sekunder. Dette tyder på at Meta har en lav terskel for å akseptere protester.

Merk at protesten gjelder innhold som du har lagt ut selv. Den gjelder ikke dersom noen andre legger ut et innlegg eller bilder med deg i.”

Teksten er hentet fra Datatilsynets sider

0 kommentarer

Siste innlegg