Enron, en analogi som viser hvordan politikere opptrer som PR agenter for storkapitalen

 

 

Denne filmen (kan sees i sin helhet her https://www.youtube.com/watch?v=AiWKPQAWuug) handler om Enron, om de som jobbet der og den gjennomkorrupte ledelsen. En ledelse som beriket seg selv mens de førte alle bak lyset, også sine ansatte som med liv og lyst gikk inn for å gjøre sitt ytterste for Enron.

Når Enron aksjene begynte å synke og mange syntes det luktet svidd så ble det brukt PR agenter som manipulerte og løy for å berolige ansatte og alle dem som hadde investert i selskapet. Mange av dem trodde det var lurt å kjøpe Enron aksjer når de falt og mange brukte til og med alle sparepengene sine i den tro at de gjorde en fantastisk investering.
I dag vet vi alle hvordan det gikk. De ansatte og alle som trodde de skulle tjene seg rike gjennom Enron mistet alt, med unntak av de grådige og samvittighetsløse sjefene helt på toppen som haddde konstruert det gedigne pyramidespillet Enron var.
Enrons bedrag var mulig fordi de solgte seg selv som en drøm som alle kunne ta del i og oppnå, men som til slutt viste seg å ikke være noe annet enn en illusjon som var bygd på kvikksand.
Filmen er en fantastisk god analogi til tiden vi nå lever i der vi, folk i alle land er de ansatte i Enron, mens politikerne de er PR folkene Enron brukte for å skjule alt det gale som utspant seg bak kulissene, slik at agendaen til de på toppen, som symboliserer storfinansen som politikerne egentlig jobber for, ikke skal bli avslørt.
Og med mindre man er totalt bevisstløst så er det nå så innlysende at den agendaen går ut på å lyve, bedra og plyndre oss til vi også står på bar bakke. Og de som ikke forstår det, de sager ikke bare av greina de selv sitter på, de er også med på å dra alle andre med seg i dragsuget ved at de uvitendede jobber for dem som vil oss alt annet enn godt. Det er på høy tid å våkne.

 

Teksten fortsetter under bildet

“Antallet psykopater i lederstillinger er dobbelt så høyt som for befolkningen generelt. De tiltrekkes av makt, og de såkalt sosialt tilpassede psykopatene besitter ofte høye stillinger i samfunnet.
 
De siste årene har media nærmest eksplodert av saker om ledere som har misbrukt systemet for egen private gevinst. De manipulerer seg frem til ledende stillinger med bedrag, løgner og trusler. De skaper intriger og herser med kollegene. De nekter å lytte til andre, og de tråkker på andre for å fremheve seg selv.
 
Psykopatens kjennetegn er maktsyk, egoisme, manglende skyldfølelse, hensynsløshet, hevnlyst og trang til å nedverdige. De dreper livsgnisten hos sine ofre, med sin sykelige egoisme. De har behov for å pine og ydmyke andre med hån, løgner og intriger.
 
Psykopaten kjenner ingen lojalitet mot bedrifter, kolleger eller samfunnet, kun mot seg selv. De hater kreative mennesker, og ser på de som farlige konkurrenter. Gode ideer, tiltak og tanker blir møtt med mistro og avvisning. De tar gjerne æren for andres innsats.
 
På grunn av kameraderi og prestisje beskytter de profesjonelle og forståsegpåerne hverandre. Når de gjør feil lar de gjerne offeret gå til grunne for å skjule feilen. Da er sporet borte, og de selv er berget. De kan drive rene hekseprosesser mot en person for og ikke bli avslørt.
 
Regler, avtaler og vedtak brytes ettersom det passer. Går det bra, tar de æren alene, går det galt er det felles ansvar, hvis de da ikke finner en syndebukk. I sin egen virkelighetsoppfatning er psykopaten feilfri.
 
Når psykopaten har nådd sitt mål, skjer det uunngåelige, de ødelegger det de har erobret. Når da skipet synker tenker han kun på å redde sitt eget skinn og forsvinner først av alle.”
Teksten fortsetter under bildet
“Over the past decade, Snakes in Suits has become the definitive book on how to discover and defend yourself against psychopaths in the office. Now, Dr. Paul Babiak and Dr. Robert D. Hare return with a revised and updated edition of their essential guide.

All of us at some point have—or will—come into contact with psychopathic individuals. The danger they present may not be readily apparent because of their ability to charm, deceive, and manipulate. Although not necessarily criminal, their self-serving nature frequently is destructive to the organizations that employ them. So how can we protect ourselves and our organizations in a business climate that offers the perfect conditions for psychopaths to thrive?
In Snakes in Suits, Hare, an expert on the scientific study of psychopathy, and Babiak, an industrial and organizational psychologist and a leading authority on the corporate psychopath, examine the role of psychopaths in modern corporations and provide the tools employers can use to avoid and deal with them. Together, they have developed the B-Scan 360, a research tool designed specifically for business professionals.” https://www.adlibris.com/no/bok/snakes-in-suits-revised-edition-978006269754

 

Corporations? Psychopathic entities? https://www.youtube.com/watch?v=lmUXp_zE14E&fbclid=IwAR1iig6InZZ0i_jOx5GB10u59UIwqIRh8cGlxTE2LBYjWmX6IiGC5v3RXOM

 

 

0 kommentarer

Siste innlegg